کد خبر: 3485338
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۱

ورود مد لباس ایرانی - اسلامی به حوزه معلولیت‌ها

گروه جامعه: یک طراح لباس با اعلام این مطلب که برای معلولیت‌های مختلف لباس طراحی کرده است، گفت: با این کار تلاش می‌کنم معلولان با جامعه ارتباط بیشتری برقرار کنند.

مهناز آرمین، طراح لباس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه طی سه سال اخیر در حوزه لباس بچه‌های معلول و استثنایی در حال تحقیق است، گفت: برای من مهم بود که بدانم بچه‌هایی که دچار معلولیت هستند در حوزه لباس چه نیازهایی دارند بر همین اساس زبان ناشنوایی و خط بریل را آموختم تا بتوانم با بچه‌ها ارتباط بهتری برقرارکنم.

وی که مؤسسه مد و لباس اسلامی ـ ایرانی آرمین و خانه بچه‌های خورشید را زیر نظر بنیاد مد و لباس تأسیس کرده‌است، در خصوص این فعالیت خود گفت: هر فردی با هر نوع معلولیتی می‌تواند عضو بچه‌های خورشید باشد. در خانه بچه‌های خورشید برای همه نوع معلولیت لباس ویژه طراحی می‌شود از جمله ما موفق شده‌ایم لباس‌های هوشمند ویژه نابینایان، ناشنوایان و معلولان جسمی حرکتی طراحی و تولید کنیم.

طراحی لباس با «باند» برای بیماران پوستی

آرمین با اشاره به اینکه لباسی را برای دختری که دو دست و یک پا ندارد طراحی کرده است که با یک دکمه باز می‌شود، برای نابینایان لباسی با سبک و طرح ویژه و برای ناشنوایان لباسی طراحی کرده است که برای بهتر زندگی کردن بتوانند از آن استفاده کنند، گفت: داشتن لباس مناسب و زیبا حق هر کسی است بر همین اساس برای بیماران مبتلا به بیماری پوستی که نمی‌توانند لباس بپوشند لباسی از جنس «باند» طراحی کرده‌ایم تا بتوانند آن را پوشیده و در جامعه حضور پیداکنند.

ورود مد لباس ایرانی - اسلامی به حوزه معلولیت‌ها

این طراح لباس با تأکید بر لزوم توجه به طراحی لباس برای افراد مبتلا به بیماری‌‌های خاص گفت: یک طراح لباس ویژه معلولان، اول باید معلول و ویژگی‌های هر معلولیت را بشناسد تا بتواند برای آنها لباس مناسب طراحی‌کند.

آرمین تصریح کرد: جامعه فقط از افراد سالم تشکیل نشده بلکه معلولان نیز بخشی از جامعه ما هستند و من آموخته‌ام که باید از فکر و هنرم برای کمک به جامعه استفاده کنم.

هر کدام از بچه‌های خورشید یک برند هستند

وی ادامه داد: هر کدام از بچه‌های خورشید یک برند هستند. دنیایی از علم، عشق و احساس و به کمک علم روانشناسی باید در کنار این بچه ها قرار بگیریم تا بفهمیم که بچه‌های معلول از چه رنگ‌ها و سبک‌های لباسی خوششان می‌آید.

وی که طراح لباس هدیه فرهنگی ایران به مردم برزیل در جام جهانی فوتبال 2014 بود، از برگزاری اولین نمایش زنده لباس ویژه معلولان در کشور خبر داد و گفت: معلولان و حامیان زیادی از برگزاری این جشنواره زنده لباس ویژه معلولان که مدل‌های لباس‌ها نیز خود از معلولان هستند، استقبال کرده‌اند. معلولان مدام با من تماس می‌گیرند و از من می‌پرسند چه زمانی ما مدل خواهیم‌ شد. مدلینگ‌های من بچه‌هایی هستند که فلج هستند و یا دست و پا ندارند.

آرمین ادامه داد: وقتی این بچه‌ها اعلام آمادگی می‌کنند که در این مراسم حضور داشته باشند به این معنی است که معلولان می‌خواهند در سطح اجتماع دیده شوند و حضور داشته باشند. مانکن بودن به این معنی نیست که بخواهیم یک فرد را نماد کنیم بلکه هدف این است که فرهنگ و ویژگی بچه و جوان با هر معلولیتی با لباسش وفق پیدا و به کمک لباس با جامعه ارتباط برقرار کند.

این طراح لباس هدیه فرهنگی ایران به کشور استرالیا در جام ملت‌های آسیا(2015) تصریح کرد: به نظر من لباس یک بهانه برای برقراری ارتباط با جهان و معلولان است.

captcha