حمیدرضا طیبی اعلام کرد:
اعلام آمادگی جهاد دانشگاهی برای اجرای آمایش بلندمدت آموزش عالی
گروه دانشگاه: رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه سند آمایش آموزش عالی که با همکاری نهادهای مختلف تهیه و تدوین شده، سندی مفید در کوتاهمدت است، از آمادگی جهاد دانشگاهی برای آمایش آموزش عالی در بلندمدت خبر داد.
حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، پیرامون سند آمایش آموزش عالی اظهار کرد: آمایش آموزش عالی یکی از اقدامات مهمی بود که در کشور باید انجام میشد. آمایشی که انجام شد، بیشتر متمرکز بر وضعیت موجود کشور است و از همان ابتدا که موضوع آمایش مطرح شد، اعلام کردیم که وضعیت موجود کشور، وضعیت مطلوبی نیست و باید به وضعیت مطلوب که اداره دانشبنیان کشور مطابق با موازین اسلامی است دست پیدا کنیم. وی افزود: اگر به وضعیت مطلوب دست پیدا کنیم، اقتصاد کشور اقتصاد دانشبنیان متکی بر توان و علم و فناوری ملی میشود و این از طریق یک آمایش بسیار دقیق به دست میآید که زمانبر خواهد بود؛ منتهی سند آمایش آموزش عالی در کوتاهمدت اقدام بسیار خوبی است که وضعیت موجود و حتی وضعیت توسعهای که در حال حاضر داریم را در نظر میگیرد.
طیبی عنوان کرد: این سند برای کوتاهمدت سند مطلوبی است، اما برای درازمدت جهاد دانشگاهی با توجه به اشرافی که در حوزه علم و فناوری کشور دارد، اعلام آمادگی میکند که متولی موضوع آمایش بلندمدت شود که آن آمایش به طور دقیق صورت گیرد و مبنای توسعه آموزش عالی کشور واقع شود.
وی اظهار کرد: در آمایش آموزش عالی بلندمدت، جهاد دانشگاهی میتواند نقشهای مختلفی از جمله توسعه فرهنگی کشور، تربیت نیروی انسانی، اجرای پروژه، فعالیت در سطوح مختلف آموزشی متناسب با آمایش، تربیت تکنسینها و کارشناسان موثر، اجرای مقاطع تحصیلات عالی در تعامل بین دانشگاهها و مراکز آموزشی با موسسات پژوهشی موفق جهاد دانشگاهی را برعهده بگیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه با اشاره به کیفیت مقطع تحصیلات تکمیلی در موسسات و مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: اکنون دورههای کارشناسی ارشد و دکتری که در دانشگاه علم و فرهنگ و همچنین پژوهشگاه رویان ایجاد کردهایم، از بهترین دورههای مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشور است و اساتیدی که در این واحدها تدریس میکنند، کسانی هستند که فیزیک علم را فهمیدهاند و به خوبی میتوانند دانش خود را تدریس کنند.
وی افزود: در حوزههای آمایش آموزش عالی میتوانیم در تربیت نیروی متخصص متناسب با نیاز کشور کمک کنیم و این مهم از طریق تعامل مراکز و موسسات موفق جهاد دانشگاهی میسر است؛ آمایش بلندمدت موضوع هزینهبری است که بالاخره در کشور باید انجام شود و این امر ۳ تا ۴ سال زمان نیاز دارد و مقرر شد بین جهاد و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مذاکراتی صورت گیرد تا بتوانیم این طرح را انجام دهیم.
طیبی پیرامون سند آمایش آموزش عالی گفت: این سند نیز سند مفیدی در کوتاهمدت است که جهتگیری مناسبی درباره نحوه تربیت نیروی انسانی در مراکز آموزش عالی دارد و دانشگاههای کشور را نیز رتبهبندی میکند که اقدام خوبی است و لزومی ندارد که همه دانشگاههای کشور در همه رشتههای و زمینههای تئوریک و تجربی سرآمد باشند و باید تقسیمبندی کنیم که کدام دانشگاههای کشور در زمینههای مختلف و رشتههای گوناگون میتوانند قوی و موثر عمل کنند و اینکه بررسی شود که مراکز آموزشی استانها در چه زمینههایی میتوانند موثر عمل کنند و فعالیت دانشگاههای مستقر در استانها تا چه اندازه متناسب با نیازهای بومی استان است.
وی افزود: این سند، سند مناسبی است، اما کافی نیست و ایدهآلهای جهاد دانشگاهی برای آنکه جمهوری اسلامی به عنوان قدرت علمی و فناورانه و قدرت دفاعی دانشبنیان مطرح شود، از طریق سند آمایش بلندمدت حاصل میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی در پایان در خصوص نقش جهاد دانشگاهی در نهاد ناظر بر سند آمایش آموزش عالی تصریح کرد: همیشه در برنامهریزی توسعه کشور این اصل وجود دارد که نهادهای عمومی غیردولتی ناظر بر حسن اجرای اسناد باشند و دولت و سازمانهای دولتی در این باره به عنوان ناظر تعیین نشوند و ممکن و میسر نیست که مجموعه هم اجرا کننده و هم ناظر باشد و از این رو توصیه میشود که نهادهای عمومی غیر دولتی به عنوان ناظر تعیین شوند؛ نهادهایی که در حوزههای آموزشی، علم و فناوری و توسعه فرهنگی فعالیت دارند؛ جهاد دانشگاهی همواره اعلام آمادگی کرده است که میتواند در حوزه نظارت پیرامون آمایش آموزش عالی و توسعه علمی و فناورانه کشور نقش جدی داشته باشد.