امیر حاجرضایی، مربی و مفسر فوتبال در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فضای فرهنگی حاکم در فوتبال اظهار کرد: بعد از درگذشت هادی نوروزی شاهد بودیم که فضای ورزشگاهها تلطیف شد که ما نیاز به چنین فضاها و چنین دقایقی داریم اما نباید حتماً بر اساس یک فاجعه و یک اتفاق ناراحتکننده این فضا به وجود بیاید و این همدلی باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
وی گفت: خیلی خوب است که در چنین مواقعی متحد و منسجم باشیم اما باید این اتحاد و انسجام را به زمانهای مختلف گسترش بدهیم.
حاجرضایی با تأکید بر اینکه در فوتبال بیش از اینکه نیازمند مسائل فنی باشیم، نیازمند مسائل فرهنگی هستیم، اظهار کرد: مسائل فرهنگی باعث رشد فوتبال در مسائل فنی میشود؛ بنابراین امیدوارم چنین لحظاتی در فوتبال ادامه و استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه رقابت در زمین فوتبال باید وجود داشته باشد، گفت: فوتبال به تعبیر اساتید این فن، جنگ است؛ جنگی که در آن تیراندازی نمیشود اما به هر نوعی در آن جنگ است؛ اما بعد از آن باید دوستی باشد.
این مدرس فوتبال ادامه داد: در جنگ واقعی هم گاه صحنههای زیبایی اتفاق میافتد؛ در کنوانسیون ژنو نیز تصویب شد که جنگ، شرافتمندانه باشد اما با این حال دیدیم که در جنگ تحمیلی جنگ ناجوانمردانهای علیه ملت ایران شروع شد و دشمن به سلاحهای کشتار جمعی و سلاحهای شیمیایی دست زد که برخلاف معاهدات بینالمللی و قواعد جوانمردانه بود که مورد پسند جوامع جهانی نیست.
وی تصریح کرد: باید برای بهبود وضعیت فرهنگی در عرصه ورزش یک عزم ملی وجود داشته باشد، نه اینکه تنها از مسئولان توقع داشته باشیم؛ باید ارگانها، مسئولان و آحاد مردم برای بهبود وضعیت فرهنگی ورزش به ویژه فضای فوتبال کمک کنند و بداخلاقیها را کاهش دهند.
حاجرضایی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که این مسائل در هیچ کجای دنیا از بین نمیرود اما کاهش پیدا میکند، بنابراین باید در راستای کاهش این مسائل فعالیت کنیم؛ در این زمینه مربیان، مسئولان و رسانهها مسئول هستند که با الهام از مبانی دینی و نگاه کلام خداوند به انسان جامعه را به این سمت ببرند.
وی در مورد تلاش باشگاههای فرهنگی ـ ورزشی برای ارتقای سطح فرهنگی باشگاه ها گفت: اگر بخواهیم به زبان تخصصی صحبت کنیم، سه نوع فوتبال وجود دارد که متأسفانه دو نوع آن در کشور خیلی پررنگ و باز هم متأسفانه یکی از آنها کمرنگ است.
وی ادامه داد: نوعی از فوتبال؛ فوتبال «لمپنیزم» است که دامنزدن به مسائل ضد فرهنگی است؛ نوع دیگر، فوتبال نتیجهگراست که در این صورت باشگاهها میخواهند به هر طریقی و با هر ابزاری نتیجه بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: ما فوتبال برنامهمحور نداریم؛ یعنی بهقدری کم است که میتوانیم بگوییم نداریم؛ با حرکت به سمت فوتبال برنامهمحور میتوانیم به سمت فضای فرهنگی نیز برویم.