وی افزود: جشنواره قرآن ما سه گروه مخاطب: دانشجویان، اساتید و کارکنان را تحت پوشش قرار میدهد و فکر میکنم این ترکیبی که وجود دارد یک ویژگی و فرصت مناسب برای ترویج فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاه است.
فراهانی با اشاره به اینکه امسال بیش از 18 هزار نفر در کل مسابقات قرآن و عترت علوم پزشکی شرکت کردند گفت: نمیخواهیم بگوییم که این عدد قابل قبول و خوب است اما قابل توجه است. اینکه 18 هزار نفر جذب این برنامهها شدهاند قطعا قابل توجه است.
افزایش مشارکت دانشجویان در حوزه قرآن
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: در این برنامهها، سال به سال حضور و مشارکت دانشجویان افزایش پیدا میکند و برخلاف تصوراتی که در حوزه فرهنگی وجود دارد که میگویند وضعیت حوزه فرهنگی مطلوب نیست اما مخاطبین این حوزه افزایش پیدا میکند.
باید شرایط را برای حضور همه باز کنیم
وی با اشاره به افزایش 11 درصدی شرکتکنندگان در مسابقات قرآن و عترت نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: مخاطبین دانشگاهی بیشتر از سایر شرکتکنندگان هستند و دلیل آن این است که محور این مسابقات یک شکل است لذا باید شرایط را برای حضور همه باز کنیم.
باید رشتههایی را متناسب با ظرفیت موجود بگذاریم
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تصریح کرد: در جامعه ما به جهات مختلف همه مردم نمیتوانند حافظ و یا قاری قرآن باشند و این طوری نیست که همه استعداد موسیقیایی داشته و یا حنجره مناسبی و قاری قرآن باشند و یا پشتکار داشته تا حافظ شوند، هرچند که مقام معظم رهبری هم پیش بینی 10 میلیون حافظ کردند. لذا باید رشتههایی را متناسب با ظرفیت موجود بگذاریم که هم قرآنی و هم متناسب با نیاز روز باشد.
فراهانی خاطرنشان کرد: سالجاری یک رشته در حوزه قرآن و طب ایجاد کردیم که خیلی هم مورد استقبال واقع شده بود. چون مربوط به حوزه تخصصی کار ما بود هم اساتید اظهار علاقه نشان داده بودند و هم بسیاری از افراد در این حوزه شرکت کرده بودند.
وی تصریح کرد: با توجه به این موضوع باید بیش از این به ظرفیتهای علمی که داریم و ممکن است مورد توجه دانشجویان واقع شود بپردازیم تا دامنه مخاطبین خودمان را افزایش دهیم.
آموزشهایی که امروز داریم مبتنی بر آزمون خطا و تجارب خودمان است
معاون وزیر بهداشت با اشاره به طرح آموزش قرآن در کشور گفت: آموزشهای ما آموزش جامع و فنی نیست و معتقد هستم که روی این آموزشها باید کار شود. آموزشهایی که امروز داریم مبتنی بر آزمون خطا و تجارب خودمان است، لذا علمی نیست به هر حال قرآن یک زبان دوم است و ما آموزش زبان دوم را باید بطور ویژه و علمی داشته باشیم.
فراهانی اضافه کرد: پروژه آموزش جامع قرآن را در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت داریم که مخاطب آن تنها دانشجویان نیستند و تمام مردم از آموزشهای قرآنی و دینی آن میتوانند استفاده کنند؛ البته این پروژه کند پیش میرود که اگر انجام شود آموزش جامع در حوزه قرآن میتواند مخاطبین عمومی و میلیونی داشته باشد.