کد خبر: 3481108
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰
علی عباسپور خبر داد:

گردآوری بیش از یک میلیون کتاب آفلاین در کتابخانه واحد علوم و تحقیقات

گروه دانشگاه: رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در آئین اختتامیه همایش ملی جایزه کتاب سال ابن‌سینا که ۱۵ اسفندماه در این واحد برگزار شد، از گردآوری یک میلیون و ۳۰۰ هزار کتاب به صورت آفلاین در کتابخانه مرکزی واحد علوم و تحقیقات خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، علی عباسپور، رئیس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در آئین اختتامیه همایش ملی جایزه کتاب سال ابن‌سینا دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در طول یک سالی که از راه‌اندازی کتابخانه و مرکز اسناد علمی حسن حبیبی در واحد علوم و تحقیقات می‌گذرد، بالغ بر ۱۶۱ هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب فارسی و لاتین، یک میلیون و ۳۰۰ هزار کتاب به صورت آفلاین و Ebook و بیش از ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان مقاله گردآوری شده است.

علی عباسپور در این همایش که در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، نقش کتاب و قلم در پیشرفت انسان را انکارناپذیر دانست و افزود: واحد علوم و تحقیقات با بیش از ۴۲ هزار دانشجو که بالغ بر ۷۰ درصد آن در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، مرکزی علمی و تحقیقاتی است که همواره تلاش بر ایجاد بستری مناسب برای تحقیقات و پژوهش را سرلوحه کار خود قرار داده.

عباسپور با بیان اینکه کتابخانه و مرکز اسناد این دانشگاه تنها مختص به دانشجویان واحد نبوده و تمامی دانشجویان می‌توانند از منابع علمی آن استفاده کنند، تصریح کرد: ایجاد بخش‌هایی ویژه از زبان‌های زنده دنیا همچون دانشگاه‌های برتری نظیر برکلی، تأمین کتب نایاب، حمایت از چاپ و نشر تألیفات، تجهیز بیش از پیش سخت‌افزاری و ... از جمله برنامه‌هایی است که برای تبدیل این کتابخانه به یکی از مراجع علمی بر‌تر منطقه و حتی آسیا در نظر داریم.

کرم‌الله دانشفرد، معاون دانشجویی و فرهنگی واحد علوم و تحقیقات در همایش ملی جایزه کتاب سال ابن سینا به اهداف این همایش اشاره کرد و گفت: تشویق و ایجاد انگیزه برای نویسندگان دانشجو، تبادل علمی بین دانشگاه‌های سراسر کشور، توجه به فرهنگ کتاب و نویسندگی در دانشگاه‌ها، شناسایی و معرفی آثار بر‌تر و فاخر در حوزه‌های مختلف، توجه به زبان و ادب فارسی، تسهیل مشارکت با نویسندگان خبره از جمله اهداف قابل توجه برای این همایش بود.

وی با بیان این‌که همایش سه محور موضوعی شامل بخش اصلی (فلسفه و روان‌شناسی، دین، اجتماع و...)، بخش ویژه (زبان و ادبیات فارسی) و بخش جنبی (پایان‌نامه‌های دکتری با موضوعات مرتبط) را در بر می‌گیرد، افزود: در مجموع حدود ۵۰۰ اثر تالیفی به دبیرخانه این همایش رسید که به صورت‌های مختلف در مرحله داوری قرار گرفتند.

دانشفرد با بیان اینکه در مرحله اول غربال‌گری صورت گرفت که در این مرحله ۵۶ اثر به دلیل ارسال پس از موعد مقرر و داشتن محتویات خارج از موضوعات همایش مردود اعلام شدند، گفت: در مرحله دوم بیش از ۴۱۳ اثر مورد داوری قرار گرفتند و به تناسب دارا بودن اولویت‌های لازم به آن‌ها امتیاز داده شد. در مرحله سوم همه آثاری که بیش از ۸۰ درصد امتیاز را کسب کردند به دست داوران خبره واگذار شد که در ‌‌نهایت منجر به انتخاب ۲۴ اثر شایسته تقدیر شد.

captcha