کد خبر: 3492778
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۷

احداث بنای یادمان شهدای گمنام دفاع مقدس و شهدای مظلوم منا در سازمان حج و زیارت

گروه جامعه: احداث بنای یادمان شهدای گمنام سال‌های دفاع مقدس و شهدای مظلوم منا در سازمان حج و زیارت در دیدار امروز رئیس سازمان حج و زیارت و فرمانده کمیته جست‌و‌جوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار پیش از ظهر امروزچهارشنبه هشتم اردیبهشت ماه با سردارسید محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح به سفر اخیرش به عربستان و دیدار با دست اندرکاران حج آن کشور اشاره داشت و گفت: در این مذاکرات با یادآوری حوادث تلخ حج گذشته از جمله حادثه سقوط جرثقیل در مسجدالحرام و فاجعه غمبار منا که منجر به شهادت بیش از 7 هزار زائر بیت‌الله الحرام شد، از سعودی‌ها خواستیم که راهکار خود را در خصوص تأمین و تضمین امنیت حجاج ارائه کنند.

وی افزود: در این مذاکرات با توجه به قطع روابط سیاسی دو کشور، ارائه خدمات کنسولی به حجاج را یکی از حقوق زائران برشمردیم و از طرف سعودی خواستیم تا راهکار خود را در این خصوص ارائه دهد البته راهکار طرف ایرانی را نیز در خصوص فراهم آوردن بستری برای ارائه این خدمات به حجاج که خدماتی گریز ناپذیر است، در قالب پیشنهاد ارائه کردیم.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: در مذاکره با طرف سعودی موضوع تعیین راهکاری برای صدور روادید حجاج ایرانی در شرایطی عزتمندانه و همچنین ایجاد بستری برای برخورداری زائران ایرانی از خدمات پروازی شرکت‌های هواپیمایی کشورمان به عنوان خط قرمز طرف ایرانی در مذاکرات حج مطرح شد.

سردار سید محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این دیدار با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص فاجعه تلخ منا و موضع‌گیری حکیمانه و مقتدرانه رهبر معظم انقلاب در خصوص این حادثه گفت: ما روند پیگیری حادثه را از دور و از داخل کشور نظاره‌گر بودیم اما شما مسئولین حج شرایط و پیگیری‌ها را به صورت میدانی دنبال می‌کردید. در مصاحبه‌ها شاهد بودیم که با درایت و هوشیاری و در عین حال با موضع انقلاب پیگیری‌ها و اخبار فاجعه منا را گزارش می‌دادید و در عین اطلاع رسانی شفاف سعی داشتید به جامعه آرامش دهید.

اوحدی نیز با اشاره به وقوع فاجعه غمبار منا که 461 زائر ایرانی درآن واقعه به شهادت رسیدند، در راستای عمل به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تلاش برای فراموش نشدن این فاجعه تلخ، بر لزوم احداث بنای یادمانی از شهدای این فاجعه در فضای سازمان حج که محل مراجعه مشتاقان زیارت خانه خدا و اعتاب مقدس است، تأکید کرد.

سردار باقرزاده نیز در خصوص خاکسپاری چهار شهید گمنام سال‌های دفاع مقدس و احداث بنای یادمانی از این شهدای گرانقدر و شهدای مظلوم منا در سازمان حج و زیارت گفت: در طراحی بنای یادمان شهدای گمنام و شهدای مظلوم فاجعه منا بایستی بگونه‌ای عمل شود که یک روند کاربردی و غیر تشریفاتی دنبال شود و بنایی با معماری متناسب با سازمان حج و زیارت و ملهم از فضای معنوی حج و مدینه منوره و بقیع ایجاد شود.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پس از این جلسه از فضای سازمان حج و زیارت بازدید بعمل آورد و محل احداث یادمان شهدا را بشکل میدانی مورد بررسی قرار داد.

سردار باقرزاده همچنین از موزه حج و زیارت که آثار هنری مرتبط با حج، ماکت بناها و اماکن مقدس مدینه منوره و مکه مکرمه و هدایای کشورهای اسلامی در آن نگهداری می‌شود، بازدید بعمل آورد.

captcha