کد خبر: 3483450
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰
حسینی ژرفا مطرح کرد:

لزوم بهره‌گیری هنری و تعلیمی اهل قلم از آیات قرآن برای جذب مخاطب

گروه ادب: یک شاعر و پژوهشگر ادبی گفت: دلیل اصلی بی‌رغبتی جوانان به بسیاری از رمان‌ها و اشعار دینی ضعف بیان هنری شاعر و نویسنده است؛ از این رو لازم است شاعران و نویسندگان معاصر از میراث دینی و قرآنی در دو شکل هنری و تعلیمی بهره بگیرند.

حجت‌الاسلام سیدابوالقاسم حسینی ژرفا، شاعر و پژوهشگر ادبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه دلیل اصلی بی‌رغبتی جوانان به بسیاری از رمان‌ها و اشعار دینی، ضعف بیان هنری شاعر و نویسنده است، عنوان کرد: حافظ شیراز، قله ادبیات ذوقی و عاطفی است که مفاهیم بزرگ عرفانی را با ذوق و لطافت خاصی عرضه کرده است. در کنار این ادبیات ذوقی و عاطفی در تاریخ کشور ما نوع دیگر ادبیات با رویکرد تعلیمی رشد کرده که زیباترین نمونه آن گلستان سعدی است که مفاهیم اخلاقی را به زیبایی در قالب حکایات لطیف بیان کرده و با گذشت قرن‌ها هنوز هم به آن احساس نیاز می‌کنیم.

حجت‌الاسلام حسینی ژرفا گفت: انسان امروز بر اساس مقتضیات زمان و مکان و حالات روحی خود گاه رغبت به ادبیات تعلیمی دارد و گاهی به سراغ اشعار ذوقی و هنری چون دیوان حافظ می‌رود.

این شاعر تاکید کرد: بهره‌برداری شاعران و نویسندگان معاصر از میراث دینی و قرآنی باید در دو شکل هنری و تعلیمی باشد و نویسنده و شاعری هنرمند است که در داستان‌ها و اشعار دینی و دارای مفاهیم قرآنی از تکنیک‌ها و ظرائف هنری استفاده می‌کند. در چنین شرایطی مخاطب احساس نمی‌کند که به طور مستقیم قرار است تحت تعلیم باشد و با روح اثر ارتباطی عمیق برقرار می‌کند.

این پژوهشگر ادبی تاکید کرد: متاسفانه ادبیات دینی ما در ساختار و نحوه بیان ضعف دارد و شاعر و نویسنده از شیوه‌های هنری استفاده مفیدی ندارد.

وی گفت: نویسندگان حوزه دین می‌توانند واقعیت‌های تاریخ اسلام را با بیانی هنرمندانه در آثار خود بیاورند و مضامین دینی را به زیبایی، مضمون داستان و شعر خود قرار دهند.

حجت‌الاسلام حسینی ژرفا تاکید کرد: این گونه نیست که هر کس دغدغه دین دارد، شاعر و نویسنده‌ موفقی در حوزه دین است، بلکه باید دارای ذوق هنری و ادبی کافی نیز باشد.

captcha