به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مجيد رضازاده، معاون پيشگيری سازمان بهزيستی، امروز سهشنبه، 7 ارديبهشت ماه در نشست بزرگداشت روز روانشناس و مشاور، به جایگاه روانشناسان و مشاوران در کاهش آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: در حالی هفته سلامت را طی میكنيم كه به سلامت اجتماعی نگاه جدی نداريم.
وی با بیان اینکه تلاش میكنيم بيمه سلامت روان در كشور عملياتی شود، افزود: سازمان بهزيستی به عنوان نهاد حاكميتی در حوزه سلامت اجتماعی باید نگاه جدی به سلامت اجتماعی افراد جامعه داشته باشد، لذا درصدد هستیم با همه ظرفيت و توان خود به بهبود سلامت روان افراد جامعه كمك کنیم.
رضازاده ادامه داد: هماکنون 400 خانه سلامت محلی و 1600 مركز سلامت روان سازمان بهزيستی كشور، خدمترسانی میکنند و ما به عنوان يك نهاد حمايتی، پيگير خدمات روانشناختی در كشور هستیم.
معاون پيشگيری سازمان بهزيستی تاکید کرد: اگر در سلامت اجتماعی و روان مردم سرمايهگذاری كنيم، میتوانيم بسياری از هزينههای آسيبهای اجتماعی همچون اعتياد و طلاق را كاهش دهيم. با غربالگری سلامت روان كه يكی از برنامههای سازمان بهزيستی است، میتوان كودكانی را كه دچار انواع آسيبهای روانی همچون استرس و اضطراب هستند، شناسايی و از وقوع آسيبهای اجتماعی بزرگتر جلوگيری كرد.
بسياری از والدين مهارت تربيت صحيح فرزندان را ندارندوی گفت: متاسفانه بسياری از والدين مهارت تربيت صحيح فرزندان خود را ندارند. در این خصوص میبینیم که برخی دانشآموزان فقط براي موفقيت در دانشگاه تحصيل میكنند و در طول مدت تحصيل برای تست زدن مهارت كسب میكنند در حالی كه هيچ آموزشی را درمورد خود و رفتار با ديگران نياموختهاند.
معاون پیشگری سازمان بهزيستی بیان کرد: در موضوع ازدواج افراد فقط میدانند كه بايد برای جهيزيه چه كارهايی بكنند در حاليكه آموزشی براي رفتار با طرف مقابل و اینکه چه مهارتهايی را بايد داشته باشند، نديدهاند.
رضازاده درمورد فعاليتهای سازمان بهزيستی كشور گفت: سازمان بهزيستی چهار هزار مشاور آموزش پيش از ازدواج دارد كه اين افراد تاکنون توانستهاند به 5 درصد از افراد آموزشهای اولیه را ارائه كنند.
رضازاده افزود: به عنوان يك دستگاه دولتی كه سامانه رصد آسيبهای روانی جامعه را در اختيار داريم، پس از بررسیها متوجه شديم اختلالات خلقی، مشكلات كودكان، اضطراب و اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر از بيشترين آسيبهای موجود در كشور است.
وي گفت: اميدواريم با همكاری ديگر ارگانها و دستگاههای مربوطه از جمله سازمان نظام روانشناسی بتوانيم سلامت روان افراد جامعه را به جايگاه مطلوبی ارتقاء دهيم و شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله کودکآزاری، طلاق، آسیبهای اجتماعی و امثال آن باشیم.
گفتنی است، این نشست با حضور عباسعلی اللهياری، رئیس سازمان نظام روان
شناسی و مشاوره كشور، محمد حاتمی، معاون سازمان و رئيس ستاد برگزاری همایش،
حجتالاسلام کیاسری، مشاور رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و رئیس انجمن مراکز خدمات
روانشناسی و مشاوره ایرانیان، مجید رضازاده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری و
درمان اعتیاد بهزیستی کشور و جمعی از معاونان این سازمان برگزار شد.
دوستان عزیزی که مایل به مطالعه روی این مفهوم هستند میتوانند به کتاب زیر مراجعه کنند:
سرمایه روانشناختی سازمان ترجمه عبدالرسول جمشیدیان و محمد فروهر. تهران. انتشارات آییژ. ۱۳۹۲