هشدار آیتاللهالعظمی مکارم به رواج بدعت در برخی مجالس
گروه حوزههای علمیه: مفسر قرآن کریم و صاحب تفسیر نمونه با بیان اینکه بدعت در دین حرام است نسبت به رواج برخی بدعتها در برخی مجالس هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی امروز هشتم اردیبهشت ماه در ابتدای درس خارج خود با اشاره به روایتی از نبی مکرم اسلام(ص) گفت: خداوند اعمال بدعتگذاران را نمیپذیرد مگر زمانی که بدعتها را ترک کنند؛ در طول تاریخ اسلام در مسئله بدعت هم افراط و هم تفریط واقع شده است.
وی ادامه داد: اگر بدعت، تازه عرفی باشد مانند ساخت مساجد به سبکی خاص یا تجهیز آن به دستگاه تهویه و بلندگو و ... یا اینکه مردم برای اموات مراسم مختلف هفتم و چهلم و ... میگیرند و کسی نمیگوید اینها را پیامبر فرموده و رسمی عرفی است اشکالی ندارد.
این مرجع تقلید ادامه داد: ولی عدهای از وهابیت فرق میان بدعت شرعی و عرفی را نمیفهمند و برگزاری جشن و مراسم وفات و ... برای بزرگان را بدعت میدانند و آنقدر دامنه بدعت را توسعه دادهاند که وقتی دوچرخه وارد عربستان شد آن را مرکب شیطان میدانستند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه برخی نیز از آن طرف بام میافتند بیان کرد: مثلا یکی از این کارها ختم انعام است که در وسط آن برنامههایی اختراع کرده و انجام میدهند که در هیچ آیه و روایتی چیزی درباره آن وارد نشده یا مثلا در تعقیبات و قنوت دعا آزاد است ولیکن باید یا تحت عنوان عمومات باشد و یا دلیلی خاص برای آن داشته باشیم و بی جهت آن را توسعه ندهیم.
آیتالله مکارم عنوان کرد: اگر بدعت در دین سرایت کند چهره دین به کلی عوض میشود لذا در این روایت این تعبیر شدید را شاهد هستیم که بدعتگذار مگر با ترک بدعت بخشیده نمیشود.
استاد برجسته حوزه عنوان کرد: شنیده میشود به خصوص در برخی مجالس بانوان، کارهایی صورت میگیرد که بدعت و بدعت در دین حرام است؛ من معتقدم حتی دعای کمیل را آنطور که گفتهاند باید خواند و وقتی فرمودهاند «یا رب» سه مرتبه گفته شود نباید آن را بیشتر بخوانیم.
وی در خاتمه تاکید کرد: آقایان اهل علم باید مراقب این مسایل باشند تا نه افراط و نه تفریطی صورت بگیرد.
ایشان در این جلسه، بیانیه خویش درباره حج را نیز قرائت کرد.