کد خبر: 3487932
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷

بررسی نگاه مولانا به خاقانی در نشست شهر کتاب

گروه ادب: رویکرد جلال‌الدین محمد بلخی ملقب به مولانا به خاقانی در قالب یکی از نشست‌های شهر کتاب با رویکرد درس‌گفتارهایی درباره خاقانی بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز فرهنگی شهر کتاب، این مرکز در نظر دارد نشست بعدی مجموعه درس گفتارهایی درباره خاقانی را به نگاه مولانا به خاقانی اختصاص دهد.
در نگاه اول سخن گفتن از مولانا و خاقانی در کنار هم، دشوار به نظر می‌رسد. به جهت تفاوت‌های بنیادینی که در وجوه گوناگون میان این دو شاعر بزرگ وجود دارد، شاید به نظر نرسد که خاقانی یکی از تاثیر‌گذارترین سخنوران بر شعر مولاناست.
ردپای شعر و اندیشه خاقانی را هم در غزل‌های مولوی و هم در مثنوی معنوی می‌توان مشاهده کرد. از اشاره‌ صریح مولانا به شعر و نام خاقانی گرفته تا تاثیر‌پذیری‌های مستقیم و غیرمستقیم. انس مولانا با شعر خاقانی تا حدی بوده است که گاهی ابیاتی از خاقانی بی‌هیچ تغییری بر زبانش جاری شده و در شعرش نشسته. همچنین درباره‌ موسیقی شعر، ردیف و قافیه، صور خیال و روش بیان، می‌توان نمونه‌هایی از نگاه مولانا به خاقانی را نشان داد.
دوازدهمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ خاقانی روز چهارشنبه، اول اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ به بررسی «نگاه مولانا به خاقانی» اختصاص دارد که با سخنرانی محمدجواد اعتمادی، مولوی‌پژوه و محقق ادب فارسی، در مرکز فرهنگی شهر کتاب، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار می‌شود.
در این درس‌گفتار نمونه‌ها و حضور خاقانی در جهان شعری مولانا بیان می‌شود.
captcha