کد خبر: 3482822
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۱
سیاری خبر داد:

راه‌اندازی 8 مرکز کاهش آسیب اجتماعی/ تلاش وزارت بهداشت رفع محرومیت در حوزه سلامت

گروه سلامت: معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری خود با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب به مسئله آسیب‌های اجتماعی از راه‌اندازی 8 مرکز آسیب اجتماعی و 2 سرای معتادان در تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان در نشست خبری طرح خود که صبح امروز همزمان با مانور سلامت نوروزی برگزار شد با اشاره به طرح سامانه یکپارچه بهداشت(سیب) اظهار کرد: این سامانه حدود یک ماه است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران راه‌اندازی و به ارائه خدمات مراقبت سلامت به بیش از 340 هزار نفر از شهروندان حاشیه‌ شهر تهران می‌پردازد.

وی با بیان اینکه پرونده سلامت الکترونیک ایرانیان اظهار کرد: پرونده سلامت الکتروینک ایرانیان راه‌اندازی شده است، ما به دنبال عدالت در سلامت و رفع محدودیت هستیم و تاکنون با اعتباری بالغ بر 4500 میلیارد تومان صرف برنامه پزشک خانواده در روستاها شده است.

سیاری ادامه داد: در سال 93 با اعتباری بالغ بر 1700 میلیارد تومان خانه‌های بهداشت به بهره برداری رسید و 194 میلیارد تومان برای تجهیز تعمیر مراکمز درمانی در روستاها اختصاص پیدا کرد.

وی اعلام کرد: تمامی دانش‌آموزان روستایی معاینه شده و 446 قلم داور و ویتامین میان آن‌ها توزیع شد. همچنین با توجه به کمبود ویتامین آ و د در طول 10 سال گذشته برای تمامی نوزادان روستاهای کشور این دو تا ویتامین را توزیع کرده و 76 میلیارد تومان اعتبار صرف آن و مکل‌های غذایی در کشور شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به راه‌اندازی مراکز درمانی در روستاها عنوان کرد: 2400 خودرو در روستاها برای انجام خدمات درمانی  و بهداشتی روستایی به اضافه خدمات آزمایشگاهی و و رادیو لوژی انجام شده است.

وی با تأکید بر مسأله رفع محرومیت روستاها در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: طی دو سال و نیم گذشته بیش از هر زمان دیگری به امر بهداشت و پیشگیری در کشور توجه شده این مسئله از لحاظ منابع مالی پرداخت‌شده، بهبود استاندارد، تعمیر و تجهیز ارائه خدمت و پاسخگویی به تقاضا و نیاز مردم کاملا محسوس است.

سیاری افزود: امروز سیمای بیماری و مرگ و میر در کشور تغییر کرده و کاهش نابرابری، عدالت اجتماعی و پایان دادن به محرومیت در حوزه سلامت مدنظر ما قرار گرفته است. به طوری که برای 10 میلیون 200 هزار نفر که به مراقبت اولیه بهداشتی نیاز داشته، اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و برای 24 میلیون جمعیت شهری نیز دسترسی بیش‌تر فراهم کرده و مراقبت اولیه و پیشگیری را برای همه افراد جامعه در نظر گرفته‌ایم و امروز در ایران فردی نیست که برای سلامتی آن برنامه نداشته باشیم.

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر راه‌اندازی سامانه سیب اظهار کرد: ان‌شاالله طی دو ماه آینده شاهد رونمایی این سامانه در سراسر کشور خواهیم بود. مراحل راه‌اندازی این سامانه در سطح تمام کشور در دست اقدام است و دانشگاه علوم‌پزشکی تهران به عنوان پیشتاز این سامانه را در جنوب تهران، راه‌اندازی کرده است و پرونده سلامت الکترونیک در همین رابطه برای مردم جنوب تهران پیش‌بینی شده است.

سیاری با اشاره به اینکه امیدواریم از سال آینده نظام ارجاع را به صورت کامل راه‌اندازی کنیم، اضافه کرد: این مسئله نیاز به بستر الکترونیک که همان پرونده سلامت الکترونیک است، دارد.

وی به موضوع مراقبین سلامت اشاره کرد، گفت: مراقبین سلامت افرادی هستند که از حوزه بهداشت خانواده و یا عمومی تحصیل کرده و یا ماما و پرستارند. همچنین 147 ساعت آموزش تئوری قرار گرفته و طبق بسته خدمتی تعریف‌شده به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم برای گرفتن این خدمات به 3 قسمت تقسیم می‌شوند، عنوان کرد: افراد سالم، دارای ریسک فاکتور و یا بیمار؛ این سه قسمت بوده و هر فرد باید یک مسئول برای مراقبت‌ اولیه داشته باشند. موضوع مراقبین سلامت را بر همین اساس پیش‌بینی کرده و کارشناس تغذیه و روان نیز به جمع این مراقبان افزوده‌ایم.

سیاری با اشاره به اینکه افراد می‌توانند به مراکزی که ارائه‌کننده خدمت یا مراکز بهداشتی مراجعه کنند، گفت: به هیچ کس در خانه خدمت نمی‌دهیم مگر اینکه با پایگاه هماهنگ شده باشد. ارائه مکمل نیز در خود پایگاه انجام شده و افراد باید از سوءاستفاده‌های احتمالی آگاه باشند.

وی با تأکید بر اینکه ارائه خدمات مراقبین سلامت رایگان است، تصریح کرد: از همه مردم تحت‌پوشش مناطق کشور به زودی دعوت می‌شود به پایگاه‌ها مراجعه کرده یا رابطین بهداشت به درب منازل آنها مراجعه می‌کنند و به آنها اطلاع داده تا جهت پیگیری سلامتی‌شان به مراکز آیند.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه 500 پایگاه سیار خدمات داندانپزشکی برای مدارس راه‌اندازی شده است، یادآور شد: 70 درصد علت مرگ و میر در کشور مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است که بر همین اساس برنامه‌ای تصویب و 4 شهرستان نقده، مراغه، بافت و شهررضا برنامه عملیاتی آن در دست اجرا است.

سیاری خاطرنشان کرد: کاهش سرطان، سکته، دیابت، آسم، بیماری مزمن تنفسی، اعتیاد، اختلالات روان پزشکی و حوادث جاده‌ای از اهداف تصویب برنامه کاهش مرگ و میر مربوط به بیماری‌های غیرواگیر بوده و ما به این مسئله اهتمام کامل داریم.

وی از اجرای برنامه پیش‌گیری و کنترل 3 سرطان در کشور خبر داد و اظهار کرد: بر اساس این طرح 3 سرطان پستان، روده و دهانه رحم تشخیص زودرس آن مورد توجه قرار گرفته، همچنین برای کاهش آسیب‌های اجتماعی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است‌، نیز برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده و انجام می‌دهیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: تا کنون 8 مرکز کاهش آسیب اجتماعی راه‌اندازی شده، 2 سامان سرای درمان معتادان را خدمات آن را برعهده گرفته و تعدادی مراکز بازتوانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

سیاری در ادامه به موضوع بیماری‌های واگیر اشاره و عنوان کرد: 40 سال بود وبا در کشور رخ می‌داد و با این وجود در سال 93 برای اولین بار هیچ مورد وبا در کشور نداشتیم و تنها در سال جاری نیز یک مورد در اهواز به دلیل آلودگی فاضلاب مورد ابتلا به وبا گزارش شد.

به گفته وی علی‌رغم اپیدمی وبا در کشور عراق، طی سال جاری کشور ایران موفقیت بزرگی در کاهش و عدم ابتلا به این بیماری داشته است. همچنین در مورد کرونا ویروس خدمات مناسبی جهت مبتلا نشدن مردم به این ویروس انجام گرفت، همچنین توانستیم به خوبی بیماری آنفولانزا را مدیریت کنیم.

سیاری اضافه کرد: خوشبختانه در حال حاضر 11 آزمایشگاه مجهز در زمینه ایدز راه اندازی شده و 230 پزشک عمومی نیز در این زمینه آموزش دیده‌اند. در مورد آمار مبتلایان به ایدز طبق آخرین گزارش 27 هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری‌اند. البته گزارشات حکایت از این دارد که یک سوم افراد مبتلا هنوز در جریان بیماری خود نیستند. بنابراین آمارها بیش از 27 هزار مورد است.

captcha