به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی عسکر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت امروز جمعه، 14 اسفند ماه در جمع روحانیان و مداحان کاروان های عتبات عالیات به تشریح آخرین مسائل مرتبط با حج تمتع و عتبات عالیات پرداخت و عنوان کرد: پس از فاجعه منا در حالی که همه جا پر از موج انزجار از شهادت آیت الله نمر بود، حادثه ای که برای کنسولگری عربستان در ایران به وجود آمد موجب شد که همه چیز علیه ما برگردد و چه سوء استفاده های بزرگی دشمن از این حرکت کرد.
وی با اشاره به قطع همه روابط سیاسی، اقتصادی و ... با عربستان، گفت: به دنبال این مسئله به فکر سازمان دادن کارها بودیم، عربستان نیز اعلام کرد که ما برای حج حساب جداگانه باز می کنیم و مسئله حج از قطعی روابط جداست؛ به دنبال این مسئله با مسئولان نظام مشورت هایی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که برنامه های حج آغاز شود و ثبت نام نیز شروع شد. البته مقرر شد پنج میلیون تومان در قسط اول از حجاج گرفته شود اما این پول به نام خود زائر در بانک سپرده گذاری شود و این پول اکنون در دست خود مردم است نه سازمان حج و زیارت.
حجت الاسلام قاضی عسکر با اعلام این مطلب که سایر کارهای مربوط به حج در حال انجام است و مدیران کاروان ها مشخص شده و روحانیان فراخوان شده اند، گفت: بنا بر این است که حج را با قدرت و عزت انجام دهیم. اما بیشتر کار باز میگردد به طرف مقابل که چگونه می خواهند عمل کنند.
وی به مسائل مرتبط با حج که با قطع روابط دچار اسیب و مسئله خواهند شد اشاره کرد و گفت: نیمی از زائران حج با هواپیمایی ایران عازم عربستان می شدند(نیم دیگر با هواپیمایی سعودی)، 60 تا 70 قلم کالای مصرفی حجاج از ایران به عربستان برده می شد، ویزا نیز در تهران و مشهد صادر می شد که اکنون که سفارت ها تعطیل است و سوئیس به عنوان حافظ منافع مورد پذیرش دو کشور است اما هنوز فعال نشده است. مباحث زیادی دیگری نیز در این زمینه مطرح است، اما اگر قرار باشد در فرودگاه زائران ما را اذیت کنند و یا زائران مورد اذیت قرار بگیرند، ما چنین حجی را نمی خواهیم و حج ما حتماً حجی با عزت است.
سقف بیمه حجاج به 220 میلیون تومان خواهد رسید
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: پیش بینی های لازم برای زائران صورت گرفته است؛ ما بحث بیمه را جدی گرفته ایم و قرار شده سقف بیمه تا 220 میلیون تومان بالا برده شود، همچنین تهیه مچبندهای الکترونیک (دارای مکان نماGPS) در دستور کار ما قرار دارد. همچنین آموزش امداد و نجات به روحانیان، مدیران کاروان ها و مردم نیز در دستور کار است و ما مصمم به انجام حجی با عزت هستیم.
وی در ادامه سخنان خود به موضوع عتبات عالیات پرداخت و گفت: مشکلات جدی در این حوزه داشتیم که در حال کاهش است و همکاری بسیار خوبی با عتبه های مقدس داریم و از آنها تشکر می کنیم. مراسم سخنرانی و مدحی های خوبی در عتبه های مقدس حسینی، عباسی، حرم حضرت علی و حرم امامین جوادین داریم.
قاضی عسکر همچنین اعلام کرد: شرکت های ایرانی در حال همکاری در بخش اسکان در عراق هستند و به زودی هتلی 350 اتاقه در جوار حرم حضرت علی(ع) برای زائران ایرانی افتتاح خواهد شد. در بازدیدی که از درمانگاه های ایرانی داشتم نیز متوجه شدیم درمانگاه های ایران در عراق شایسته زائران ایرانی نیست و قرار شد این درمانگاه ها به ساختمان های بهترین منتقل شود. همچنین آشپزخانه مرکزی در نجف ساخته می شود که هر روز 40 هزار پرس غذا تهیه خواهد کرد.
وی به تقاضای زیاد مردم برای سفر به عتبات عالیات طی عید نوروز نیز اشاره کرد و گفت: اگر ما مردم را به عتبات نبریم کاروان های آزاد این کار را می کنند و در حق مردم اجحاف می شود. نباید اجازه داد از این موقعیت سوء استفاده شود.
حجت الاسلام قاضی عسکر اعلام کرد: با توجه به اجرای طرح های توسعه حرم ها، مجبور هستیم هتل های محل اقامت زائران را دورتر ببریم که برای حل مشکل حمل و نقل از مینی بوس های عتبه برای حمل و نقل زائران استفاده خواهد شد تا آرام آرام مشکل مسکن حل شود.
وی به برگزاری آزمون های جذب مداحان نیز اشاره کرد و گفت: برخی گمان کردند به این بهانه ما به دنبال حذف عده ای هستیم، اما بحث ما شایسته سالاری است و به دنبال حذف افراد توانمند در مدیریت زائران نیستیم.
حجت الاسلام قاضی عسکر از تلاش برای افزایش ظرفیت سفر به عتبات عالیات به چهار تا پنج میلیون نفر در سال های آینده اشاره و اظهار کرد: باید هزینه ها کاهش پیدا کند تا هر کس به هر طریقی بتواند این سفر را انجام دهد.
وی اعلام کرد: اخیراً با خبر شدیم که مفاتیح های با ترجمه فارسی از حرم های مطهر جمع آوری شده اند که با مسئولان حرم ها صحبت و مقرر شد یک مفاتیح با ترجمه فارسی به آنها ارائه دهیم و چاپ کرده در حرم ها توزیع کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با تأکید بر اینکه زائران باید از کارهایی که به تقریب مذاهب خدشه وارد می کند، پرهیز کنند، گفت: وضع جامعه را ببینید، خودکشی، طلاق و بداخلاقی در جامعه زیاد شده و ازدواج کاهش پیدا کرده است؛ باید از زیارت برای حل معضلات اجتماعی کمک گرفته شود.
سبک های جدید مداحی ما را به جایی نمی رساند
وی ادامه داد: در گذشته سبک های جدید مداحی نبود و مداحان به بیان سیره و مدح و منقبت ائمه می پرداختند و در پایان نیز ذکر مصیبتی می شد. سبک های جدید مداحی ما را به جایی نمی رساند. من چندین جا گفته ام که به تعابیر عظیم زیارت نامه ها دقت کرده و برای زائران این مفاهیم را بیان کنید چرا که مردم نمی دانند، برخی گمان کرده اند منظور من حذف کامل عزاداری و ذکر مصیبت است.
در عزاداری درایت داشته مردم را به سوی امام شناسی ببریم
قاضی عسکر افزود: ذکر مصیبت و عزاداری حتماً باید باشد اما هر چیزی جای خود دارد. نباید زیارت امام حسین(ع) به صرف عزاداری محدود شود و مردم در دسته های پنج نفره و ده نفره در حرم امام حسین(ع) و بین الحرمین به عزاداری آن هم با صدای بلند و استفاده از بلندگو بپردازند. باید در عزاداری درایت داشته باشیم و مردم را به سوی امام شناسی ببریم.
وی در بخش پایانی سخنانش گفت: مستند سازی فاجعه منا رو به اتمام است، در این مستندسازیها به این نتیجه نرسیدیم که فاجعه منا عمدی بوده باشد. هفته آینده نیز یک بخش از این مستندات ارائه می شود و اکنون به دنبال دریافت دیه شهدای منا هستیم.
در پایان این مراسم تابلوی «عروج در منا» اثر
استاد امیر رضا فقیهی، استاد نگارگری رونمایی شد.
این اثر طی پنج ماه با روزی هشت ساعت کار استاد فقیهی به سبک کارهای استاد فرشچیان نگارگیر شده است.