علیرضا بابایی، هنرمند خوشنویس کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: زمینه کار حرفهای من در حوزه هنر خوشنویسی خط شکستهنستعلیق است و در طول فعالیت حرفهای خود به عنوان خطاط، سعی کردم عمده فعالیتم در حوزه خوشنویسی قرآن و کتابت قرآن به شکل کامل باشد.
وی گفت: افتخار این را دارم که مدت سه سال و نیم را وقت صرف کتابت قرآن به خط شکستهنستعلیق کردهام که البته با توجه به اینکه اغلب قرآن را به دو خط نسخ و ثلث خوشنویسی میکنند، این کار از جمله کارهای نادری است که در زمینه خوشنویسی قرآن تا به این لحظه به انجام رسیده است و باید این نکته را متذکر شوم که به دلیل حساسیتهای موجود در این نوع خط، در طول سه سال و نیم زمان برای کتابت قرآن بیشترین زمان کاری من به این امر اختصاص پیدا کرد.
سرپرست گروه هنری «مهرنگاران» با اشاره به اینکه در زمینه خوشنویسی قرآنی به ویژه با استفاده از خطوطی که در زمینه کتابت قرآن غیرمتعارف است نیازمند حامی مالی است تصریح کرد: خوشنویسی قرآن به خط شکستهنستعلیق اصلاً جنبه کاربردی ندارد و از آنجا که اغلب قرآن برای روخوانی و تلاوت کتابت میشود لذا کاربرد خط شکستهنستعلیق در کتابت قرآن صرفاً جنبه تزئینی و هنری دارد.
بابایی در ادامه گفت: به طور مثال زمانی یکی از خیرین در عرصه هنر به من گفت که قصد دارد یک قرآن کامل به خط خوش شخصاً در اختیار داشته باشد. من به او توضیح دادم که کتابت قرآن به خط شکستهنستعلیق چندان مناسب نیست و نمیتواند برای او جنبه کاربردی داشته باشد اما برای آن شخص بیشتر در اختیار داشتن یک قرآن با تأکید بر جنبههای هنری مورد نظر بود و لذا حاضر به سرمایهگذاری و حمایت از این پروژه شد.
این هنرمند خوشنویس افزود: در میان خطوطی که به غیر از نسخ و ثلث در زمینه خوشنویسی قرآن اخیراً مورد توجه قرار گرفتهاند، خط نستعلیق است که اتفاقاً چندان کاربردی در زمینه نگارش قرآن ندارد، ولی اخیراً این خط نیز مناسبسازی شده است و با فاصلهای که میان کلمات آن لحاظ شده و ضخامتی که در زمینه اعرابگذاری آن ایجاد شده، این خط برای کتابت قرآن نیز دارای قابلیت است.
مدرس انجمن خوشنویسان ایران تأکید کرد: بعضی از آثارم در زمینه شکستهنستعلیق مثل عبارات قرآنی و روایات و احادیث دینی در قالب تابلو و قطعات خوشنویسی تولید و عرضه میشود و باز هم این موضوع را متذکر میشوم که خط شکستهنستعلیق تنها به جهت تولید آثار هنری و تزئینی در خوشنویسی قرآنی استفاده میشود و به دلیل فرم خاص اجرا و روی هم قرار گرفتن عبارات و نامناسب بودن برای اعرابگذاری چندان در زمینه کتابت قرآن به منظور روخوانی کاربردی ندارد.
بابایی در پایان گفت:
ایام تعطیلات نوروز فرصتی مغتنم برای جامعه هنری است که به کارهای ذوقی و خلاقانه
خود در زمینههای تخصصی بپردازند. این امر و نوع استفاده از این زمان که نوعی
اوقات فراغت است شخصی و کاملاً سلیقهای است. من شخصاً اسفندماه و در روزهای
پایانی سال حال و هوای خوبی دارم و پر از انرژی مثبت برای خوشنویسی میشوم و
معمولاً شروع هر سال جدید برای من آغازگر کارهای جدیدی در عرصه خوشنویسی است؛
زمانی که مشغول پروژهای باشم با تمام قوا وقت خود را صرف آن میکنم حتی اگر این
امر زمان مرا محدود کند و نتوانم وقت خود را به شیوه مرسوم به دید و بازدید نوروزی
و مسافرت اختصاص دهم.