کد خبر: 3487345
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
یادداشت/

پیشگیری و مهار دیابت با آموزه‌های طب سنتی؛ راهی به سوی تحقق اقتصاد مقاومتی

گروه سلامت: معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهدشت به بهانه هفته سلامت به تشریح نحوه پیشگیری و مهار دیابت، براساس آموزه‌های طب سنتی و اسلامی به عنوان راهی به سوی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمود خدادوست، معاون طب سنتی و اسلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهانه هفته سلامت به تشریح نحوه پیشگیری و مهار دیابت براساس آموزه‌های طب سنتی و اسلامی به عنوان راهی به سوی تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی پرداخت. خدادوست چنین نوشت:
بیماری دیابت یکی از شایعترین بیماری‌های روبه رشد در جهان و ایران است. گزارش‌ها حاکی از ابتلای حدود هشت میلیون نفر از جمعیت کشور به بیماری دیابت و یا ورود به مرحله قبل از دیابت است که درمان آن­ها سالانه بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال برای سیستم بهداشت و درمان کشور هزینه بر جای می­گذارد. اگر هزینه‌های غیر مستقیم و هزینه‌های نامحسوس این بیماری و عوارض متعدد آن نیز بر آورد شود، اهمیت توجه به این بیماری بیش از پیش هویدا می‌شود.
از دیدگاه طب ایرانی، بیماری دیابت می‌تواند نمود و بروزی از یک آتش زیر خاکستر به نام سوء مزاج تلقی گردد، اختلالی که در آن جنبه‌های مختلف فیزیولوژی اندام‌ها به خصوص در حیطه سوخت و ساز سلول دست خوش تغییرات گاه عمیق، می­گردد. طب ایرانی بر این باور است که درمان ریشه‌های بیماری‌ها، بدون حذف و یا اصلاح عوامل ایجاد کننده آن دست یافتنی نیست. در ابتلای به دیابت، به عنوان یک سوء مزاج فراگیر (که می‌تواند ثانوی به اختلال در عملکرد بهینه کبد، کلیه و یا تک تک سلول‌های بدن باشد)، اصلاح عوامل زمینه ساز (اسباب مُعِد‌ّه) است که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود :
- اجتناب از پر خوری، درهم خوری و بد خوری به گونه‌ای که استفاده بیش از حد از مواد غذایی غلیظ (همچون گوشت گاو، گوساله، سوسیس، کالباس)، مواد غذایی لزج (مثل برنج، سیب زمینی، آرد بدون سبوس، ماکارونی، کله پاچه، ژله)، تعدد مواد غذایی مصرف شده در یک وعده غذایی، جویدن ناکافی، عدم مصرف صبحانه، مصرف سرخ کردنی‌ها، کاهش استفاده از بقولات (سبزیجات) و میوه ها بخشی از عوامل زمینه ساز بیماری در بحث رژیم غذایی است.

- خواب کافی، منظم شبانه و اجتناب از خواب طولانی در طی روز

- فعالیت فیزیکی و ورزش

- توجه به عملکرد مناسب و طبیعی ارگان‌های دفعی بدن به منظور پایش و حفظ عملکرد اعضای رئیسه بدن شامل مغز، قلب وکبد

- احتراز از اختلالات عارض شده بر نفس، روح و روان از جمله اندوه، نگرانی، ترس، اضطراب، حقد، حسد و کینه که موجب عدم تعادل در سوخت و ساز بدنی می شود.
از دیدگاه طب ایرانی، دیابت یک بيماري چند عاملی بوده که برای ریشه کنی آن، اصلاح عوامل پیش گفت ضروری است و نمی توان انتظار داشت صرفاً با مصرف دارو (اعم از شیمیایی یا گیاهی) از شر این بیماری رهایی یافت اگرچه مصرف منظم دارو و کنترل بهینه بیماری در تقلیل علایم و یا عوارض بیماری بسیار مهم است. امید می رود با اتخاذ سبک زندگی ایرانی اسلامی که بخشی از برکات آن در کاهش ابتلا به بیماری‌های متابولیک و از جمله دیابت هویدا می‌شود، اقدام و عملی در راستای اقتصاد مقاومتی به وقوع بپیوندد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۱/۲۴ - ۱۰:۳۹
0
0
برای پیشگیری و مهار دیابت آموزه‌های طب سنتی و اسلامی استفاده شود
captcha