علیرضا سجادپور، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه در دوره مدیریت وی در سینما سعی شده بود که تنوع گرایش نمود عینی داشته باشد، اظهار کرد: ابتدا بگویم آنچه که من بیان میکنم تنها به دوره مدیریت خودم در سینما بر میگردد. برای همین اظهار نظری درباره دوره فعلی و دورههای قبل از ما نیز نمیکنم. با این توضیح باید بگویم در دوره مدیرت ما در سینما تلاش شد تا تمامی سلیقهها از هر نوع گرایش و تفکری که هست در سینما فعال باشند. برای همین در جشنواره سال 89 ما شاهد بودیم که چهار نسل فیلمساز حضور داشتند، حتی در بحث اهدای جوایز نیز شاهد بودیم که تنوع، ویژگی بارز این دوران بود. در این میان فراموش نکنیم که تنها اسکار سینمای ما نیز در دوره مدیریت گذشته حاصل شد.
وی افزود: البته قصدم این نیست که از همه سیاستها و رفتارهای آن دوره حمایت کنم، اما میخواهم تنها گزارشی از عملکرد آن دوره داده باشیم. درضمن سعی ندارم عملکرد خودمان را با دوره فعلی مقایسه کنم، چون همیشه شعارم این بوده که اگر در هر دوره مدیریتی سینما، رونق داشته باشد تمامی عوامل هنر هفتم از آن نفع خواهند برد که من نیز یکی از آنها هستم.
این تهیهکننده در پاسخ به این سوال که در دوره فعلی تعداد فیلمسازان و سینماگران بی کار زیاد است، گفت: اگر منصفانه بخواهیم قضاوت کنیم باید بگویم که تعداد سینماگران شاغل در کشور ما بسیار بیشتر از توان فیلمی سینمای ما است. برای همین هم در نهایت در هر دوره مدیریتی یک عده بیکار خواهند ماند. این معضل نیز در همه دنیا وجود دارد، ولی در کشور ما به دلیل محدویت فضای تولید و پخش این دست آسیبها بسیار جدیتر احساس میشود به ویژه در چند سال اخیر به واسطه مشکلات اقتصادی این محدودیت بسیار جدیتر شده است.
وی در پاسخ به این سوالی درباره تولید فیلمهای فاخر در دوره مدیری وی و همکارانش تصریح کرد: یک سینمای معقول و طبیعی، میبایست در کنار انبوه تولیدات عادی سینما یک تعداد فیلمهای «بیگ پروداکشن» نیز داشته باشد تا بتواند در بحث بازاریابی موفق عمل کند. این اتفاق نیز در تمامی بخشها وجود دارد. برای مثال در صنعت خودروسازی در کنار تولید خودروهای ارزان قیمت یک تعداد خودرو گران قیمت و لوکس نیز تولید میشود. این اتفاق در کشور ما باید به صورت جدیتر دنبال شود، چون وجود موضوعات دفاع مقدسی و قرآنی نیازمند این است که کارهای فاخری در این حوزه تولید شود.
سجادپور تاکید کرد: نگاه ساده و به اصطلاح کم خرج به موضوعات قرآنی و دفاع مقدسی به نوعی اجحاف به آن موضوع است، چون نمیشود این دست موضوعات را به ویژه انهایی که در شکل تاریخی تولید میشود را بدون امکانات جلوی دوربین برد، اتفاق که متاسفانه هم اکنون رخ داده و تولیدات سینمایی ما در این حوزه بسیار اندک شده اند.
رئیس سابق ادار نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه آیا ر دوره آنها سیاستهای مشخصی وجود داشت که تولیدات دینی و دفاع مقدسی تا به این اندازه پررنگ بود؟ اینگونه جواب داد: طبیعی است که در آن زمان سیاستها و برنامه در جهت حمایت از تولیداتی که از آنها بردیم بردیم بود، زیار اصولا مراکزی چون اداره نظارت و ارزشیابی نقششان این است که از تولیداتی که در این حوزه (قرآنی و دفاع مقدسی) تولید می شود حمایت جدی کنند. در زمینه تولید نیز نهادهایی چون فارابی نیز قاردند چتر حمایتی خود را به روی کارهای ارزشی باز کنند، اتفاقی که ما سعی کردیم روی دهد.
تهیهکننده فیلم سینمایی «شکلات داغ» در پاسخ به این سوال که نظرشان درباره انحلال شورای عالی سینما چیست؟ درباره این موضوع اظهار نظری نمیکنم، اما امیدوارم تصمیمات گرفته شده به نفع سینما باشد.