کد خبر: 3480085
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۴

یادی از درگذشتگانی که «سلحشور» را در «یوسف پیامبر(ع)» یاری کردند

گروه هنر: سه هنرمند بازیگر و یک مدیر فیلمبرداری فقید، علمدار سینمای قرآنی کشور را در تولید مجموعه فاخر «یوسف پیامبر(ع)» یاری کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در آستانه هفتمین روز درگذشت مرحوم فرج‌الله سلحشور؛ علمدار سینمای قرآنی کشور که به واسطه خلق آثاری همچون «مردان آنجلس»(اصحاب کهف) و «یوسف پیامبر(ع)» آوازه جهانی به ویژه در میان کشورهای اسلامی پیدا کرده بود مناسب دیدیم که یادی نیز از هنرمندان درگذشته‌ای داشته باشیم که با هنرنمایی خود، بر فخر و منزلت مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع» صحه گذاشتند.

«عباس امیری» با نام کامل عباس امیری‌مقدم که در سال 1322 در آمل به دنیا آمد و اصالتاً از طایفه امیری شهرستان آمل استان مازندران بود اما به دلیل شرایط کاری پدر از کودکی به استان گیلان و شهرستان رشت عزیمت کرد.

او که به شکل تجربی به آموختن تئاتر در رشت مشغول بود، توانست استعداد خود را در عرصه بازیگری روزافزون نمایان سازد تا اینکه به او پیشنهاد بازی در سینما شد و انصافاً در عرصه بازیگری سینما نیز خوش درخشید. علاقه‌مندان تلویزیون، بازی خوب و یک دست این هنرمند فقید را در مجموعه تلویزیونی «میرزا کوچک‌خان» به خاطر دارند.

مرحوم امیری در بسیاری از فیلم‌های سینمایی و مجموعه‌های تلویزیونی به ایفای نقش پرداخت و در عرصه فیلم و سریال دینی و قرآنی، مخاطبان این ژانر بارها و بارها شاهد هنرنمایی او بر روی پرده نقره‌ای سینما و در صفحه تلویزیون بودند.

بازی در مجموعه تلویزیونی «امام علی(ع)» در نقش ابوموسی اشعری، فیلم سینمایی«روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی، مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» به کارگردانی فرج‌الله سلحشور در نقش«آنخ مائو» کاهن معبد آمون، مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» به کارگردانی داوود میرباقری در نقش«عامر بن مسعود» والی جدید کوفه از جمله ماندگارترین نقش‌آفرینی‌های مرحوم امیری در عرصه آثار دینی و قرآنی است.

سرانجام عباس امیری در هفتم اسفند سال 89 در حالیکه مشغول بازی در فیلم تلویزیونی «صبح به خیر سرکار» بود دچار سانحه تصادف شد و در 67 سالگی در بیمارستان فومن درگذشت.

«رضا آقاربی» در سال ۱۳۳۷ در تهران به دنیا آمد؛ وی تا مقطع دیپلم درس خواند و فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۶۰ با تئاتر آغاز کرد تا اینکه برای بازی در فیلم «پرچمدار» به کارگردانی شهریار بحرانی که به موضوع ترور شخصیت‌های انقلابی در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی می‌پرداخت، دعوت شد.

آقاربی در بسیاری از فیلم‌هایی در ژانر دفاع مقدس به ایفای نقش پرداخت که از آن جمله می‌توان به «دایره سرخ»، «عروس حلبچه»، «فرمان آتش» و... اشاره کرد و البته این اواخر حضور پررنگ و تأثیر او را در اغلب آثار دینی و قرآنی شاهد بودیم.

این هنرمند فقید علاوه بر بازی در مجموعه تلویزیونی قرآنی«یوسف پیامبر(ع)» در نقش «پادیامون» که رئیس محافظان معبد آمون بود، در مجموعه «مختارنامه» نیز در نقش «عبدالله بن وال» از جمله توابین قیام سلیمان بن صرد خزاعی نیز نقش‌آفرینی کرد.

رضا آقاربی سرانجام در مرداد سال ۸۷ در سن ۵۰ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.

«ناصر فروغ» با نام کامل ناصر فروغ جعفری، 10 آبان 1329 در تهران متولد شد.

مرحوم فروغ پیش از بازی در مجموعه تلویزیونی«یوسف پیامبر(ع)» به نقش«خوفو» یکی از کاهنان معبد آمون، در بسیاری از فیلم‌ها و مجموعه‌های ارزشی و دینی به ایفای نقش پرداخته بود که از آن جمله می‌توان به «گذرگاه»، «پرده آهنین»، «سجده بر آب»، «تعقیب سایه‌ها»، «تیرباران» و... اشاره کرد.  

این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون سرانجام در تاریخ 17مهر 1392 در سن 63 سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

4 ـ «رسول احدی» متولد 1339 در تهران بود و پیش از مدیریت فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» سابقه کار حرفه‌ای در عرصه مدیریت فیلمبرداری بسیاری از آثار سینمایی و سریالی تاریخی و مذهبی را به عهده داشت که از آن جمله می‌توان به مجموعه تلویزیونی«ولایت عشق»، «تنهاترین سردار» و همچنین فیلمبرداری فیلم های دفاع مقدسی «حمله به اچ3» و «مزرعه پدری» اشاره کرد. وی سرانجام در 11 دی 1386 در سن 47 سالگی  و هنگام بازگشت از سرصحنه فیلمبرداری دچار سانحه رانندگی شد و درگذشت.  ایکنا به روح تمامی این هنرمندان ارزشی و قرآنی به ویژه هنرمند تازه سفرکرده؛ فرج‌الله سلحشور درود می‌فرستد و همانطور که رهبر معظم انقلاب در توصیف آنها فرمودند: «قطعاً همه عوامل و دست‌اندرکاران مجموعه یوسف پیامبر(ع) نزد خداوند مأجورند» آرزو می‌کند، جایگاهی رفیع و متعالی در پیشگاه خداوند، انبیای الهی و صلحا داشته باشند.

فرهاد ماجدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۳ - ۱۳:۳۳
1
4
سلام. ممنون از نگارنده این یادداشت که ما رو به یاد درگذشتگانی انداخت که به نسبت فرج الله سلحشور کمتر از آنها یادی می شود. بحق تمامی آنها در تبیین اندیشه دینی به زبان هنر نقش بسزایی داشته اند. روحشان شاد و باز هم ممنون از این حسن سلیقه.
captcha