کد خبر: 3476273
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲
در نشست نقد و بررسی طرح ملی «اولوا‌لألباب» مطرح شد؛

شناسایی خلأهای قرآنی در کشور/ برپایی اختتامیه طرح «اولوا‌لألباب»

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: در نشست نقد و بررسی طرح ملی «اولوا‌لألباب» مطرح شد که این طرح در راستای خلأهای قرآنی در حوزه تربیت 250 مربی تدبر در قرآن، گام‌های مؤثری برداشته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)؛ نشست نقد و بررسی طرح ملی «اولوا‌لألباب» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی مقامی، مجری طرح، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور و حبیب‌الله عزیزی، عضو هیئت مدیره اتحادیه در مکان اتحادیه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حسن محمدی گفت: با اشاره به اینکه بودجه‌ 2 میلیاردی سال 93، در پایان سال به اتحادیه واریز شد و برخی از طرح‌ها بدون اجرا به سال 94 واگذار شد، اما دو طرح با عنوان‌های طرح ملی رحله توسط مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) فارس و طرح سراسری «اولوا‌لألباب» به همت مؤسسه تدبر در قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) مشهد به مرحله اجرایی رسید.

وی ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تدبر و فهم قرآن کریم و تأکید ایشان بر همگانی شدن این امر و همچنین خلأ مربی تدبر قرآن کریم در کشور، مؤسسه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت(ع) مشهد طرحی را ارائه کرد که پس از جلسات و تصمیماتی که اخذ شد، موفق به اجرایی شد.

محمدی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور افزود: اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در راستای ترویج فرهنگ قرآن کریم، همواره در پی این است که با توجه به طرح‌های بسیاری که به این مرکز رسیده است، سعی در اجرایی کردن طرح‌هایی دارد که به‌ندرت در کشور اجرایی شده است، به نوعی در حوزه حفظ قرآن کریم طرح ملی رحله را پشتیبانی کرد و به‌صورت فراگیر در کشور الگوسازی شد.

وی با اشاره به اینکه طرح ملی «اولوا‌لألباب» با شیوه جدیدی در حوزه تدبر در فازهایی وارد عرصه شد، اظهار کرد: این طرح در کشور به صورت یک موج انجام خواهد شد و قرآن‌آموزان با استقبال از این طرح در بحث تدبر در قرآن کریم ورود خواهند داشت.

مؤسسات بازوی اجرایی طرح‌های قرآنی

مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ادامه داد: امیدواریم که این طرح تدبر در قرآن کریم در جلسه هیئت مدیره برای سال آینده نیز تصویب شود و بتوان به‌عنوان یکی از طرح‌های ثابت در اتحادیه هر ساله به آن پرداخته شود و به‌دنبال آن خلأهای مربی تدبر در قرآن کریم در کشور حل شود.

حسن محمدی در ادامه بیان کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی با توجه به اینکه نماینده مؤسسات قرآنی در کشور است و مؤسسات مردم نهاد بازوی اجرایی طرح‌ها هستند. معتقد هستیم که مؤسسات قرآنی دارای سه ویژگی بارز مانند انگیزه الهی، راندمان بالا و انعطاف در حوزه‌های قرآنی هستند که می‌توانند خلأها را شناسایی کرده و در رفع آن تلاش کنند.

طرح تقرب در فضای مجازی

وی به دیگر طرح مجازی که توسط مؤسسه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت(ع) درحال اجرا است، اشاره کرد و گفت: طرح ملی تقرب، طرح دیگری است که به صورت مجازی در حال ثبت نام است که تا‌کنون 17 هزار نفر ثبت نام کرده‌اند که هدف نهایی آشنایی آحاد مردم با فرهنگ ناب قرآن و تدبر قرآن کریم است و تربیت مربی در این حوزه از قدم‌های نخستین است.

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام و‌المسلمین مقامی، مدیر مؤسسه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت(ع) درخصوص این طرح گفت: طرح سراسری تربیت مربی تدبر در قرآن کریم «اولوا‌لألباب»، در تابستان سال جاری با همکاری اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور در سطح کشور اجرا شد.

تربیت 250 مربی تدبر در قرآن کریم

وی افزود: طرح سراسری «اولوا‌لألباب» با هدف تربیت مربی توانمند جهت تدبر در قرآن در سطح کشور اجرا شد، که پس از اتمام دوره تاکنون 250 مربی تربیت شدند.

مقامی تصریح کرد: در ابتدای فراخوان این طرح، 39 مؤسسه ثبت نام کردند که با ارزیابی‌ها و ملاک‌هایی که صورت گرفت، 10 مؤسسه موفق به اجرای این طرح شدند. در طرح ملی«اولوا‌لألباب»، 250 نفربدون هیچ ریزشی به عنوان مربی تدبر در قرآن اعلام شدند.

وی با اشاره به اینکه این دوره بسیار سخت و به صورت متمرکزدر سطح کشور انجام شد، بیان کرد: شرایطی مانند دارا بودن مدرک کارشناسی حوزه، کارشناسی رشته‌های مرتبط با الهیات و فعالان قرآنی برای حضور دراین دوره الزامی بود و همچنین قبل از آغاز این دوره، از شرکت‌کنندگان آزمون ورودی اخذ شد و پس از انتخاب افراد وارد آموزش دوره‌ها شدند.

حجت‌الاسلام مقامی در ادامه با تأکید براینکه در برخی از مواقع به حوزه تدبر کم‌توجهی شده است، افزود: طرح تدبر جزو فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی کشور محسوب می‌شود و در حال حاضر با گفتمان‌های قرآنی در کشور روبرو هستیم که نیاز است آحاد مردم جامعه در عرصه تدبر به قرآن وارد شوند.

وی با تأکید بر اینکه این طرح دراوایل ماه رمضان دراستان فارس کلید خورد و پایان این طرح در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان بود، افزود: فعالیت‌های قرآنی در حوزه های مختلف در کشور نیاز است، اما تدبر قرآن در کنار این فعالیت‌ها نقش اساسی دارد. حفظ قرآن کریم مقدمه‌ای بر تدبر قرآن کریم است.

تدبر در قرآن کریم هدف نهایی است

مقامی در ادامه افزود: مؤسسه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت(ع) در تلاش است که قرآن خواندن به همراه تدبر را در میان آحاد مردم جامعه بسط و گسترش دهد و تنها روخوانی قرآن هدف نیست، بلکه تدبر و فهم معانی قرآن کریم در راس قرار دارد.

دبیر طرح ملی «اولوا‌لألباب» با اشاره به اینکه این طرح، شامل 12 واحد آموزشی بود، تصریح کرد: شرکت‌کنندگان در این دوره دروس تدبر در قرآن 1 تا 4، تدبر موضوعی قرآن و تدبر در سیره تمدن‌ساز اهل بیت(ع) را آموزش دیدند و پس از شرکت در آزمون و کسب نمره، به‌‌عنوان دانش‌آموخته این دوره شناخته شدند که به آن‌ها گواهی گذراندن دوره تربیت مربی تدبر در قرآن اعطا شد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی مانند پازل چیده شده است، بیان کرد: روخوانی، روان‌خوانی، ترجمه و ... همگی از اهمیت برخوردارند اما تدبر در قرآن کریم برای همه واجب است و جایگاه تدبر در قرآن کریم پس از ترجمه و قبل از تفسیر قرار دارد.

مقامی با تاکید براینکه تدبر در قرآن کریم به معنای روان‌خوانی معنایی قرآن کریم است، افزود: باید آموزش‌های قرآن کریم به نوعی انجام شود که مردم در زمان روخوانی قرآن کریم به معنای آن نیز توجه داشته باشند و فهم معنای ایات را دریابند.

مدیر مؤسسه تدبر در قرآن و سیره اهل بیت(ع) مشهد اظهار کرد: نهادهای دولتی و نهادهای مردمی با یک خیزش در فهم قرآن کریم می‌توانند در امر تدبر در قرآن تلاش کنند و همگان را به سمت این حوزه رهنمود کنند.

وی در پایان به مراسم اختتامیه طرح «اولوا‌لألباب» اشاره کرد و افزود: اختتامیه طرح با حضور 130 نفر از مربیان فعال قرآنی با حضور حجت‌الاسلام سعيدی به‌عنوان توليت حرم مطهر حضرت معصومه(س) و حجت‌الاسلام و المسلمین حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور، طی دو روز تاریخ 29 و 30 بهمن‌ماه درمحل مجتمع فدک مشهد برگزار می‌شود.

طرح اولوا‌لألباب با ارزش‌ترین طرح تدبر در قرآن است

حبیب‌الله عزیزی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت در ادامه طی سخنانی گفت: زمانی که طرح ملی «اولوا‌لألباب»، در اتحادیه مطرح شد، طی جلساتی به تثبیت رسید و با همکاری مؤسسات قرآنی به مرحله اجرا درآمد و در نهایت با تربیت 250 مربی تدبر در قرآن کریم به کار خود پایان داد که این ارزشمند ترین طرح در حوزه تدبر است.

وی افزود: تدبر در قرآن کریم و معانی آیات می‌تواند در بسیاری از مراحل زندگی مانند سبک زندگی، خوراک، پوشاک و... کمک‌کننده باشد. به راستی مهجوریت قرآن در عدم تدبر در این کتاب الهی است که تنها خواندن و از ثواب آن بهره بردن، کافی نیست بلکه باید به آیات قرآن فهم داشت و تفکر کرد.

وی اظهار کرد: اجرای طرح ملی «اولوا‌لألباب»، بسیار کار شایسته و ارزنده‌ای بود که برای تربیت مربی تدبر در قرآن اجرایی شد که امیدواریم در سال‌های آینده نیز این طرح به قوت خود در زمینه تربیت مربی تلاش کند و این فرهنگ تدبر را بسط دهد.

captcha