
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوم مهرماه سال 94 بود که در فاجعه منا تعدادی از فعالان قرآنی کشورمان به فیض شهادت نائل شدند. آن روزها خانوادههای شهدا درگیر آلام از دست دادن عزیزان خود بودند، اما پس از چند ماه هر کدام از اعضای خانواده شهدای قرآنی به نوعی درگیر مشکلاتی شدهاند که برطرف شدن آنها تنها از دست مسئولان برمیآید، زمانی دردها بیشتر میشد که هر کدام از اداراتی که این افراد به آن مراجعه میکنند از خود سلب مسئولیت کرده و آنها را به ادارات و نهادهای دیگر روانه میکنند.
برای اطلاع بیشتر از مشکلات به وجود آمده برای یکی از خانوادههای این فاجعه گفتوگویی با «جواد باوی»، برادر شهید امین باوی انجام شده است که در ادامه میخوانید؛
جواد باوی در گفتوگو با ایکنا در مورد آخرین وضعیت خانواده شهید امین باوی، گفت: طی این مدت ششماهه با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم کردیم و هر روز بر تعداد این مشکلات افزوده میشود.
وی با بیان اینکه اگر صحبتی در مورد مشکلات گفته میشود از سر ناچاری و اجبار است، افزود: این صحبتها گفته میشود، تا شاید صدای مظلومیت این خانوادهها به گوش مسئولان برسد، حقیقت این است که کسی وجود ندارد تا برای خانواده این شهدا به صورت واقعی دل بسوزاند. در روزهای ابتدایی فاجعه بسیاری از دوستان میگفتند تا فضای رسانهای داغ است مشکلات را مطرح کنیم، اما همه ما داغدار فرزندان و عزیزان از دست رفته خود بودیم و نمیتوانستیم خواستهای داشته باشیم.
باوی تصریح کرد: بعد از مدتی که رفت و آمد مسئولان به منازل این شهیدان تمام شد، همه چیز به دست فراموشی سپرده شد. حتی مبلغی که توسط بیمه قرار بود به حجاج بابت فاجعه منا داده شود به اکثر خانوادههای حجاج پرداخت شد اما این مبلغ برای ما واریز نشده است و تنها دلیل این مشکل را موضوع انحصار ورثه عنوان میکنند، در طی این مدت چند ماه بین ادارات بیمه، بعثه مقام معظم رهبری، شرکت نفت و ادارات دیگر در رفت و آمد بودهایم.
برادر شهید امین باوی اظهار کرد: از بس پیگیر امور بودهایم از حضور در ادارات احساس شرمندگی میکنیم. روزهای اول بسیار، خانوادهها را تحویل میگرفتند، ضمن اینکه از همدردی آنها تشکر میکنیم، اما امین باوی و سایر شهدا تنها متعلق به یک خانواده نبوده بلکه متعلق به کل کشور بودهاند و روا نیست که وضعیت آنها اینگونه شود.

وی اذعان کرد: با توجه به اینکه شهید باوی، هفت سال در شرکت نفت خدمت کرده و نیروی پیمانی این شرکت بوده است، درخواستی را مبنی بر رسمی شدن وی و پرداخت حق و حقوق به خانواده آن شهید را ارائه دادیم و پاسخی را که از سوی شخص وزیر نفت دریافت کردیم این بود که این کار شرعی نیست.
جواد باوی بیان کرد: زمانی که شهید باوی در قید حیات بود، شرکت نفت و مسئولان همیشه اظهار میکردند که امین باوی افتخار شرکت نفت و باعث سرافرازی آن است، اما اکنون که خانواده آن شهید درگیر مشکلات اینگونه هستند، آن همه افتخار به فراموشی سپرده میشود.
وی افزود: مسئولان شرکت نفت میگویند که با توجه به اینکه امین باوی از طریق بعثه مأمور بوده و از سوی ما به این مأموریت اعزام نشده است، نمیتوانیم کار خاصی انجام دهیم. به مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات، نامهنگاری کردم و برخی از مسئولان بازدیدهایی داشتند، اما پاسخی به رسمی شدن وی ندادند.
جواد باوی گفت: حدود چهار ماه قبل، نامهای را به مسئولان شورای عالی قرآن ارائه دادیم و در آن تمامی مشکلات و گلایهها را مطرح کردیم، اما تاکنون پاسخی نداشتیم.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اینکه پیگیری امور از بعثه به چه صورت بوده است؟ عنوان کرد: بعثه نیز هیچ پاسخی به ما نمیدهد. اینکه رژیم آل سعود حق و حقوق شهدای فاجعه منا را ندهد، چندان بعید نیست؛ چرا که آنها دشمن ما هستند اما هموطنان مسئول خودمان چرا پاسخگوی مشکلات ما نیستند.
برادر شهید باوی با تأکید بر اینکه وضعیت مادی خانوادههای فاجعه منا چندان مطلوب نیست، گفت: برای رفع مشکلات به هر کسی مراجعه میکنیم، فقط قول میدهند و هیچ خبری از عملی شدن این قولها نیست. ما خواسته غیرمعقول و اضافهای نداریم و تنها خواستار رسمی شدن و احقاق حقوق آن شهید هست. از دست دادن عزیزان یک طرف و درگیر شدن با این مشکلات و رفت و آمد از این اداره به آن اداره برای گرفتن حق خانواده شهید، آزار دیگری است.