کد خبر: 3491573
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۶

بروز پدیده‌های ناقض صلح بشر در منطقه؛ محور جشنواره «هنر مقاومت»

گروه هنر: ترفندهای سیاسی و نظامی استکبار جهانی و به تبع آن بروز پدیده‌های شومی که صلح پایدار را هدف قرار داده و ناقض حقوق بشر هستند از جمله موضوعات مهمی به شمار می‌آیند که در چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» به آنها توجه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نخستین نشست رسانه‌ای چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» پیش از ظهر امروز یکشنبه، 5 اردیبهشت با حضور حبیب‌اله صادقی؛ دبیرکل این جشنواره، محمد حبیبی؛ دبیر اجرایی و دبیران بخش‌های مختلف این رویداد بزرگ هنری در مجتمع فرهنگی و هنری «ساوه» برگزار شد.

در ابتدای این نشست حبیب‌اله صادقی؛ دبیرکل چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت با اشاره به تأخیر یک ساله پیش آمده در روند مستمر برگزاری این جشنواره گفت: به دلیل گستردگی محورها و تنوع موضوعات و رشته‌ها باید توقفی صورت می‌گرفت تا به بازنگری در زمینه طراحی بخش‌های این جشنواره می‌پرداختیم و امیدواریم امسال و در دوره چهارم این جشنواره، با امکانات اجرایی که در اختیار داریم جشنواره را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.

وی افزود: این جشنواره سه دوره نسبتاً موفق را سپری کرده است و مقارن با دوره چهارم که جهان معاصر درگیر مسائل پیچیده‌ای از رهگذر بروز پدیده‌های نوظهور و جعلی به ویژه در منطقه شده است که صلح بشری را تهدید می‌کند، لذا باید رویکرد مؤثرتری را در بازتاب و بازنمایی مسائل موجود در جشنواره شاهد باشیم.

صادقی تصریح کرد: استکبار و غرب و در رأس آن امریکا و رژیم صهیونیستی همواره در اندیشه است تا از رهایی مردم مظلوم در سراسر جهان با ترفندهایی سیاسی و نظامی خود را فراری دهد؛ قصه‌ای که امروز در منطقه و مشخصاً در کشورهای اسلامی همچون سوریه، یمن و عراق شاهد آن هستیم و به پدیده‌های شومی همچون داعش و گروه‌های تکفیری منجر می‌شود مصداق این کینه‌توزی و جاه‌طلبی آنهاست.

جزم عزم جامعه هنری در بازتاب سبوعیت و ظلم در منطقه

این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: قطعاً جامعه هنری و روشنفکران نسبت به بروز این موضوعات سکوت اختیار نخواهند کرد و به اتفاق اهالی رسانه و خبرنگاران به منظور بازتاب مؤثر این سبوعیت، با چشمان تیزبین خود نهایت همت و عزم و تخصص خود را به کار خواهند بست.

وی با اشاره به اینکه پرداختن به این موضوع که بسیار پراهمیت است می‌تواند دستمایه مناسبی برای خلق آثار هنری باشد، اظهار کرد: جشنواره «هنر مقاومت» به عنوان یک رویداد بزرگ بین‌المللی درصدد است تا علاوه بر بیان اندیشه و تفکر اسلامی در برابر این هجمه نظامی در منطقه که حقوق بشر را نقض کرده است، دیدگاه پیروان ادیان الهی را نیز نسبت به آنچه که در حق مظلومان در سراسر دنیا و به ویژه در منطقه روا داشته می‌شود را نیز در قالب خلق آثار هنری بازتاب دهد.

صادقی ادامه داد: در طول تاریخ براساس هوش و ذکاوت سرشار بسیاری از هنرمندان شاهد این مسئله بوده و هستیم که حتی لحظه ای از تاریخ به بهترین شکل در قالب یک اثر هنری ثبت و ضبط شده است و همین امر موجب شده که موجی در جامعه و جهان اتفاق بیفتد و نهایتاً اینکه با مطرح شدن این اثر هنری، تغییر و تحولی جامع را در زمینه یک پدیده شوم و یا خوشایند به وقوع پیوسته در جهان شاهد باشیم.

«هنر مقاومت» هیچ گاه کیفیت را فدای کمیت نمی‌کند

وی در پایان تأکید کرد: قطعاً این جشنواره که البته به نسبت دوره‌های قبل در رشته‌های محدودتری برگزار می‌شود، تمام تلاش خود را می‌کند تا کیفیت را فدای کمیت نکند و درصدد است حتی به میزان اندک، ولی اثرگذار در حوزه‌هایی که به آن اشاره شد و البته مسائل اقتصادی و تحولات داخلی کشور در دوران تحریم، پساتحریم، برجام و پسابرجام مثمرثمر باشد.

این گزارش حاکی است در ادامه این نشست محمد حبیبی؛ دبیر اجرایی چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» به تشریح بخش‌های این جشنواره پرداخت و گفت: فراخوان ارسال آثار به این جشنواره از امروز بر روی سایت هنر مقاومت قرار خواهد گرفت و جشنواره در 4 بخش نقاشی، پوستر، کاریکاتور و کارتون و آثار حجمی برگزار خواهد شد که مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره نیز آذرماه سال جاری و همزمان با گرامیداشت هفته بسیج برگزار می‌شود.

برگزاری کارگاه تخصصی در 15 استان کشور

وی ادامه داد: دبیری بخش نقاشی و پوستر را غلامعلی طاهری عهده‌دار خواهد بود. سیدمسعود شجاعی طباطبایی دبیری بخش کاریکاتور و کارتون را به عهده خواهد داشت و در بخش آثار حجمی و مجسمه نیز طاهر شیخ‌الحکمایی دبیر است. همچنین ما در طول مدت دریافت آثار در 15 استان کشور کارگاه تخصصی در هر چهار رشته را با حضور کارشناسان و اساتید برگزار خواهیم کرد.

پس از توضیحات دبیر اجرایی جشنواره در حضور خبرنگاران و حضار، از پوستر چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» کاری از گودرزی رونمایی شد و سپس سیدمسعود شجاعی طباطبایی به توضیح در مورد پاره‌ای از مسائل پرداخت.

وی ادامه داد: در طول یک سالی که در جریان مستمر جشنواره «هنر مقاومت» وقفه افتاد، انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس متولی برگزاری رویدادهای دیگری همچون مسابقه کاریکاتور و کارتون داعش، کاریکاتور و کارتون با موضوع آیلا؛ کودک مغروق کردی و همچنین مسابقه‌ای در زمینه شهادت شیخ نمر و... بود که همگی آنها به خوبی برگزار شد و بازتاب خوبی نیز در ایران و جهان داشت.

سایت «هنر مقاومت» از 132 کشور جهان بازدیدکننده دارد

شجاعی طباطبایی تصریح کرد: فراخوان اغلب رویدادها و جشنواره‌های انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس از طریق رجوع به سایت هنر مقاومت به نشانی resistance.ir قابل مشاهده و دستیابی است و در مورد بسیاری از برنامه‌های برگزار شده می‌توان این ادعا را داشت که از 132 کشور جهان بازدیدکننده داریم.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا که آیا در حوزه کاریکاتور و کارتون که با رویکرد نقد اجتماعی آثاری خلق می‌شوند، با توجه به شعار امسال که «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» است، رویکرد مؤثری را در جشنواره امسال شاهد خواهیم بود یا خیر، گفت: این مسئله که از جمله دغدغه‌های مقام معظم رهبری است نیز ملاک‌نظر ما در برگزاری این رویداد هنری است. اینکه فرهنگ‌سازی شود تا مردم در داخل کشور به داشته‌های خود بسنده کنند و در استفاده درست از آنها کوشا باشند. اما با توجه به کارکرد داخلی این موضوع در تلاش بوده و هستیم که با ارتباطی که با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌های کشور برقرار کرده‌ایم در یک بخش مستقل و جنبی رویکرد مؤثری نسبت به طرح این موضوع در حوزه هنر کاریکاتور داشته باشیم.

براساس این گزارش همچنین در ادامه حبیب‌اله صادقی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و طاهر شیخ‌الحکمایی پاسخگوی پرسش‌های متنوع خبرنگاران حاضر در سالن نیز بودند.

captcha