به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، هفته دوم و سوم اسفندماه مصادف با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) بود که سبب شد تعدادی از کتابهای فاطمی نظر مخاطبان را جلب کرده و پرفروش شوند. یکی از این کتابها «صحیفه فاطمیه» است که مدرسه قرآن و اهل بیت نبوت(ع) آن را منتشر کرده است. در این اثر ادعیه و نمازهای حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان منبعی غنی آمده و ادبیات ویژه، کم حجم بودن در عین جامعیت و گرهگشا بودن از ویژگیهای ممتاز این اثر است. حجتالاسلام محمد محمدیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کتاب «فاطمه(س) از نگاه علی(ع)» را به نگارش درآورده و میتوان این اثر را ترجمه و تکمیل شده کتاب «فاطمة(س) فی رؤى علیّ(ع)» دانست که دوازده سال پیش توسط نویسنده منتشر شد. در آن کتاب فقط سخنان امیرالمومنین(ع) نقل شده و هیچ نکتهای در ذیل آن سخنان ذکر نشده بود.
در کتاب حاضر علاوه بر ترجمه روان سخنان امیرالمومنین(ع)، تلاش شده که با استفاده از آیات قرآن و احادیث رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع) مطالبی در ذیل سخنان حضرت بیاید که به فهم بهتر آن سخنان و شناخت جامعتر حضرت فاطمه(س) کمک کند. این مطالب تحت عنوان «نکتهها» در هر فصلی ذکر شده و شاید همین ویژگیها سبب جذاب شدن اثر شده است.
کتاب «فاطمه(س) از نگاه علی(ع)» در 248 صفحه، قطع رقعی، دو رنگ، شمارگان 1500 نسخه و قیمت 10000 تومان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. هر چند این ناشر تاکنون کتابهای «خاطر نازک گل: نگاهی نو به زندگی و شخصیت حضرت زهرا(س)» (حسین سیدی)، «سیره اخلاقی و سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س)»(محمدرضا جباری)، «تبسم نامها: نامها و القاب حضرت زهرا(س)» (یوسف غلامی)، «پیامها و پاسخها: حضرت زهرا(س)» و «ترجمه خطبه فدکیه» (ترجمه محمدمهدی رضایی) را درباره سیره و سبک زندگی حضرت فاطمه(س) نیز منتشر کرده است.
نویسنده کتاب «پنجشنبه فیروزهای» سارا عرفانی است. این اثر از حیث بیان رویدادهای داستانی اثری به شدت امروزی است. این رمان با روایتی از یک دانشجو که مخاطب میتواند به سادگی با آن همذاتپنداری کند؛ دانشجویی که اهل ادا درآوردن نیست. اما رمان پس از این پیشدرآمد وارد رابطه ظریف چند دختر دانشجو میشود که برای زیارت به مشهد مقدس وارد شدهاند. شاید اوج رفتار عرفانی در نگارش این رمان و رو در رو قرار دادن سبکهای گوناگون زیستی در رمان را بتوان در این بخش رمان جستجو کرد.
انتشارات نیستان این اثر را در سال جاری با قیمت 22 هزار تومان عرضه کرده است و یکی از آثار پرمخاطب در هفته دوم و سوم اسفندماه به شمار میرود.
کتاب «خطبه فدک» حاصل هفده سخنرانی مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی در سال 1374 در بیان و شرح خطبه حضرت زهرا (س) در مسجدالنبی است. این اثر در کنار سایر آثار فاطمی پرفروش بوده است.
«دختران آفتاب» کتابی است که انتشارات سروش آن را چند سالی است منتشر کرده و اکنون به چاپ پانزدهم رسیده و تعداد چاپهای این اثر نشان از پرفروش بودن آن دارد. این اثر نوشته امیرحسین بانکی، محمد دانشگر و محمدرضا رضایتمند است؛ اگرچه داستان است، اما تحقيقی روانشناختی و جامعهشناختی و فرهنگی و دينی درباره زنان است و خواسته زن و منزلت و شخصيت و هويت او را به خودش، به مَردَش، به جامعهاش، و به تاريخ گذشته و سرنوشت آيندهاش بشناساند؛ همان گونه که هست و همان گونه که بايد باشد.
همسفران دختران آفتاب به سرمنزل تفکری میرسند که انسان را میبيند و اعتبار میبخشد؛ خواه زن باشد، خواه مرد. سرمنزل مقصود دختران آفتاب دامان پرمهر و محبت مادری است که سرچشمه همه نيکیهاست. مادری که فاطمه خوبیهاست و زهره روشنايیها. اين کتاب از معدود داستانهايی است که بيش از يک نويسنده دارد و سبب آن هم چند جنبهای بودن محتوای آن است.
کتاب «حجاب بیحجاب» نوشته حجتالاسلام محمدرضا زائری نیز در میان آثار پرمخاطب هفته یاد شده قرار دارد که با هشت مقاله به بررسی جنبههای اجتماعی و فرهنگی حجاب پرداخته است و در بخشهای پایانی، با بررسی حجاب اسلامی با توجه به مُد روز، ضمن انتشار تصاویری به معرفی یکی از مؤسسات موفق در طراحی و تولید حجاب اسلامی برای دختران نوجوان در بیروت میپردازد که از سوی انتشارات آرما منتشر شده است.