کد خبر: 3486271
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
آقامیری:

پرواز فناوری کشور با تلاش شهدای هسته‌ای

گروه جهاد و حماسه: عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی گفت: شهدای هسته‌ای کشور ما مظلوم‌ترین شهیدان بودند که رشد امروز دانش و فناوری مرهون تلاش‌های آنهاست و توانستند فناوری ایران را از ایستایی به پرواز برسانند.

سیدمحمودرضا آقامیری، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای با بیان اینکه شهدای دانش هسته‌ای کشور ما مظلوم‌ترین شهیدان بودند که رشد امروز دانش و فناوری مرهون تلاش‌های آنهاست، عنوان کرد: امثال شهیدان شهریاری و علی‌محمدی در زمانی که دانشمندان جهان در امنیت به سر می‌بردند، تمام انرژی خود را صرف توسعه دانش هسته‌ای و فناوری کشور ما پس از جنگ تحمیلی کردند و ترس و واهمه دشمنان از جایگاه والای آنها باعث شد مورد هدف تروریست‌ها قرار گیرند.

آقامیری با تاکید بر اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی امید ایران در تکنولوژی هسته‌ای به خارجی‌‌ها بود که برای کشور ما نیروگاه اتمی بسازند، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشورهای غربی نه تنها به توسعه دانش هسته‌ای کشور ما کمک نکردند، بلکه تلاش کردند مانع پیشرفت دانش ما شوند. در عین حال رشد ما نسبت به سال‌های 64 و 65 در زمینه فناوری هسته‌ای به اندازه‌ای است که می‌توان گفت از ایستایی به پرواز رسیده‌ایم.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی افزود: 30 سال پیش ما در حوزه فناوری هسته‌ای با فقر نیروی انسانی، تجهیزات و ابزار کاربردی مواجه بودیم، ولی امروز بدون وابستگی به غرب، خود تربیت کننده نیروی انسانی هستیم و می‌توانیم از فناوری هسته‌ای در پزشکی، صنعت و سوخت استفاده کنیم و امروز دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ما تربیت‌کننده متخصصان کارآمد هسته‌ای هستند.

آقامیری گفت: تا 30 سال پیش ما از نظر تجهیزات فناوری هسته‌ای در محرومیت به سر می‌بردیم، ولی امروز ابزار کاربردی فناوری هسته‌ای کشورمان بومی شده و صاحب تکنولوژی هستیم. می‌توان گفت ایران دارای توان طراحی نیروگاه هسته‌ای است و در حوزه‌‌های نیروی انسانی، تجهیزات و کاربرد فناوری هسته‌ای خودکفا شده‌ایم.

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی همچنین با اشاره به زحماتی که شهدای هسته‌ای در این راه متحمل شده‌اند، تاکید کرد: در مقایسه با کشورهای غربی نیز در حوزه‌های فناوری هسته‌ای جایگاه خوبی داریم و جزء 10 کشور اول جهان محسوب می‌شویم.

وی در بیان زمینه‌های اولویت‌دار توسعه فناوری هسته‌ای در کشور گفت: فناوری‌هایی چون سوخت پاک خورشیدی، بادی و هسته‌ای که فاقد آلودگی گلخانه‌ای و محیطی هستند و استفاده هرچه بیشتر از تولید انرژی برای تسهیل زندگی با پرتودرمانی و تصویربرداری در سطح اتم و مولکول در کنار نمک‌زدایی آب و کاربرد پرتو در صنعت و تحقیقات در کنار تلاش برای استفاده از دانش هسته‌ای برای اصلاح شرایط ژنتیکی کشاورزی از جمله زمینه‌های اولویت‌دار توسعه فناوری هسته‌ای کشورمان است که همه این موارد را می‌توان حاصل تلاش و زحمت دانشمندان شهید کشورمان دانست.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۲۱ - ۱۲:۲۶
0
0
شهدای هسته‌ای مظلوم‌ترین شهیدانی بودند که رشد دانش و فناوری امروز مرهون تلاش‌های آنها است
captcha