کد خبر: 3483441
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷
آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی عنوان کرد:

مسئولیت شرعی پرتاب ترقه پر سر و صدا

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم با بیان اینکه برخی خرافات از سوی افراد نادان وارد سنت‌های اجتماعی شده است، گفت: مراسم چهارشنبه سوری از جمله این آداب خرافی است که آثار خلاف شرع و مسئولیت الهی دارد؛ ترقه‌های پرسر و صدا را پشت منازل مردم می‌زنند در حالی که افرادی باردار و مریض هستند و ممکن است به آنان آسیب برسد؛ این مسئولیت الهی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)  آیت‌الله‌العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز 25 اسفندماه در ابتدای درس خارج خود در سخنانی گفت: آیت‌الله اعتمادی را فراموش نکنید، ایشان از اساتید مسلم و موفق حوزه بود؛ شاگردان زیادی پرورش داد و «مومنا علی شانه» بود و واقعا برای طلاب دلسوزی می‌کرد.
وی افزود: اگر عده‌ای مدرس موفق در حوزه علمیه داشته باشیم یکی از ممتازانش مرحوم اعتمادی بود.
خرافات توسط افراد نادان وارد سنن اجتماعی شده است
این مفسر قرآن با اشاره به برخی رسوم خرافی تصریح کرد: آداب و رسومی از گذشتگان برای ما مانده است که برخی از عقلا و فرزانگان پیشین این آداب را جزء زندگی مردم کرده‌اند که باید از آن پیروی کرد، ولی آدابی هم هست که افراد نادان به صورت خرافه وارد زندگی کرده‌اند و باید از آن پرهیز کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه خرافات از سوی افراد نادان لابلای آداب اجتماعی نفوذ کرده است گفت: ما باید مانند صراف زر خالص را از جنس تقلبی تشخیص بدهیم و خرافات را از کارهای درست تمییز دهیم.
پرتاب ترقه مسئولیت شرعی دارد
استاد درس خارج حوزه عنوان کرد: مراسم چهارشنبه سوری از جمله این آداب خرافی است که چقدر آثار خلاف شرع و مسئولیت الهی دارد؛ ترقه‌های پرسر و صدا را پشت منازل مردم می‌زنند در حالی که افرادی باردار و مریض هستند و ممکن است به آنان آسیب برسد؛ این مسئولیت الهی دارد و روز قیامت باید جوابگو باشند اضافه بر این خطراتی نیز برای خود این افراد دارد و چه مقدار افراد نابینا و مقطوع العضو شده‌اند.
وی اظهار کرد: یکی از بدترین آثار این کار، سوختگی است که معالجه آن دشوار است و اگر معالجه هم بشود آثارش تا آخر عمر در بدن می ماند و باید مصیبت بکشند.
پرش از روی آتش خرافه است
وی تاکید کرد: پرش از روی آتش خرافه است که افراد نادان آن را وارد سنن اجتماعی کرده‌اند، آن هم لباس‌های امروز که غالبا از مواد نفتی است و اگر آتش بگیرد همه آن می‌سوزد؛ کدام عقلی اجازه می‌دهد که این کارها بشود که برخی دنبال آن می‌دوند و می‌گویند از آداب گذشته بوده است؛ کدام آداب، آداب خرافی و یا عقلانی.
این مرجع تقلید عنوان کرد: پدر و مادرها و رسانه‌ها هم مسئولیت دارند و باید بتوانند اینها را به راه راست هدایت کنند و جلوی این مسایل را بگیرند و وظیفه ما هم تذکر دادن است که امیدوارم خداوند تاثیر این سخنان را در دلها ایجاد کند.
ی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۵ - ۱۱:۵۶
0
0
سلام مسئولیت بیکاری جوانها؟
captcha