به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین ناصر رفیعی، دیشب 19 فروردین ماه در مراسم بزرگداشت بیست و سومین سال ارتحال آیتالله العظمی محمدرضا گلپایگانی که در مسجد اعظم برگزار شد به تشریح و تبیین مقام عالمان پرداخت.
وی گفت: بقای هر چیزی به خود آن باز میگردد و راهی دارد و همان طور که ماندگاری غذا و ساختمان و ... به مواد و شرایط آن باز میگردد ماندگاری عالمان دینی نیز به تعبیر امام علی(ع) مرز ندارد زیرا فرمود "العلماء باقون اذا ما بقی الدهر" و این بقا به واسطه ویژگیهای عالم است.
وی با بیان اینکه مومن براساس روایات احترام فوقالعاده ای دارد و حتی از کعبه بالاتر است و وقتی میمیرد تا 40 روز کائنات در مرگش غمگین میشوند افزود: در روایت داریم که وقتی عالم دینی میمیرد تا 40 ماه، آفرینش غمناک و غمگین و متاثر میشود.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با طرح این شبهه که برخی میگویند با وجود قرآن چه نیازی به عالم دینی داریم بیان کرد: این افراد مسئله قرآن بسندگی را و حتی بی نیازی از حدیث را عنوان می کنند اما ثمره قرآن بدون عالمان دین و روایات منجر به تبدیل مومنان به منافقانی می شود که برخی هنوز هم در چنبره سازمان مجاهدین قرار دارند.
رفیعی اظهار کرد: در محضر پیامبر برخی همین مسئله کفایت قرآن بدون علم و عالم را مطرح کردند که ایشان ناراحت شدند و فرمودند علم را دریابید قبل از آنکه از بین برود و وقتی عده ای گفتند مگر علم هم از بین می رود فرمودند ذهاب و از بین رفتن علم به از بین رفتن عالم است زیرا قوم بنی اسرائیل نیز کتاب داشتند اما عالم مومن نداشتند که تفسیر درستی از کتاب ارایه کند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: روایات فضل عالم گاهی آنقدر زیاد است که از باب تشبیه شاید بتوان همانند ثواب زیارت کربلا دانست زیرا در روایاتی فرمودند که حضور در مجلس علم و عالم از هزار تشییع جنازه، از هزار غزوه و جنگ و از هزار حج غیرواجب ارزشمندتر است زیرا خیر دنیا و آخرت در علم است و خداوند با علم عبادت و شناخته می شود.
مقام عالم
وی افزود: براساس روایت گفته شده از امام علی(ع)، بقای عالم به بقای دهر و جهان است و حتی روایت داریم که از عالم در بهشت هم استفاده می شود.
رفیعی ادامه داد: این مقدار عظمت و رفیع بودن مقام عالم به علت چهار چیز است اول اینکه عالم دین اجازه نمیدهد که مردم به دست شیطان بیفتند همان طور که با مطالعه تاریخ شیعه می بینیم عالمان بزرگی مانند صدوق و شیخ طوسی و مفید و مجلسی ها و دیگران با خرافات زمانه خود، با غلو و صوفی گری و ... مقابله کرده و آثاری از خود باقی گذاشتند که هیچ وقت کهنه نمیشود.
وی اظهار کرد: دومین کار عالم این است که مردم را از دست ظالم نجات میدهد همان طور که امام خمینی با انقلاب اسلامی این کار را کرد و عالمان دین مانند علامه حلی در برخورد با مغول، خواجه نصیر در برخورد با پادشاهان دوره خویش و ... در طول تاریخ با ظلم مبارزه کردند.
رفیعی ادامه داد: سومین ویژگی عالم این است که باعث میشود تا مردم به فرائض دینی و سنن و احکام عمل کنند و چهارمین ویژگی نیز نجات مردم از دست بدعتهایی است که برخی ایجاد میکنند.
آیت الله گلپایگانی در پیام رهبری
وی در بخش دوم سخنانش با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت ارتحال این مرجع تقلید گفت: این پیام کوتاه واجد بهترین توصیفات از شان و جایگاه این مرجع تقلید است که رهبری فرمودند ایشان موفق ترین و سعادتمندترین مراجع بودند که 32 سال مرجعیت و 70 سال تدریس در حوزه را در کارنامه خود داشتند همچنین اولین مدرسه علوم دینی به سبک جدید، اولین و بزرگترین موسسه قرآنی و فهرست بزرگ فقهی حدیثی با استفاده از دانش بشری را ایجاد کردند.
رفیعی گفت: رهبری پختگی فقهی، ایجاد صدها مدرسه و مسجد و طهارت و پاکی و تقوای آن مرحوم را از دیگر ویژگی های بارز ایشان برشمردند.
وی با اشاره به وصیتنامه این مرجع تقلید تصریح کرد: ایشان
همواره به جلب رضایت امام زمان، اخلاص و پاسخگویی به شبهات همچنین نجات نسل جوان
از شر فرهنگ منحط غرب و حفظ انقلاب اسلامی و دفاع از آن تاکید داشتند که این
وصیتنامه باید در مدارس علمیه نصب شود تا جلوی چشم طلاب باشد و به آن عمل کنند.
وی تاکید کرد: فرهنگ منحط غرب امروز متاسفانه وارد سبک زندگی جامعه ما شده است وگرنه نباید این میزان آمار طلاق داشته باشیم.