به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث موسسه دارالحدیث امروز 13 اسفند در مراسم بیستمین سال تاسیس این موسسه گفت: ارزیابی مستمر و دائمی از لوازم کار پژوهش است که در این موسسه مورد توجه است؛ مجموعه پژوهش های تولید شده در 20 سال اخیر باید مورد ارزیابی قرار میگرفت و کمیته ای مسئولیت آن را برعهده گرفت.
وی ادامه داد: 250 عنوان پژوهشی از منظر مبانی، روش پژوهش و تنظیم منطقی، نوع عرضه، ترجمه و صفحه آرایی مورد توجه قرار گرفت و 28 ارزیاب، این آثار را سنجیدند و نقاط قوت و ضعف مورد بحث قرار گرفت.
وی افزود: میانگین نمره ای که در ارزیابی به اثار موسسه داده شده است بیشتر از 18 است که تلاش میکنیم در 5 سال آینده این نمره را ارتقاء بدهیم .
طباطبایی تصریح کرد: بعد از تصحیح و ارزیابی کتاب اصول کافی کتاب من لایحضر نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد تا اشکالات آن در روند تحقیق مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: حجم آثار منتشره شده نسبت به سال های فعالیت موسسه خوب بوده است و تولید نزدیک به 400 کتاب در این مدت قابل تقدیر است، ولی لزوم تدوین الگوی مشخص و جامع در عرصه مطالعات پژوهشی در موسسه ضروری است.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین ناطقی، عضو هیئت علمی دفتر تبلیغات اسلامی گفت: اهمیت تصحیح متون حدیثی غیرقابل انکار است ولی باید این کار با اتقان بالا انجام شود و استنادات معتبر باشد.
وی افزود: ضبط نسخه ها در کتب تصحیحی حدیثی بسیار مهم است ولی باید توجه کنیم که این نسخه بدل ها با توجه به نکات ادبی و بیانی باشد وگرنه ضبط نسخه بدل های ادبی که رجحانی ندارد وجهی نخواهد داشت.
قاسم جوادی، عضو هیئت علمی المصطفی(ص) نیز با بیان اینکه کاری که در تصحیح کافی صورت گرفت بسیار مهم بود گفت: در زمینه حدیث شیعه هنوز کارمان شروع هم نشده است که بخواهیم سراغ تاریخ تک تک احادیث برویم، البته زحمات فراوانی صورت گرفته است.
وی افزود: در بخش مقالات کنگرهها، عمدتا بهره از مباحث پژوهشی کمتر بردهاند و نیاز به مقالات قویتر داریم؛ شاید اگر یکی دو مقاله قوی داشته باشیم از مقالات متوسط و ضعیف بهتر خواهد بود.
وی اظهار کرد: در حوزه پژوهشهای تخصصی نیاز به کار فراوان داریم، زیرا اگر حدیث را رد کنیم بخشی از دین را کنار نهادهایم و اگر حدیثی از ائمه نباشد و آن را بگیریم جور دیگری به دین لطمه میخورد.