به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جعفر سبحانی امروز 18 فروردین ماه در درس خارج فقه و اصول خود در مسجد اعظم در سخنانی گفت: گاهی ما اصطلاحات فلسفی را وارد اصول می کنیم و بسیاری از اشتباهات ناشی از این مسئله است زیرا مثلا وقتی سخن از مغالطه میشود آن را مغالطه فلسفی میدانیم در حالی که در اصول معنای متفاوتی دارد.
وی ادامه داد: 13 نوع مغالطه برشمردهاند و یکی از آنها در زمینه شرط در فلسفه و اصول است که دو مقوله مفتاوت از یکدیگر است زیرا شرط یک اصطلاح فلسفی و یک اصطلاح فقهی دارد.
تعریف از خود؛ نشانه کم خردیآیتالله سبحانی بیان کرد: امام در تابستان سال 1330
شمسی به محلات رفته بودند و وقتی برگشتند من از ایشان پرسیدم که تابستان در محلات مشغول
چه کاری بودید؛ فرمودند کتابهایم را میگذاشتم جلو و مشغول نوشتن و مطالعه بودم و
چندساعت تمام مشغول کار بودم و گاهی شش ساعت تا نماز ظهر مطالعه و مکاتبه داشتم.
وی اظهار کرد: عصر نیز یکساعت به غروب در مسجد درس اخلاق میگفتند؛ چنین مطالعهای او را بالا برد و الا با این تعطیلات مشکل است انسان به آن درجه برسد مگر اینکه آقایان طلاب با مطالعات شخصی و خانوادگی جبران کنند.
آیت الله سبحانی اظهار کرد: آیتاللهالعظمی بروجردی میفرمود من شبی بعد از نماز مغرب و عشاء به حل مسئله ترتب پرداختم؛ دیدم اذان صبح بلند شد یعنی تمام شب را مطالعه میکردم و رنج آن را درک نمیکردم و این طور بود که در ادبیات و فلسفه استاد و در رجال استاد بی منازع و در فقه اقیانوس بود.
حفظ سنتهای علمی حوزه
وی تاکید کرد: بیشتر این موفقیت های این بزرگان یعنی 90 درصد آن به خاطر تلاش و کوشش آنان بود و مابقی ناشی از استعداد.
این مرجع تقلید تاکید کرد: آقایان طلاب، شان حوزه را حفظ کنید؛ ما در ایام تعطیلی درس میگفتیم و درسهای فوقالعاده برگزار میکردیم و امروز نیز باید این سنتها حفظ شود.