به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اختتامیه جشنواره علوم پزشکی ابن سینا صبح امروز با حضور وزیر بهداشت جمعی از معاونین وی و در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با پخش کلیپهای از انقلاب همراه شده بود باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه در مبحث توسعه دانشگاهها بحث سرمایه انسانی بسیار مهم است، عنوان کرد: این امر نه تنها در توسعه دانشگاهها که در توسعه کشور نیز میتواند مهم باشد.
وی تاکید کرد: توجه به بخش سرمایههای انسانی کشور موجب شده است که در طی این چند ساله در جهان رشد کرده و رکوردی را برای دانشگاهها به دست آوریم.
لاریجانی تصریح کرد: توسعه بالای آموزش عالی یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب است در این راستا میتوان به توسعه 30 برابری علم پس از انقلاب به ویژه در حوزه آموزش پزشکی اشاره کرد.
معاون وزیر بهداشت افزود: متوسط سالهای تحصیل از 1/2 به 9/7 رسیده است این در کنار انتظار برای تحصیلات قرار بگیرد آمار بسیار خوبی است بسیاری از جوانان نیز اشتیاق خوبی را برای رسیدن به مدارج بالای علمی نشان میدهند؛ انتظار برای تحصیلات عالیه از 2/4 به 14 سال این مسئله را تائید میکند.
وی با تاکید بر اینکه توجه به استانداردها در ایران طی سالهای اخیر هدفمند بوده توضیح داد: در حال حاضر در 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور 180 هزار دانشجو تحصیل میکنند.
لاریجانی اعلام کرد: ایران رتبه اول را در تولید مقالات علمی در منطقه داشته و در دنیا نیز هفدهم است. اما متاسفانه در حوزه پژوهش وضعیت مطلوبی وجود ندارد و این رتبه 25 است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: ایران در فاصله سال 2002 تا 2012، 600 برابر رشد علمی داشته که این میزان در حوزه پزشکی 900 برابر است.
وی اظهار کرد: یکی از ماموریتهای آموزشی در کشور این است که بتوانیم نیروهای انسانی را تامین و تربیت کنیم خوشبختانه این امر در سه دهه گذشته تحقق یافته هر چند نمیتوان کیفیت آن را مطلوب ارزیابی کرد.
به گفته وی آموزش پزشکی راه معقولی را در ایران پیش گرفته است که باید توسعه یابد. در این راه یک برنامه تحولی در حوزه آموزش در وزارت بهداشت وجود دارد.
لاریجانی رسیدن به مرجعیت علمی را برنامه تحولی وزارت بهداشت خواند و تصریح کرد: برای رسیدن به این هدف باید قدمهای علمی استواری داشته و اگر تارگتهای خوبی وجود داشته باشند میتوان به جایگاه معتبری در دنیا دست یافت.
وی یاد آور شد: به زودی کتابی در حوزه ماموریت گرایی برای هدفمند کردن آموزش عالی با توجه به آمایش سرزمینی و نیازهای کشور برای رسیدن به نقشه مرجعیت علمی ساختارتمند منتشر میشود.
در ادامه علی جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیان برنامه چهار ساله این دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: اهتمام به تعهد حرفهای ، پیروی از مکارم اخلاق و آموزههای دینی نخستین محور این برنامه است.
وی ارتقاء کیفیت خدمات و کمیت آن به میزان نیاز، افزایش مشارکت دانشجویان و شفاف سازی عملکردها را از دیگر محورهای این برنامه خواند.
جعفریان ارتقا کیفیت آموزشی با هدف تربیت بهترین دانش آموختگان و آن را یکی از مهمترین اهداف دانشگاه خواند و اظهار کرد: در بیمارستانها نیز طرح تحول سلامت و اجرای آن را پیش میگیریم.
وی راه اندازی آزمایشگاههای جامع تحقیقات از جمله دستاوردهای برنامههای پژوهشی دانشگاه خواند و تصریح کرد: این آزمایشگاه به بهره برداری رسیده و در حال توسعه و پیشرفت آن هستیم. همچنین صندوقهای غیر دولتی حمایت از فناوری را فعال کردهایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به راه اندازی جشنواره دانشجویی ابن سینا و همایش طبیب روحانی در حوزه فرهنگی عنوان کرد: در این حوزه همچنین مبحث تعهد حرفهای و اصول رفتاری وجود دارد. در این راستا دفتر تعهد حرفهای در حوزه ریاست دانشگاه ایجاد شده و برنامههای گوناگونی تدوین و پروژههای درسی چالشهای رفتار حرفهای تدوین و تعریف شدهاند همچنین کارگاههای راه اندازی و پروژههای متناسب سازی شدهاند.
وی سپس با اشاره به برگزاری برنامه پرستار ناب عنوان کرد: از دیگر برنامههای حوزه تعهد حرفهای پایش رفتار بوده و در این راستا مسئله حریم و پوشش بیماران را نیز پیش بردهایم اگر این بخش به درستی اجرا شود بسیاری از کارهای دیگر نیز پیش خواهند رفت.
وی یاد آور شد: هدف دانشگاه تهران ارائه خدمت به
روز و مطلوب به همه مراجعان با رعایت اصول فرهنگ و مکارم اخلاق است که وظیفه اصلی
تمامی اعضا هیئت علمی و کادرهای درمانی در این دانشگاه است.
در پایان این همایش از برگزیدگان جشنواره هفدهم تقدیر شد.