کد خبر: 3487057
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۷
محمد حمزه‌زاده:

توجه به فرهنگ شهادت، ویژگی آثار آوینی بود/ رونمایی از تندیس صفارزاده

گروه هنر: قائم مقام حوزه هنری گفت: شهید سیدمرتضی آوینی یک ویژگی ممتاز در کارهایش داشت و آن هم توجه به فرهنگ شهادت بود. برای همین بهترین زمان برای برگزاری هفته هنر انقلاب ایام شهادت سید شهیدان اهل قلم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیین افتتاحیه هفته هنر انقلاب با حضور مدیران حوزه هنری روز گذشته 21 فروردین در این مرکز انجام شد. در این آیین ابتدا با حضور محسن مومنی شریف از نمایشگاه عکس «ستاره‌های جاودان» رونمایی شد. این نمایشگاه تصویرگر گوشه‌ای از رشادت مدافعان و شهدای حرم است. همچنین شریف از نمایشگاه عکس «ستاره‌های سوخته» کاری از فاطمه عرفانیان نیز بازدید به عمل آورد. در این نمایشگاه به مبارزات مردم جهان با سیاست‌های استعماری آمریکا توجه شده بود.

بخش دیگری از این مراسم مربوط به بازدید رئیس حوزه هنری از نمایشگاه سیدمسعود شجاعی طباطبایی می‌شد. در این نمایشگاه که آیات الهی در قالب هنر خوشنویسی به تصویر درآمده بود از سردیس زنده‌یاد قیصر امین‌پور و طاهره صفارزاده نیز رونمایی شد، اما بخش اصلی این مراسم مربوط به برنامه‌ای بود که در قالب یک آیین رسمی اجرا شد. در این بخش پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، محمد حمزه‌زاده، قائم مقام حوزه هنری پشت تریبون قرار گرفت و درباره این رویداد این گونه اظهار نظر کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود تاکید فرمودند که شهید مرتضی آوینی یکی از پیشگامان هنر انقلاب است. برای همین خوشحال هستیم که محل خدمت‌ این شهید حوزه هنری بوده است. درباره چرایی برگزاری هفته هنر انقلاب در این ایام هم باید بگویم با توجه به اینکه تشییع پیکر شهید آوینی در این ایام (20 فرودین) انجام شد، بهترین زمان برای اجرای چنین رویدادی همین دوره زمانی بوده است.

فرهنگ شهادت، الگوی شهید آوینی بود

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان خود شهید آوینی را سید شهیدان اهل قلم نامیدند. این گفته رسالت ما را جدی‌تر می‌کند که با عملکردمان ادامه دهنده راه این شهید باشیم. درباره ویژگی‌های شهید آوینی نیز همین اندازه باید بگویم که توجه به فرهنگ شهادت و شهید از مهمترین ویژگی‌های کار آوینی بود. با این توضیح بهترین هنرها آنهایی هستند که به فرهنگ شهادت توجه جدی و ویژه دارند.

قائم مقام حوزه هنری تاکید کرد: حوزه هنری نیز همیشه در سیاست‌هایی خود سعی کرده که ترویج‌دهنده هنری باشد که در آن ارزش‌های انقلابی، ویژگی بارز تولیدات هنری است تا به این واسطه قادر باشیم مروج افکار و آرمان‌های حضرت امام (ره) باشیم.

در ادامه مراسم مرتضی گودرزی دیباج، مدیر بخش تجسمی حوزه هنری که در این مراسم از کتاب جدیدش «هنر انقلاب» رونمایی شد، درباره این اثر چنین گفت: کار ما به پایان نرسیده است، زیرا این رونمایی تنها رونمایی از ماکت کتاب است. این کتاب 610 صفحه دارد و برای خلق آن تحقیقات میدانی 15 ساله انجام شده، البته تمرکز جدی و ویژه در این کتاب به هنرهای تجسمی است؛ کارهایی که در آنها موضوعات انقلابی مورد توجه قرار گرفته. همچنین در این کتاب به صورت گذرا به مشروطه نیز پرداخته می‌شود و در کنار آن هم نقبی به سینما، مجسمه‌سازی و نقاشی زده شده است.

اهدای بانک اطلاعاتی به کتابخانه ملی

وی درباره چگونگی انتخاب آثاری که در کتاب به آنها توجه شده اینگونه توضیح داد: بیش از 57 هزار اثر در اختیار ما قرار داشت که  من بر اساس اصول مد نظرم، 1000 کار را انتخاب کردم؛ البته در گردآوری این آثار ما به بانک اطلاعاتی دست پیدا کردیم که آن را به کتابخانه ملی تقدیم می‌کنیم.

گودرزی دیباج در انتهای سخنان خود تاکید کرد: قاطعانه می‌گویم هیچ هنری مثل هنر انقلاب نداریم كه بتواند در هر دوره‌ای پاسخگوی بن‌بست‌های هنری ما باشد. برای اولین بار هنر بدون حامی به میدان آمد و تكلیف ما را در این مسیر فرمایش رهبر معظم انقلاب (هنر متعهد به حقیقت) مشخص كرده. جای تأسف است كه مراكز آموزشی بعد از 37 سال به این موضوع كم‌توجهی كرده‌اند.

در بخش دیگری از این مراسم با حضور محسن مؤمنی‌شریف، محمد حمزه‌زاده، فاضل نظری و مرتضی گودرزی‌دیباج، از كتاب «هنر انقلاب» رونمایی شد. پس از این قسمت محمد گلریز، خواننده سرودهای انقلابی دو کار انقلابی را اجرا کرد. وی در سخنانی کوتاه اظهار کرد که حدود یک ماه است سرود (الله اکبر) وی از رادیو پخش نمی‌شود که دلیل این اقدام برای من مشخص نیست. نکته دیگر که دوست دارم به آن اشاره کنم این است که اقدامی که امام راحل(ره) در زمان حیات خود درباره موسیقی انجام دادند هیچ کس نسبت این هنر انجام نداده است.

11 هنرمند فعال حوزه هنری

در انتهای این مراسم نیز از 11 هنرمند فعال حوزه هنری تجلیل به عمل آمد. اسامی هنرمندان برگزیده به شرح زیر است.

- مهدی آقاجانی برای دریافت جایزه اول جشنواره فیلم رضوی برای كارگردانی فیلم انیمیشن «مجلس آیینه»

- محسن اردشیر برای دریافت جایزه اول در سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به خاطر طرح و ایده نمایش «خوشه برنج»

- امین وطنی برای دریافت جایزه اول در سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به خاطر طراحی بروشور نمایش «كات»

ـ حسین بهرامی ولشكلایی برای دریافت جایزه اول در جشنواره عكس رضوی 

- محمد محمودی نورآبادی برای دریافت جایزه اول در جشنواره كتاب سال شهید غنی‌پور به خاطر كتاب «خنده زار»

- امیرحسین شفیعی برای دریافت جایزه اول در جشنواره تئاتر فجر به خاطر كارگردانی نمایش خیابانی «كسی فشنگ‌ها را نمی‌شمارد»

- محمد رخشانی صابر برای دریافت فانوس ششمین جشنواره فیلم مردمی عمار به خاطر فیلم مستند «نسل سوم»

بهروز نورانی‌پور برای دریافت جایزه اول بهترین كارگردانی فیلم مستند و بهترین دستاورد فنی و هنری در نهمین جشنواره سینما حقیقت و سی‌و‌چهارمین جشنواره فیلم فجر به خاطر كارگردانی «« A 157

- لقمان خالدی برای دریافت جایزه اول بهترین كارگردانی فیلم و بهترین مستند هنر و تجربه در نهمین جشنواره سینما حقیقت به خاطر كارگردانی «فصل هرس»

- حجت اشرف‌زاده برای دریافت جایزه بهترین آلبوم موسیقی تلفیقی در سی‌و‌یكمین جشنواره موسیقی فجر برای آلبوم «ماه و ماهی»

- كوروش زارعی برای دریافت تندیس ایثار و شهادت در سی‌و‌چهارمین جشنواره تئاتر فجر به خاطر كارگردانی نمایش «اروند خون».

گزارش این برنامه را در اینجا ببینید.

captcha