به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی سبحانی دیشب 12 اسفند در همایش بزرگداشت عالم واقف، آیت الله میرزا ابوطالب قمی که در مدرسه عالی دارالشفا، برگزار شد گفت: حب ذات یکی از نعمات الهی است که بهره گرفتن از این نعمت، از محسنات یک انسان است.
وی افزود: حب ذات همیشه بد نیست؛ این حب زمانی بد است که انسان این حب را صرفا به خود داشته باشد و از دیگران بیزاری جوید و دیگران را به حساب نیاورد؛ اگر چنین شد انسان حب ذات به رذیله انسانی مبدل میشود.
وی اظهار کرد: اگر کسی خود را دوست نداشته باشد از بین خواهد رفت و در دامان بدیها و سیاهیها خواهد افتاد و این حس درونی و فطری است که باعث میشود که انسان به سمت سعادت حرکت کند و کمال طلب باشد.
این مرجع تقلید گفت: در احادیث بیان شده است که سه انسان سعادتمند هستند و پس از مرگشان نیز صاحب پاداش خواهند شد؛ نخست کسانی که فرزند صالح داشته باشند و دوم کسانی که علم نافع داشته باشند و سوم کسی که صدقه جاریه میدهد.
وی اظهارکرد: ائمه اطهار که همیشه ما را به وقف سوق و هدایت میکنند، خود بزرگترین واقفان بودند و در سالهای خانه نشینی با حفر چاههای متعدد آنها را به وقف خاصی اعطا می کردند؛ یا امام صادق(ع) که خوداز واقفان بزرگ صدر اسلام بودند؛ حتی حضرت زهرا(س) که موقوفات متعددی داشتند که ائمه نیزآن را امضا کردند.
آیتالله سبحانی با بیان این مطلب که وقف یک سنت رحمانی و ذخیره جاودانی است گفت: در این بین باید از الگوهایی استفاده کرد و بزرگانی چون سید مرتضی درس گرفت که ایشان دو روستا را وقف کاغذ طلاب علوم دینی کردند تا نشان دهند که یک وقف در چه شاخههایی میتواند انجام شود.
وی با ذکر این مطلب که وقف علمی می تواند زمینه رشد علمی را در کشور فراهم میکند اظهارکرد: وقف میتواند زمینه ساز رشد و توسعه علمی را در کشور فراهم کند و باید در این عرصه به شکلی عمل کنیم که از محل وقف ما این توسعه حاصل شود.
این استادبرجسته حوزه گفت: یکی از نکاتی که واقفان باید به آن توجه و دقت داشته باشند این است که وقف دارای احکامی است که اگر به خوبی به آن توجه نشود در آینده مشکلاتی حاصل میشود و به همین خاطر بهتر است که در همین ابتدای وقف مشورتهای لازم در این زمینه حاصل شود.
وی با اشاره به جایگاه آیتالله میرزا ابوطالب قمی بیان کرد: این عالم وارسته و واقف به نام، داماد میرزای قمی بود و هم کار قضاوت را در قم بر عهده داشت و هم فقیهی جامع بود زیرا در گذشته یک قاضی حتما باید چنین شرایطی را میداشت تا بتواند در یک جامعه به ثضاوت بپردازد.
این مرجع تقلید گفت: این عالم در کنار فعالیتهای اجتماعی و علمی، در کنار میرزای قمی دارای تالیفاتی نیز بود که همین تالیفات امروز در حرم مطهر موجود است و باید طلاب عالم وپژوهشگر در زمینه احیای این اثر اقدام کنند.
وی اظهارکرد: این عالم در بردارنده سه خصلت و سعادت بزرگ بود زیرا هم فرزندانی نیک داشت و هم صاحب موقوفات بزرگی از جمله ده زنبیل آباد و فرج آباد و علی آباد بود و هم علم نافع داشت که این علم نافع باید توسط طلاب به جامعه عرضه شود که در پاداش این ثواب نیز شریک باشند.