کد خبر: 3481401
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی مطرح کرد:

نامه رهبری به جوانان چه کسانی را به چالش کشید؟

گروه دانشگاه: رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی ـ اسلامی صدرا با بیان اینکه باید برای کسانی که در اروپا و آمریکا در زمینه نامه‌های مقام معظم رهبری فعالیت می‌کنند محتوا فراهم کنیم، گفت: شاید در دنیای امروز همان افرادی که می خواستند اسلام را به چالش بکشند خودشان با پیام رهبری به شدت به چالش کشیده شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تهران امروز، ۱۷ اسفندماه در برنامه هم‌اندیشی اسلام و جوانان غربی؛ چالش‌ها و چشم‌انداز با خیر مقدم به حاضران گفت: این هم‌اندیشی راجع به پیام‌های رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و غربی است. در نوع خودش شاید یکی از کارهای مهم علمی همین حرکت باشد. این پیام‌ها برای افرادی که دنبال حقیقت هستند نقاط عطفی در دنیای امروز و تاریخ معاصر هست.
وی افزود: دنیای ما به شدت از جریانات تکفیری و تروریستی تحت تاثیر قرار گرفته است. جهان امروز به سمت مقابله همه جانبه و تمام عیار جریان حق و باطل حرکت می‌کند. علایم و نشانه‌هایی که می‌بینیم این مفهوم را القا می کند که بعد از القایات گوناگونی که به وجود آمده، صفوف حق و باطل در مقابل هم در حال شکل گیری هستند.
کلانتری اظهار کرد: همه توان استکبار جهانی به کار گرفته شده تا پیام حق به گوش جهانیان نرسد، در این وضعیت آشفته متوجه پیام هایی از مقام معظم رهبری می شویم که خطاب به آدم هایی صادر می شود که شاید طبق نظر استکبار جهانی محلی از اعراب نداشته باشند. در موقعیت خاصی که ذهن مخاطب آماده دریافت پیام حق است این پیام ها از موضع یک پیام رسان صادر می‌شود.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر نامه‌ها‌، مخاطب‌شناسی است. پیام‌های رهبر به سمت جوانان اروپاست به دلیل اینکه جوان گرفتار مشکلات سیاسی نیست و هم اینکه قلب جوان جویای حق است و حق را به درستی می‌پذیرد و چون گرفتار بسیاری از آفت‌ها نشده است. نکته دیگر ویژگی روشی است که رهبر معظم انقلاب توجه را به ریشه‌ها جلب می‌کند. حقیقت این است که جریانات تکفیری و ... ریشه های اعتقادی دارد. شاید در دنیای امروز همان افرادی که می خواستند اسلام را به چالش بکشتد خودشان با پیام رهبری به شدت به چالش کشیده شده اند.
در ادامه، حجت‌الاسلام علی ذوعلم، رییس و دبیر علمی هم‌اندیشی به ارایه گزارشی پرداخت و گفت: این سوال مطرح می‌شود که ما چه نیازی به این نامه داریم؟ این نامه پاسخ به یک پرسش اساسی است که نوع پاسخ ما به آن تعیین کننده آینده است. نوع رویکرد و مواجه ما با غرب چگونه باشد؟ ما در عمل تجربه‌های مختلفی در پاسخ به این سوال داشته‌ایم. استعمار در قالب جدید، طراحی های بسیار خطرناکی را انجام داده است. غربی‌ها دوست دارند پاسخ ما مقابله خشونت آمیز و نظامی با غرب باشد و ستیز همه جانبه با غرب داشته باشیم. اتفاقا شکل دهی جریاناتی مثل داعش برای همین بوده است. پاسخ دیگری نیز می‌توان به این پرسش اساسی داد که غرب یک واقعیت است و چاره‌های جز تعامل با غرب نداریم، ولی این نگاه یک تعامل انفعالی است که هویت، ملیت و آینده ما را تهدید خواهد کرد. نامه رهبر حاوی یک پاسخ جدی به این پرسش است مبنی بر اینکه باید تعامل صحیح و شرافت‌مندانه با غرب داشته باشیم.
وی ادامه داد: این نامه حاوی پیام خودباورانه به جوان غربی است، این نامه را باید بفهمیم چون واقعاً مورد نیاز ماست، از جامعه نخبگی خودمان گله می‌کنم که پس از گذشت یک سال، تلاش جدی و عمیقی انجام نداده‌ایم. قرار است از همین نشست، پرسش‌هایی که درباره این نامه است را به دست بیاوریم.
ذوعلم بیان کرد: حدود 24 چکیده مقاله برای این هم اندیشی رسیده، از دوستان دعوت می‌کنیم اگر مقاله علمی دارند برایمان بفرستند، 20 نیز مقاله واصل شده است.
بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی ـ اسلامی صدرا در ادامه عنوان کرد: ان‌شاءالله این هم اندیشی پنجره جدیدی را به روی ما بگشاید، در نامه رهبر، دلسوزی و عطوفت نسبت به جوانان غربی دیده می‌شود، ایشان نگران هستند با ادامه جنگ‌افروزی‌ها، در نهایت قربانی اصلی مشکلات و مسائل خود مردم غرب به‌ویژه جوانان غربی باشند.
وی با بیان اینکه باید علوم انسانی فراگیری را در خدمت انتشار نامه رهبر معظم انقلاب به‌کار گیریم، گفت: جهان اسلام هیچ ابائی از تعامل دوستمندانه، نقادانه، گزینشی و حساب شده با غرب ندارد که استقلال و عزت ما را زیر سؤال نبرد. این نشست می‌تواند کمک کند تا برای کسانی که در اروپا و آمریکا در زمینه این برنامه فعالیت می‌کنند محتوا فراهم کنیم. اساتید ایران مشرف‌ترین افراد به مباحث نامه رهبر معظم انقلاب هستند و می‌توانند پیشتاز تولید محتوا باشند تا بتوانیم نتایج مورد انتظار را از این دو نامه بگیریم.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی ـ اسلامی صدرا ادامه داد: تصور می‌کنم آنچه رئیس جمهور سابق آمریکا مطرح کرد و گفت جنگ‌های صلیبی در حال شکل‌گیری است برنامه کلانی باشد که آمریکایی‌ها در جهان دنبال می‌کنند و قصد دارند برای جلوگیری از رشد اسلام و مرگ نظام سرما‌یه‌داری جهان اسلام را از قلمروی خودشان بیرون و شرایط را برای مسلمانان دشوار کنند.
غلامی بیان کرد: بحث جنگ‌های صلیبی، بحثی نیست که از دستور کار خارج شده باشد، در خود حادثه 11 سپتامبر، شک‌های جدی وجود دارد، همچنین برنامه‌های تروریستی در تلاش است شدت نفرت از مردم غرب را نسبت به مسلمانان افزایش دهد، اگر ادامه پیدا کند می‌تواند به سمت درگیری‌های بیشتر برود. لازمه جلوگیری از این اتفاق، بیدار شدن مردم غرب است، با اسلام حقیقی آشنا شوند؛ حتی بزرگان اغلب مذاهب اسلامی چنین جریاناتی را در می‌کنند.
captcha