به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری ارائه گزارش عملکرد ۱۰ ساله «هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره» پیش از ظهر امروز، دوشنبه ۱۹ بهمنماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر این هیئت و جمعی از اهالی رسانه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
عبدالحسین خسروپناه در ابتدای این نشست با تبریک ایام فرخنده دهه فجر انقلاب اسلامی، به تشریح عملکرد 10 ساله هیئت پرداخت و گفت: هیئت حمایت در ۱۷ بهمن ۱۳۸۲ و در پی پاسخ مقام معظم رهبری به نامه جمعی از علمای حوزوی تاسیس گردید و جز تعطیلی در مقطعی دو ساله، همواره فعال بوده است.
وی افزود: مجمع عالی این هیئت که مرکب از اعضای حقیقی و حقوقی است، تاکنون ۱۱۲ جلسه و شورای علمی ـ راهبردی هیئت نیز که متشکل از اساتید تمام و دانشیاران دارای کارنامه و رزومه قوی است، ۸۴ جلسه برگزار کرده است.
خسروپناه، با بیان اینکه پنج کرسی، علوم عقلی، علوم نقلی، علوم رفتاری، علوم اجتماعی و هنر و معماری در ذیل هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی به فعالیت میپردازند، مجموع جلسات شورای علمی کرسیها را ۳۵۰ عدد اعلام کرد.
وی ادامه داد: تاکنون ۴۵ کارگاه آموزشی و توجیهی در دستگاههای مختلف برگزار و با ۷۶ کمیته دستگاهی تفاهمنامه همکاری امضا کردهایم؛ همچنین تعداد۱۱۹ نشست مسئولان این دبیرخانه با رؤسا و مسئولان دانشگاهها برگزار و آنان را برای برگزاری کرسیها، توجیه کردهاند.
دبیر هیئت حمایت از کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره عنوان کرد: برگزاری ۳۳ همایش هماندیشی و رونمایی از ۷۲ متاب و کتابچه از دیگر دستاوردهای این هیئت بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاطرنشان کرد: تعداد طرحهای علمی که تاکنون به دبیرخانه هیئت حمایت رسیده است، افزون بر ۵۰۰ عدد است، که از این تعداد ۲۷۹ اجلاسیه دفاع و داوری شده است و تنها ۲۳ اجلاسیه، شامل، ۱۱ نظریه، ۱۱ نوآوری و یک نقد دفاع موفق داشتهاند.
وی اظهار کرد: در دو سال اخیر افزون بر کرسیهای نظریهپردازی و نوآوری که نیازمند داوری است، طرح دیگری را با عنوان کرسیهای ترویجی یا مناظرات علمی برگزار کردهایم که نیازمند داوری نیست، اما ارائهدهنده و منتقد در آن حضور دارد و کاملا جنبه معرفتی، پژوهشی و فکری دارد.
عبدالحسین خسروپناه بیان کرد: از ۳۷۶ کرسی تحت حمایت این هیئت، تاکنون ۳۱۹ کرسی برگزار شده و از حمایتهای مادی و معنوی برخوردار شدهاند؛ هیئت ضمن اعطای گواهی معتبر برای این افراد، آنان را برای دریافت تسهیلات مادی و معنوی به بنیاد نخبگان و صندوق حمایت از نوآوران معرفی میکند؛ همچنین در آییننامه برگزاری کرسیها، امتیازاتی برای ارتقا صاحبان کرسیهای موفق در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: سعی کردهایم تا مقالات و نظریههای موفق را به زبانهای مختلف ترجمه و در مجلات معتبر به چاپ برسانیم.