به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پروش در سومین همایش تجلیل از پیشکسوتان امور تربیتی با بیان اینکه با توجه به تحولات مجازی و حقیقی جامعه، در جهان و کشور جا دارد نقش تربیتی ویژهای به مربیان امور تربیتی واگذار شود و در واقع نقش آنها از مربی تربیتی به راهبر تربیتی تغییر یابد.
وی افزود: معلمان پرورشی در مدارس از توانمندیهای درونی و برونی مدارس استفاده کرده تا بتوانند با نقش آفرینی در راهبری دانشآموزان موفقیتهای آنها را تضمین کنند.
فانی با اشاره به اهمیت مطالعات محیطی در آموزش و پرورش عنوان کرد: تحولات در فضای مجازی حقیقتی که باید آن را پذیرفت، رهبر معظم انقلاب با به عضویت درآوردن وزیر آموزش و پرورش در شورای عالی آموزش و پرورش بر اهمیت توجه به مطالعات محیطی در حوزه فضای مجازی در امور آموزشی و تربیتی دانش آموزان و نسلهای آینده تأکید کردند، لذا آموزش و پرورش باید برنامهریزی در حوزههای تربیتی متناسب با توانمندیهای متناسب با این تحولات داشته باشد. همچنین رصد تحولات محیطی، گسست موجود در خانوادهها و تحولات محیطی آموزش و پرورش ایجاب میکند معاونت پرورشی برنامهای متناسب با تحولات تدوین، اجرا و پیگیری کند.
وزیر آموزش و پرورش به اجرای سند تحول آموزش و پرورش پرداخت و در این خصوص عنوان کرد : در برنامه ششم توسعه که از سال 95 تا 99 اجرا میشود سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار دارد مبنای برنامه ششم توسعه در حوزه آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وی ادامه داد: اصولا سند تحول پیام اصلیاش پیام تربیتی است . جای جای این سند در رابطه با تربیت و شکل گیری رفتار دانش آموزان متناسب با فرهنگ دینی و ملی صحبت شده است. لذا دوستان ما در بخش تربیتی باید توجه به سند تحول را در جای جای برنامه تربیتی لحاظ کنند.
وزیر آموزش و پرورش به ساحتهای ششگانه تربیت ذکر شده در سند تحول اشاره کرد و گفت: توجه به تربیت همه جانبه دانش آموزان ایجاب می کند حداقل در 4 ساحت از این 6 ساحت در بخش پرورشی ورود پیدا کنیم که در این خصوص مسئولیت سنگینی بر دوش ما است. ما نقشه راه سند تحول را تدوین کردیم و در این نقشه راه پیش بینی شده که در هر زمان از برنامه چه بخشهایی از سند اجرا شود.
فانی به دعوت دانشآموزان به اقامه نماز جماعت در داخل مدارس پرداخت و اظهار کرد : سند ارزشمندی که به تصویب دوم شورای عالی رسیده در اختیار داریم که بر اساس آن دعوت از دانش آموزان برای اقامه نماز میتواند در نهادینه کردن این حرکت موثر باشد. حضور مدیر ، معاونان ، معلمان در کنار دانش آموزان آنها را به برگزاری نماز جماعت تشویق میکند.
وی به موضوع مشارکت خانوادهها در فعالیتهای پرورشی تأکید و گفت: ما میدانیم و به یقین رسیدیم که بدون مشارکت خانواده ها و معلمین و عوامل موثر در تربیت به تنهایی قادر به حمل این بار سنگین نیستیم. تربیت یک فرایند است و عوامل متعددی در این فرایند موثر است. ما در حوزه آموزش و پرورش باید تلاش کنیم خانوادهها و معلمین را به مشارکت تشویق کنیم تا این تربیت را به نحو فعال تر به ثمر برسانیم.
فانی سپس به مشارکت دانش آموزان در اداره مدرسه پرداخت و اظهار کرد : دانشآموزان باید در اداره مدرسه مشارکت کنند و تقویت شوراهای دانشآموزی و انجمنهای اولیا و مربیان میتواند در این مشارکت به ما کمک کند.
فانی در پایان بر اهمیت بزرگداشت شهیدان دانش آموز و مربیان شهید و سرکشی از خانواده های شهدا اشاره کرد و خاطر نشان کرد: سرکشی از خانوادههای شهدا تکلیفی است که بر عهده ما است و ما با حضور در منازل شهدا اول خودمان شاد می شویم بعد خانواده های شهدا شاد میشوند.
احیای دارالقرآنها از افتخارات آموزش و پرورش است
در بخش دیگری از این مراسم حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی، پرورشی وزارت آموزش و پروش به برشماری فعالیتهای این معاونت در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: در 3 سال گذشته احیای دارالقرآنها از افتخارات آموزش و پرورش بود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ائمه جماعات و روحانی مدارس با 150 درصد رشد، طرح امام شناسی، مصباحالهدی برای آشنایی با سبک زندگی ائمه معصومین با 100 درصد رشد و تعداد کتاب یاران دانش آموز با 150 درصد رشد از برنامه های آموزش و پرورش بوده است .
کفاش تصریح کرد: تعداد کتابهای موجود در کتابخانه مدارس با 66.77 درصد رشد، اردوی دانش آموزان زیارت اولی به مشهد با 140 درصد رشد، برگزاری آزمون های مشاوره ای و بهداشت روان با 200 درصد رشد از جمله فعالیتهای دیگر بوده است .
وی در ادامه بیان کرد: توانمندسازی روانی اجتماعی دانش آموزان با 200 درصد رشد ، ساماندهی آموزش دانش آموزان در تشکلات پیشتازان و فرزانگان با 349 درصد رشد، برگزاری علمی فرهنگی زیارتی با 481 درصد رشد،فعالیتهای دیگر ما بوده است .
وی اعزام دانش آموزان به عتبات عالیات با 100 درصد رشد را از فعالیت های معاونت پرورشی خواند و یادآور شد: بیش از 100 شاخص در سه سال اخیر با کمبود اعتبار در دولت تدبیر و امید با راهنمایی و هدایت وزیر آموزش و پرورش رشد چشمگیری داشته است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: امیدواریم از سال 95 با توجه و عنایت بیشتر به حوزه تربیت شاهد تحولی شگرف در فعالیت تربیتی و با نشاط سازی مدارس باشیم.
کفاش خاطرنشان کرد: در راستای سیاستهای وزیر آموزش و پرورش در حوزه ساماندهی و بهسازی نیروی انسانی نقش مربی پرورشی به راهبر تربیتی تغییرکرده و شکل گرفته است.
وی افزود: امروز در استانها دورههای آموزشی مستمر برای ارتقای کیفیت مربیان و مشاوران پرورشی و اجرای طرح مبین برای 4500 مدیرمدرسه برگزار شده است.
وی بیان کرد: 5 هزار ماهنامه تربیت برای ارتقای علمی مربیان مدارس توزیع شده است و بیش از 4 هزار نفر مربی اردویی با گذراندن توقفی، آموزش دیده شده اند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش برگزاری آزمون علمی مشاوران در سراسر کشور را از دیگر حرکتهای آموزش و پرورش برای بهسازی منابع انسانی عنوان کرد.
کفاش فعالیتهای این معاونت را در حوزه توسعه مشارکتهای مردمی بیان کرد و افزود: با توجه به تقویت تشکلهای دانش آموزی فعالیتهای شوراهای این تشکلها، بهسازی منابع انسانی، برگزاری شوراهای دانش آموزی و مجلس دانشآموزی با جذب 15 میلیارد از شهرداری که یک سوم آن محقق شده است برای ساخت خوابگاه دانش آموزی در اردوگاه باهنر استفاده شده است .
وی با اشاره به مشارکت 10 میلیاردی زیارت اولی های مشهد عنوان کرد: جذب 20 میلیارد برای یاوران نماز در راستای اجرای طرح مبین و جذب 8 میلیاردی برگزاری اردوهای قم و جمکران از جمله مشارکتهای مردمی بوده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: جذب حداکثری شورای فرهنگ قرآن در کمیسیون قرآن با بیش از 150 میلیارد ریال، جذب معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در توسعه کتابخانه مدارس با 20 میلیارد ریال و جذب اشخاصی در اردوهای راهیان نور با 100 میلیارد ریال صورت گرفته است.
وی یادآور شد: در سومین سال متوالی از حرکت وزیر آموزش و پرورش در راستای تکریم و تجلیل به عنوان اصلی ترین برنامه تربیتی یاد می کنیم . اگر از بزرگان در آموزش و پرورش تقدیر کنیم و بر دستان آنها بوسه بزنیم بزرگترین کار تربیتی را کرده ایم.
بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این مراسم از 64 پیشکسوت امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش از تمامی استانها تجلیل شد.