کد خبر: 3487150
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۸
زنگنه مطرح کرد:

تفاوت‌ بنیادی مذاکره هسته‌ای با موشکی/ سیاست تغییر رفتار ایران، براندازی نرم نظام است

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه ایران اگر در موضوع هسته‌ای وارد مذاکره شد برای اثبات کذب بودن ادعای غرب مبنی بر غیرصلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران بود، گفت: در واقع مذاکره در موضوع هسته‌ای تفاوت اساسی و بنیادی با بحث موشک‌ها و سلاح‌های تدافعی کشور دارد.

صباح زنگنه، کارشناس مسائل سیاسی و بین‌المللی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره پیش کشیدن مسئله برجام‌های 2، 3 و 4 از سوی آمریکایی‌ها و اظهارات اخیر جان کری درباره مذاکره با ایران بر سر مسئله توان موشکی گفت: همواره آمریکا تلاش داشته و دارد که کشوری دارای توان و قدرت دفاع از خود نباشد و مجبور باشد به قدرت‌های خارجی متکی باشد. سخن جمهوری اسلامی ایران هم در این باره کاملا روشن است و قدرت موشکی و دفاعی را جزو مسائل حیاتی خود می‌داند و دفاع از کشور را به اراده هیچ کشور دیگری وابسته و واگذار نمی‌کند.

تلاش آمریکا برای قابل مذاکره بودن موضوع موشکی، قراردادن ایران در موضع تدافعی است

وی افزود: تلاش آمریکا بر این است که ابتدا با بیان اینگونه سخنان ایران را در موضع دفاع و پاسخ قرار دهد تا با افزایش دامنه حملات رسانه‌ای، خود را محق جلوه داده و خواسته خود را در اذهان افکار عمومی طبیعی و عادی جا بیندازند.

زنگنه اظهار کرد: این در حالی است که تعریف سلاح تدافعی و تهاجمی و تفاوت‌های این دو سلاح در همه مجامع حقوقی بین‌المللی کاملا مشخص و روشن است و ایران نیز بارها بیان کرده که سلاح‌هایش تدافعی و به قصد بازدارندگی است نه تهاجم به کشور دیگر.

تفاوت‌های بنیادی مذاکره در موضوع هسته‌ای با موضوع موشکی

این کارشناس مسائل بین‌المللی عنوان کرد: ایران اگر در موضوع هسته‌ای وارد مذاکره شد برای حل مشکل تحریم‌ها بود که این موضوع به قدرت امنیتی و دفاعی کشور ضربه‌ای وارد نمی‌کرد و از طرف دیگر نتایج مذاکرات هسته‌ای می‌توانست کذب بودن ادعای غربی‌ها مبنی بر غیر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران و تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را ثابت کند و جلوی بهانه‌جویی‌ها و ایران‌هراسی آنها را بگیرد.

وی تأکید کرد: در واقع مذاکره در موضوع هسته‌ای تفاوت اساسی و بنیادی با بحث موشک‌ها و سلاح‌های تدافعی کشور دارد، زیرا این مباحث مستقیما با امنیت ملی ما مرتبط است و هیچ کشوری برای توان دفاعی خود و پذیرفتن محدودیت‌ (به جز ساخت و به کارگیری سلاح هسته‌ای یا موشک‌هایی با توان حمل کلاهک هسته‌ای) در این زمینه وارد مذاکره نمی‌شود.

براندازی نرم نظام؛ هدف آمریکا از پیگیری سیاست تغییر رفتار ایران

زنگنه درباره به کار بردن مداوم کلیدواژه «تغییر رفتار» ایران از سوی آمریکایی‌ها و نسبت این سیاست با تغییر نظام گفت: تعبیر براندازی یک تعبیر کاملا روشن، سخت و خشن است که به کار بردن آن مورد اعتراض کشورها و سازمان‌های بین‌المللی قرار می‌گیرد و نمی‌تواند جنبه اجماع جهانی پیدا کند.

این کارشناس مسائل بین‌المللی اضافه کرد: براین اساس آمریکایی‌ها در دوره اوباما سعی می‌کنند این هدف را با ادبیاتی جدید و تحت عنوان تغییر رفتار و سیاست ایران محقق کنند. اما واضح است که تغییر رفتار به معنای پذیرفتن الگویی است که آمریکا می‌خواهد به ایران تحمیل کند

زنگنه با بیان اینکه در عمل تغییر رفتار همان معنا و مفهوم براندازی را نتیجه می‌دهد، گفت: تفاوت در آن است که در تغییر رفتار و سیاست‌ها براندازی و تغییر نظام به صورت نرم و تدریجی رخ می‌دهد در حالی که براندازی به صورت سخت، ناگهانی و همراه با خشونت خواهد بود.

captcha