سرگرد مهدی میدانی، مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به پیشینه و علت راهاندازی دارالتحفیظ در ادارات پنجگانه آجا، گفت: همانطور که میدانیم مبنای کارمان را از ابتدا بر فرامین فرماندهی کل قوا مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن قرار دادیم.
وی ادامه داد: لذا تلاش یک ساله همه جانبه را با بهکارگیری تمام ظرفیتها رئیس ادارات عقیدتی ـ سیاسی نیروی زمینی، پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص)، نیروی هوایی، نیروی دریایی و ستاد آجا، به همراه معاونین فرهنگی و مدیر دارالقرآنها برای تبیین وضعیت مطلوب انجام دادیم.
میدانی با اشاره به تلاش یکساله با مدیریت و راهبرد دارالقرآن سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش، عنوان کرد: از تمام دارالقرآنهای ارتش اطلاعات قرآنی را شامل حافظانی نیم جزء و یک جزء به بالا را در سطح کارکنان پایور و وظیفه و بانوان شاغل و خانوادههای بهصورت مجزا جمعآوری و گردآوری کردیم.
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به اینکه در این بانک اطلاعات نامهای فعالان و اساتید قرآنی در سطح ارتش نیز جمعآوری شده است، بیان کرد: همچنین در این بانک کلاسهای حفظ تخصصی در سطح ارتش و مجامع قرآنی آجا و سایر اطلاعات جامع قرآنی تهیه شد.
وی تصریح کرد: بهگونهای که این اطلاعات جامع مورد تأیید و رضایت تمامی مسئولان در سازمان و ارتش جمهوری اسلامی و فرمانده کل ارتش و در مراتب بالاتر به استحضار مقامات کشوری هم رسید.
اجرای برنامه رهپویان وحی در دارالتحفیظها
میدانی با اشاره به اینکه با توجه به این اطلاعات جامع وضعیت موجود را متوجه شدیم، عنوان کرد: فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن تقریباً حدود یک هشتم هر جمعیت است، یعنی اگر جمعیت 80 میلیونی داشته باشیم باید 10 میلیون از آنها حافظ قرآن باشد لذا از جمعیت هشت هزار نفری باید هزار نفر و به عبارت دیگر یک هشتم آن حافظ قرآن باشند که 12 و نیمدرصد هر جمعیت میشود لذا با توجه به تعداد جمعیت ارتش در کارکنان پایور و وظیفه، دانشجویان دانشگاههای آجا و بانوان شاغل و خانوادهها، متوجه شدیم که بیش از 60 هزار نفر باید حافظ قرآن تربیت کنیم.
مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با تأکید بر اینکه سهم هر اداره نیز از این 60 هزار حافظ مشخص شده است، اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف راهبرد 10 ساله تعریف کردیم و مقرر شد هر سالی 10 درصد یعنی بیش از شش هزار نفر حافظ تربیت کنیم.
وی بیان کرد: برای این منظور علاوه بر مجامع قرآنی و کلاسهای حفظ قرآن که در تمامی یگانها فعال هستند، طرح جامعی بهعنوان رهپویان وحی نگارش شد که از پتانسیل حافظان بازنشسته ارتش جمهوری اسلامی ایران و حافظان کل قرآن این نیرو به منظور برپایی کلاسها در سطح ادارات، بهرهمند میشویم.
میدانی با اشاره به اینکه حداقل حضور در این کلاسها 15 نفر و حداکثر 20 نفر پیشبینی شده است، عنوان کرد: در پایان هر 20 جلسه که یک ترم محسوب میشود به تمامی افرادی که در کلاسها به صورت رایگان حضور پیدا کردهاند، هدیهای اعطا میشود. همچنین تمام وسایل کمک آموزشی از جمله نرمافزارهای قرآنی و کتابهای حفظ و ....در اختیار آنها قرار داده میشود.
وی بیان کرد: این طرح را در حال حاضر با راهاندازی 40 دارالتحفیظ جانمایی کردهایم و بودجه آن پیشبینی شده است به گونهای که بیش از سه میلیارد ریال توسط حجتالاسلام آلهاشم، رئیس سازمان عقیدتی ـ سیاسی به این طرح اختصاص یافت.
افزایش دارالتحفیظها به 100 عدد در سال آینده
میدانی با اشاره به حمایتهای رئیس عقیدتی ـ سیاسی آجا و حجتالاسلام صالحی، معاون فرهنگی این سازمان از طرحهای قرآنی، گفت: در مرحله ابتدایی کار بیش از 40 دارالتحفیظ را آغاز کردیم و به محض اینکه در شش ماه ابتدایی سال 95 بودجهای دریافت کردیم نظر داریم تا سال آینده 100 دارالتحفیظ را افتتاح کنیم که این امر علاوه بر کلاسهای حفظ و مجامع تخصصی قرآن است.
وی تأکید کرد: امیدداریم که در هر سال بتوانیم بیش از شش هزار حافظ قرآن تربیت کنیم به گونهای که به سهم ارتش که بیش از 60 هزار نفر است را تا پایان 10 سال انجام دهیم به گونهای که سهم ارتش را براساس منویات مقام معظم رهبری محقق کنیم.
میدانی در پاسخ به اینکه آیا فعالیتهای این دارالتحفیظها آغاز شده است؟ ادامه داد: برای هر دارالتحفیظ مبلغی در نظر گرفته شده است که این دارالتحفیظها در خیلی از ادارات فعال هستند اما در نظر داریم که با اجرای طرح رهپویان وحی در این دارالتحفیظها، روش منسجم و هدفمند و با نظارت سازمان را با دستورالعمل واحد و برون داد مشخص در پیش بگیریم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا فعالیت دارالقرآنها با این دارالتحفیظها در برپایی دورههای حفظ قرآن موازی کاری نیست؟ تأکید کرد: ارتش و نیروهای مسلح تنها سازمانیست که حرکتهای آن به صورت کاملاً منسجم و سسیستماتیک از بالاترین رده در کوتاهترین زمان تا پایینترین رده انجام میشود و دارالقرآن سازمان یک تصمیمگیری است که تصمیمات آن در سازمان عقیدتی ـ سیاسی در عین واحد در دورترین نقاط کشو انجام میشود و متولی تمامی امور قرآنی و حفظ و قرائت و مفاهیم و محافل قرآنی و نمایشگاهها دارالقرآن آجا است بنابراین مجریان و خط مقدم درتمامی یگانها دارالقرآنها است که خطمشیها برای حفظ قرآن را نیز دارالقرآن طی برنامهریزی منظم و مرتبت ارائه میکنند.
ارتش پیشرو در جامه عمل پوشاندن به فرمایش مقام معظم رهبری
میدانی تصریح کرد: اگر بخواهیم حفظ قرآن را از دارالقرآنها جدا کنیم موازیکاری انجام دادهایم بنابراین تمام خطمشیها در حفظ قرآن در تمامی یگانهای ارتش با نظارت دارالقرآنها و هماهنگی دارالقرآن سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش است که این یعنی یک نظام کاملاً به هم پیوسته و هماهنگ که در فعالیتش موازیکاری و دوباره کاری نیست که این ممیزه بودن ارتش و نیروهای مسلح نسبت به سایر سازمانها است.
وی بیان کرد: مبنای کار دارالقرآن ارتش بر اساس فرمایش مفام معظم رهبری بوده و باید در هر کاری پیشرو باشیم. علاوه بر اینکه بیشتر از این تعداد بهدلیل ورودی وخروجیهایی که داریم، حافظ قرآن پرورش میدهیم به دلیل اینکه دانشجویان جدید سالانه وارد دانشگاههای این نیرو، سربازان وظیفهای به صورت مقطعی وارد ارتش و کارکنان جدیدی جذب میشود و لذا فعالیت این دارالتحفیظها به تناوب ادامه دارد و فعالیت آنها به هیچ وجه متوقف نمیشود.