کد خبر: 3487831
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
هفته هنر انقلاب اسلامی؛ ویژه‌برنامه «راوی حقیقت»/3

باور و تفکر دینی «سلحشور» ریشه در خاک ایران و آوازه جهانی داشت

گروه هنر: اندیشه و تفکر فرج‌الله سلحشور ریشه و بن در خاک ایران داشت و وی شیدای باور و اعتقاد ایمانی خود و پایبند به تفکر ولایی بود و این اعتقادات شاخ و برگی یافته که می‌توان آوازه آن را در فراتر از مرزها هم جستجو کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سردار حاج ابراهیم جباری از فرماندهان سپاه، دیگر سخنرانان برنامه «روای حقیقت» ویژه بزرگداشت مقام هنری هنرمند فقید، زنده‌یاد فرج‌الله سلحشور بود که شب گذشته دوشنبه 23 فروردین در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

وی در ابتدای سخنان خود، آیه 58 از سوره مبارکه اعراف را تلاوت کرد و گفت: در این آیه شریفه که می‌خوانیم «وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلاَّ نَكِداً كَذلِكَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ» یعنی «و سرزمين خوب گياه آن به فرمان پروردگارش مى‌‏رويد، و زمين بد جز اندک گياهى از آن پديد نمى‌‏آيد. براى مردمى كه سپاس مى‌‏گويند آيات خدا را اين چنين گونا‏گون بيان مى‌‏كنيم» خداوند از سرزمینی یاد می‌کند که در آن بذر خیر و برکت و راستی کشت می‌شود و جز خیر و برکت نمی‌توان از آن برداشت کرد.

سردار جباری تصریح کرد: به نظرم می‌توان این سرزمین را استعاره از دل و طینت پاک انسانی دانست که چون در آن بذر محبت خداوند و یاری‌رسانی به مخلوق خدا کاشته شود، ثمره و برکت آن فزونی خواهد یافت و در غیر آن جز پلیدی و پلشتی نمی‌توان برداشت کرد؛ من می‌خواهم مرحوم سلحشور را مصداق چنین سرزمینی بدانم که در قلب و روح او غیر از بذر محبت خداوند و حب اهل بیت(ع) کاشته نشد و همگان ثمره نیک آن را دیدیم.

فرمانده حفاظت و امنیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: براساس روایاتی به نقل از بزرگان، خوبان و صلحا همچون شجره طیبه‌ای هستند که پایه درخت آن بر روی زمین استوار است و شاخ و برگشان تا به عرش افراشته شده. اندیشه و تفکر فرج‌الله سلحشور که ریشه و بن در خاک ایران داشت و وی شیدای باور و اعتقاد ایمانی خود و پایبند به تفکر ولایی بود، شاخ و برگی یافته بود که آوازه آن را جایی فراتر از مرزها هم می‌توان جستجو کرد.

وی ادامه داد: شنیده‌ها حاکی از آن بود که در زمان پخش مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» در بسیاری از کشورهای خارجی و نوعاً اسلامی، شهر در زمان پخش این برنامه تعطیل می‌شود و به جرئت می‌توان گفت که مرحوم سلحشور به واسطه این شاهکار خود محبوبیتی بیشتر از رؤسای جمهور و مقامات آن کشورها پیدا کرده بود و به شخصه شاهد بودم که مردم مسلمان یکی از همین کشورهای مشترک‌المنافع شوروی سابق نام فرزندان خود را به واسطه عشق و علاقه به این سریال، یوزارسیف می‌گذارند.

سردار جباری تأکید کرد: چنین اندیشه و تفکری که انعکاس منبع پرفیض و نورانی الهی است موجب می‌شود که وجود صاحب آن در دنیا و آخرت پایدار باقی بماند و من به واسطه قرابتی چند دهه که با مرحوم سلحشور داشتم همواره او را انسانی ثابت‌قدم در مسیر اسلام و اعتلای آن دیدم.

وی که قرابت خانوادگی با مرحوم سلحشور نیز دارد به سخنان نوروزی مقام معظم رهبری در آستان قدس رضوی اشاره کرد و در پایان گفت: معظم‌له در سخنان گوهربار خود در سه حوزه‌ نظامی، پزشکی و سیاسی برای هر کدام یک الگو را مثال زدند، اما توجه اذهان را در حوزه فرهنگی و هنری به دو الگوی راستین معطوف کردند که یکی از آنها شهید آوینی بود و دیگری مرحوم فرج‌الله سلحشور که البته من معتقدم که رژیم صهیونیستی و ایادی استکبار که تاب تحمل جریان‌سازی ضدصهیونیستی او را که به ویژه در نگارش مجموعه حضرت موسی(ع) تجلی یافته بود نداشتند، او را در یکی از همین سفرهای خارجی اخیر مسموم کردند و من اعتقاد دارم سلحشور نیز شهید راه هنر و فرهنگ ارزشی و انقلاب اسلامی است.

این گزارش حاکی از آن است که در این برنامه همچنین کلیپ‌هایی از مراحل ساخت مجموعه‌های قرآنی به کارگردانی مرحوم سلحشور برای حضار پخش شد و فیلمی در مورد دیدار عوامل مجموعه «یوسف پیامبر(ع)» با مقام معظم رهبری پخش شد که در آن مرحوم سلحشور گزارشی در مورد نگارش فیلمنامه حضرت موسی(ع) به محضر رهبر فرزانه انقلاب ارائه کرد که این مجموعه در 72 قسمت نگارش یافته است.

همچنین در این ویژه‌برنامه علاوه بر اجرای ترانه و سرودهای انقلاب توسط حامد زمانی، تندیس یادمان انقلاب اسلامی به فرزندان و خانواده فرج‌الله سلحشور اهدا شد و از عوامل و دست‌اندرکاران دو مجموعه «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر(ع)» نیز تقدیر شد.  

captcha