کد خبر: 3476624
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
از سوی جامعه المصطفی(ص)؛

هجدهمین جشنواره شیخ طوسی برگزار شد

گروه حوزه‌های علمیه: هجدهمین جشنواره بین‌المللی شیخ طوسی امروز 29 بهمن ماه در مدرسه عالی امام خمینی(ره) و با حضور طلاب غیرایرانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی‌مهر، جانشین جامعه االمصطفی(ص) امروز 29 بهمن در این جشنواره گفت: باید بین پژوهش‌هایی که در جامعه المصطفی(ص) و سایر مراکز علمی جهان اسلام صورت می‌گیرد و بین نیازهای جهان معاصر و ضرورت‌های امروز بشر، ارتباطی تنگاتنگ ایجاد کنیم.

وی افزود: پژوهش هایی که در این مرکز انجام می شود باید با سمت و سوی پاسخ به نیازهای روز باشد؛ خوشبختانه در این جشنواره چنین رویکردی انجام شده است و امسال پیام ارزشمند رهبر انقلاب به جوانان غربی مورد بحث این جشنواره قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: حضرت سلیمان نامه ای به ملکه سبا نوشت و این ملکه نیز این کتاب را برای مردم قرائت کرد؛ این پیام پیام دین وحدانیت و عقل و توحید بود.

جانشین ریاست المصطفی(ص) بیان کرد: حضرت سلیمان، پیام اسلام را به عنوان یک عمل بسیار مهم برای یک کشور ارسال کردند ولی از تمام ظرفیت های موجود و در اختیار خود بهره گرفت؛ امروز نیز ما بهترین وسایل ارتباطی را در کنار خود داریم و باید به سان این حضرت از تمام ظرفیت ها برای ابلاغ پیام اسلام بهره بگیریم.

وی گفت: امروز باید حقیقت اسلام ناب در کنار اسلام های مشوشی که به نام اسلام به دنیا ارایه می شود به دنیا عرضه شود و این وظیفه، برعهده همه طلاب است.

مهدوی مهر تصریح کرد: امروز دنیایی است که سعی می شود در آن جای باطل و حق را با هم عوض کنند و به خودر ملت ها بدهند ؛امروز فضای دروغ وتزویر و خلاف واقع گفتن در همه عرصه ها و زمینه ها به قدری گسترش پیدا کرده است که رهبر انقلاب مجبور می شوند که با تمام جوانان اروپا و آمریکا به شکل مستقیم سخن بگویند.

رسالت دشوار طلاب غیرایرانی

وی افزود: وقتی رهبر انقلاب طلاب المصطفی(ص) را فرزندان عزیز خود خطاب می کنند این وظیفه مندی طلاب المصطفی(ص) بیش از پیش خودنمایی می کند؛ ظرفیتی که در جامعه المصطفی(ص) برای رساندن این پیام وجود دارد بسیار وسیع است؛ این پیام به بیش از 50 زبان مختلف ترجمه و عرضه شده است.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت مبلغین یک روی سکه است که باید در این زمینه اقدامات عملی انجام شود؛ روی دیگر این سکه آن است طلاب باید در این زمینه پژوهش های جدی و راهبردی داشته باشند؛ توجه به منویات رهبر انقلاب بسیار مهم است زیرا ایشان بر نکاتی انگشت می گذارند که مهمترین ضرورت های دنیای امروز است.

جانشین ریاست المصطفی(ص) بیان کرد: این پیام، برای ملیت ها، فرهنگ ها و نگاه های متفاوتی که در جهان بشریت امروز وجود دارد باید به گونه ای باشد که دروغ پردازی ها، وارونه جلوه دادن ها و تزویر ها و اسلام هراسی ها برای مخاطبان ما مشخص شود.

توطئه دشمنان

وی گفت: دشمنان به دنبال آن هستند که چهره ای از اسلام ارایه کنند که دیگر کسی به سراغ اسلام نرود؛ امروز در یک همآوردی سنگین بین اسلام و کفر قرار داریم ولی متاسفانه از چهره نفاق که اسلام وارونه و به دور از واقعیت ها است نیز نباید غافل شویم.

ارسال آثار به 11 زبان از 30 کشور

همچنین حجت الاسلام والمسلمین خالق پور جانشین معاونت پژوهش المصطفی در هجدهمین جشنوراه شیخ طوسی گفت: آثاری که در سال 93 به چاپ رسیده و یا در این سال دفاع شده است در این جشنواره شرکت داده شده است.
وی افزود: پس از دریافت آثار و داوری، برترین آثار در حوزه مقاله و پایان نامه و تحقیق پایانی و .... در این جشنواره مورد تجلیل قرار می گیرند که در این بخش 497 محقق در جشنواره شرکت کردند.
خالق پور بیان کرد: در بخش فراخوان آثار، تنها خانواده جامعه المصطفی(ص) مشارکت دارند ولی در بخش ویژه این جشنواره طلاب خارج از المصطفی (ص) نیز می توانند به ارایه مقاله اقدام کنند.
وی اظهارکرد: در این رابطه باید گفت که پایان نامه ها و تحقیق پایانی مدارس علمیه مرتبط با المصطفی(ص) بسیار بیش از آن چیزی است که در این جشنواره شرکت کرده اند.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی اظهارکرد: در سال 93، 660 اثر از 497 محقق به دبیرخانه شیخ طوسی ارسال شده است که در این بین 70 اثر از سوی خواهران و مابقی آثار از سوی برادران طلبه بوده است.
وی افزود: از بین این آثار 106 کتاب، 217 مقاله چاپ شده، 191 پایان نامه و 146 تحقیق پایان نامه در این جشنواره شرکت داده شده اند ؛تولید مستقل خانواده المصطفی(ص) در این جشنواره شرکت کرده اند.
خالق پور بیان کرد: این مقالات و آثار در 11 زبان و 30 ملیت تقسیم بندی شده است؛ 257 اثر این جشنواره از طلاب سطح عالی ارسال شده است و 56 اثر ازاین تعداد، حایز رتبه شده اند.
وی اظهارکرد: در این زمینه در محاسبات و شاخصه های ارزیابی، سختگیری خاصی صورت گرفته است تا طلاب المصطفی(ص) با تلاش بیشتری به دنبال تولید مقالات علمی باشند.
جانشین معاونت پژوهش المصطفی(ص) اظهارکرد: در بخش فراخوان مقاله، هر ساله یک مورد به روز و مورد نیاز جهان اسلام پیشنهاد می شود و هدف آن نیز تمرین قلم برای ورود طلاب به مسایل روز جامعه اسلامی است.
وی افزود: امسال بر اساس نامه رهبر معظم انقلاب که بیانگر موضوع مهم و اساسی جهان اسلام بود، این جشنواره موضوع خود را گفتگوی اسلام و جهان معاصر قرارداد که در این بخش، پس از بیان 37 موضوع، نسبت به جمع آوری آثار اقدام شد.
خالق پور بیان کرد: در این بخش، 240 محقق در این بخش مشارکت کردند که نسبت حضور بانوان و برادران تقریبا مساوی بود؛ در این بین نیز 257 مقاله به چهار زبان ارسال شد؛ سه ملیت، افغانستان، ایران و هندوستان به همراه 10 ملیت دیگر در این بخش بیشترین آثار را به خود اختصاص دادند.
وی اظهارکرد: در ربته بندی نیز 68 اثر در بین حایز رتبه شدند؛ در این بین 20 رتبه متعلق به افراد غیر طلبه است که در این همایش شرکت کردند.

captcha