کد خبر: 3490595
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
اسرافیلی تاکید کرد:

توسعه روند شعرسرایی ولایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی

گروه ادب: یک شاعر و پژوهشگر ادبیات آئینی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از شاعران با موضوعیت بیشتری به شعر ولایی پرداختند و این حوزه را ارتقاء دادند.

حسین اسرافیلی، شاعر و پژوهشگر ادبیات آئینی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، شاعران به شکل موضوعی‌تر به شعر ولایی پرداختند و بسیاری از کسانی که در حوزه شعر فعالیت می‌کردند نیز وارد این حوزه شدند و شعر ولایی سرودند.

اسرافیلی با بیان اینکه شعر ولایی از ابتدا گونه‌ای از شعر فارسی بوده است، افزود: شعری که درباره‌ موضوع ولایت اهل‌بیت(ع) و تبیین ولایت این خاندان سروده شده باشد، شعر ولایی است.

وی تصریح کرد: البته بعضی‌ از افراد شعر ولایی را تنها در حوزه‌ رهبری جامعه و امام امت و ولایت تعریف می‌کنند، اما بعضی‌ها این دایره‌ معنایی را گسترده‌تر می‌دانند. من هم معتقد هستم که شعر ولایی در دایره‌ گسترده‌ای از ولایت ائمه‌ معصومین(ع) و ادامه‌ این ولایت تعریف می‌شود.

اسرافیلی افزود: این‌ گونه شعر از ابتدا با شعر فارسی عجین بوده است. شعر ولایی در همه دیوان‌های شاعران کشورمان از ابتدا وجود دارد. هیچ یک از دیوان‌های اشعار بزرگان ادب را سراغ نداریم که با توحیدیه و نعت پیامبر شروع نشود، اما به هر حال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران معاصر به این گونه‌ شعری بهتر و بیشتر پرداخته شده است.

وی افزود: خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی سعی شد اشعاری که درباره ائمه(ع) سروده می‌شود، چندان توصیفی نباشد و به این ترتیب، به پیام‌ها و آرمان‌ها هم اشاره شد و مستندات تاریخی هم در قالب شعرها درآمد.

اسرافیلی در عین حال تصریح کرد: برخی از شاعارن و مداحان اشعاری می‌خوانند که نظم‌شان جدا از شاعرانگی و نگاه تازه داشتن به مسئله است. در کنار این مسائل، یکی از آسیب‌هایی هم که وجود دارد، این است که برخی از مداحان می‌خواهند نگاه تازه‌ای به موضوع داشته باشند، اما از آن طرف بام می‌افتند و شأنی برای امامان می‌سازند که حتی از شان افرادی که در ادبیات کلاسیک به آنها پرداخته شده هم پایین‌تر است.

captcha