کد خبر: 3475257
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۵
آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی:

مردم در 22 بهمن آبروی نظام را حفظ کردند

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم با تمجید از ملت ایران برای حضور در راهپیمایی 22 بهمن گفت: صدر و ساقه قرآن کریم هیچ آبرویی برای صهیونیست‌ها باقی نگذاشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی امروز 24 بهمن ماه در درس تفسیر خود در مسجد اعظم در سخنانی گفت: سوره مبارکه دخان در lکه نازل شده و محوراصلی این سوره مانند تمام سور مکی، اصول دین است از این رو توحید مورد بحث قرار گرفته است و داستان برخی انبیاء نیز در این سوره بیان شده تا مویدی تجربی بر مسئله توحید باشد.

وی ادامه داد: فرمود آل فرعون به علت طغیانشان گرفتار عذاب شدند و ترک سرزمینشان نیز که نتیجه این طغیان بود، طبیعی و به میل آنان نبود بلکه خداوند فرمود ما آنان را از آنجا بیرون کردیم که در سوره شعرا نیز آیاتی موید این مسئله است در نتیجه این سرزمین به بنی اسرائیل رسید که بنی اسرائیل نیز دو گروه بودند که عده ای ظاهرا در مصر ماندند و عده ای نیز با موسی هجرت کردند. آنهایی که ماندند میراث قوم فرعون را به ارث بردند.

وی اظهار کرد: اینکه این مهاجرین رفتند به فلسطین و بعد عده ای از مفسران بیان کرده اند که اینها برگشته اند چندان درست نیست زیرا از طریق دریا برایشان این کار سخت بوده است.

احترام مومن

آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: در ادامه آیات هم داریم که از مرگ اینها هیچ تاسف و تاثری برای احدی از خلایق پیش نیاورد زیرا کافر به موسی(ع) بودند ولی برای مومن گفته اند که هنگام مرگش آسمان گریه می کند و این تفاوت میان مومن و کافر در نزد آیات و روایات است.

خباثت یهودیان؛ عامل تعدد ارسال نبی

این مفسر قرآن تصریح کرد: خداوند فرمود برای بنی اسرائیل عالمانه نعمت کثرت انبیاء را قرار دادیم اما نه اینکه نشانه لیاقت آنها باشد بلکه به علت خباثت و لجاجت آنها این کار را کردیم. در سوره طه راجع به موسی(ع) فرمود که خیرة الله و برگزیده خداست که نشانه لیاقت اوست؛ گاهی یک نژاد و شخص و گاهی امتی، خیرة الله هستند اما نه براساس فضیلتی که دارند مانند قوم بنی اسرائیل که عمده انبیاء بر این قوم نازل شدند که نشانه شرارت آنها است زیرا بیشترین پیامبر را این گروه کشته‌اند.

این مفسر قرآن با اشاره به تعبیر«یقتلون الانبیاء بغیر حق» عنوان کرد: کلمه «بغیرحق» تاکیدی و برای تبیین شرارت امت بنی اسرائیل است زیرا این قوم از بس شقاوت و ضلالت داشتند که لازم بود خدا مرتب برآنان نبی بفرستد؛ قرآن کریم از ماهیت یهودیان پرده برداشت و فرمود خیانت خمیرمایه ذات آنان است و به همین دلیل عذابی مانند مسخ نیز برای اینهاست و البته هشداری برای مسلمین که مراقب آنان باشند.

وی اظهار کرد: در روایات دارد سعی کنید اولین کسی باشید که وارد مسجد می شوید و اول کسی نباشید که وارد بازار می شوید این ثوابی دارد اما اینکه ابتکاری در کار و مایه فخر باشد نیست، یک اول اولی داریم که فخر است و درباره حضرت علی(ع) داریم زیرا در آن دوره رسالت مسایل خیلی روشن نبود و پذیرش نبوت پیامبر هم خطرآفرین بود و از مسئله عصمت وعلم غیب که بگذریم بر کسی روشن نبود که پیامبر(ص) پیروز خواهد شد و یا نخواهد شد زیرا قرار نیست همه چیز با معجزه حل شود و در چنین شرایطی امام اولین فردی است که با پیامبر(ص) بیعت می کند.

مردم در روز 22 بهمن آبروی نظام را حفظ کردند

آیت‌الله جوادی آملی گفت: در انقلاب اسلامی هم وضعیت این طور بود؛ نه دوستان خیال می‌کردند که امام و رهبران الهی پیروز شوند و نه دشمنان؛ در پیروزی صدراسلام چند اصل وجود داشت؛ اول اینکه معجزه الهی بود، دوم اینکه نه دوستان پیامبر و نه دشمنانش تصور نمی کردند پیامبر پیروز شود؛ در انقلاب نیز نعل به نعل این مسئله اتفاق افتاد و حتی سیاستمداران خارجی و داخلی تصور پیروزی نمی کردند؛ هیچکس تصور نمی کرد قدرت جهنمی استکبار از این کشور بیرون برود، ولی خدا این کار را کرد و دیدیم که مردم در روز 22 بهمن آبروی نظام را حفظ کردند.

آیت الله جوادی آملی در ادامه درس خود اظهار کرد: صاحب جواهر که فقیه نامی است در بخش جهاد کتاب جواهر، خیانت یهودیان را ذکر می کند و می گوید در عصر خلفا، برخی می خواستند از یهودیان جزیه بگیرند که یهودیان قباله درآوردند که پیامبر(ص) جزیه را بر ما بخشیده است و امضای برخی کاتبان و اصحاب حضرت در پای قباله بود و همه چیز سند درست بود اما با بررسی بیشتر روشن شد که جعلی است به همین دلیل دوباره جزیه گرفتند ببینید اینها به نام پیامبر، جعل می کنند و امروز هم مسلمین باید مراقب اینها باشند؛ این همه نفوذی که مطرح می شود برای همین است تا ملت ما گرفتار شرق و غرب نشوند زیرا انسان با هوش به جهنم نمی‌رود.

صدر و ساقه قرآن آبرویی برای صهیونیست‌ها نگذاشته است

وی تاکید کرد: صدر و ساقه قرآن آبرویی برای یهودیان نگذاشته است، کدام قوم قردة خاسئین شدند و یا یقتلون الانبیاء را برای کدام قوم داریم؟ بنابراین قرآن فضیلتی برای این قوم قرار نداده است اگرچه در میان آنها کسانی هستند که قرآن از آنان با احترام یاد کرده است.

شرف و افتخار ایرانی شیعه

این مفسر قرآن با بیان اینکه انسان مومن در هر شرایطی باید به عهد و پیمانش پایبند باشد تصریح کرد: بعد از پذیرش قطعنامه خیانت صدام را همه دیدیم ولی وقتی به کویت حمله کرد عده ای به ما گفتند به این کشور حمله کنید ولی نه رهبری و مسئولان آن را نپذیرفتند و گفتند ما با این کشور قطعنامه امضاء کرده ایم؛ این شرف و افتخار است و در تاریخ می ماند؛ فرمود اگر با ملحد و مشرک پیمان بستید پای آن بایستید این دستور اهل بیت(ع) است و ما هم شاگردان اهل بیت هستیم؛ اهل خدعه و کینه نیستیم اگرچه مشکلاتی هم داریم ولی اصل نظام بر کیان الهی است.

این مفسر بیان کرد: در مباحث ملی ما سلسله قراردادهایی داریم در مباحث منطقه ای نیز داریم و در محدوده بین المللی با ملحدان و مشرکان قرارداد می بندیم و برای اینها فرموده اند که«المومن عند شروطهم» که خیلی قویتر از اوفوا بعهدهم است؛ مومن در همه قراردادها باید پای امضای خود بایستد و این است دینی جهانی که این حرف را می زند و امام حسین(ع) نیز وقتی فرمود اگر دین ندارید آزاده باشید حرف دینی زده است.

بدون معاد هیچ فضیلتی ضمانت اجرا ندارد

این مرجع تقلید با بیان اینکه اثر علمی اعتقاد به توحید زیاد است گفت: اما اثر عملی معاد بسیار بالاست زیرا کسی که به معاد معتقد نیست می خواهد جلویش باز باشد، معاد را که بردارید هیچ فضیلتی ضامن اجرا ندارد و هیچ رذیلتی عامل ترک ندارد لذا قرآن پشت سر هم مسئله معاد را طرح کرده است.

وی تاکید کرد: گاهی انسان معتقد به معاد نیست ولی رگه های فطرت او را به خوبی دعوت می کند وگرنه عاقلانه نیست بر کسی که به معاد معتقد نیست و معدوم است دنبال فضیلت باشد و یا دوست داشته باشد بعد از مرگش به نیکی از او یاد شود زیرا برای معدوم محض، لعنت و رحمت چه فرقی دارد؟.
captcha