کد خبر: 3493647
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
رافع العامری در گفت‌وگو با ایکنا:

خشوع و زیبایی لحن از ویژگی‌های تلاوت مرحوم «اشکنانی» بود

گروه بین‌الملل: خشوع و زیبایی لحن از ویژگی‌های تلاوت مرحوم «حمید مراد أشکنانی»، قاری و استاد برجسته قرآن کویت بود و وی با انتخاب دقیق لحن و مقامات‌های موسیقی، مفاهیم قرآن را به زیبایی به تصویر می‌کشید.

داور بین‌المللی عراق از قاری درگذشته کویتی می‌گوید

استاد «رافع العامری»، مدیر مرکز ملی علوم قرآن وابسته به اداره اوقاف شیعیان عراق
 و داور مسابقات بین‌المللی قرآن، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درگذشت «حمید مراد اشکنانی»، قاری و استاد برجسته قرآن کویت
را به همه قرآنیان و علاقه‌مندان ایشان تسلیت گفت.

وی با اشاره به این که مرحوم اشکنانی یکی از شخصیت‌های قرآنی برجسته کویت بود، گفت: وی به نمایندگی از کویت در مجامع قرآنی حاضر می‌شد؛ شیخ اشکنانی قاری برجسته و متفاوتی بود، صدایی زیبا داشت و با انتخاب دقیق لحن و مقامات موسیقی توانست مفاهیم قرآنی را در قرائت خود به زیبایی به نمایش بگذارد.

العامری در ادامه اظهار داشت: شیخ مرحوم از طریق مشارکت در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، حضور برجسته‌ای در عرصه فعالیت‌های بین‌المللی قرآن در جهان داشت و برای قاریان و حافظان سایر کشورها چهره‌ای شناخته شده بود.

داور بین‌المللی عراق از قاری درگذشته کویتی می‌گوید

این داور برجسته عراقی در ادامه این گفت‌وگو، به سابقه همکاری خود با مرحوم اشکنانی اشاره کرد و گفت: در مسابقات قرآنی متعددی با ایشان همکاری داشتم و ویژگی‌ها و فضایل اخلاقی آن مرحوم از جمله با اخلاق‌بودن، معنویت داشتن، محبوبیت، تواضع و ارتباطات صمیمانه با عموم مردم را به چشم دیده‌ام.

تقلید مرحوم اشکنانی از سبک قرائت شیخ محمدصدیق المنشاوی

العامری درباره سبک قرائت شیخ اشکنانی و پیروی آن مرحوم از سبک قرائت شیخ «محمدصدیق المنشاوی» تصریح کرد: قرائت شیخ اشکنانی همراه با خشوع و زیبایی صوت و لحن بود و دلیل این امر تقلید آن مرحوم از سبک محمدصدیق المنشاوی بود.

وی در ادامه اظهار داشت: شیخ اشکنانی با تقلید بسیار خوب از سبک منشاوی، قرائت‌های زیبا و با معنویت فوق‌العاده را به نمایش می‌گذاشت و شنونده را به فهم معانی و مفاهیم قرآن کریم راهنمایی می‌کرد.

آشنایی استاد اشکنانی با علوم قرآنی

این داور بین‌المللی مسابقات قرآن درباره تسلط شیخ اشکنانی به قرائت‌های ده‌گانه قرآن کریم نیز گفت: شیخ اشکنانی سرشار از استعدادهای خدادادی مانند صوت و لحن زیبا بود که با علوم مختلف قرآنی شامل احکام و قواعد تلاوت و قرائت‌های هفت‌گانه و ده‌گانه قرآن آشنایی داشت و مرحوم اشکنانی در پی دست‌یافتن به مراتب والای علوم قرآنی بود.

وی افزود: آشنایی قاری با قرائت‌های چندگانه قرآن کریم، زیبایی قرائت و ادای وی را دوچندان کرده و از او شخصیت قرآنی قابل قبولی در سطح بین‌الملل می‌سازد.

ویژگی‌های اخلاقی مرحوم «حمید مراد اشکنانی»

العامری همچنین درباره شخصیت و نوع ارتباط شیخ اشکنانی با قاریان و حافظان متسابق در سایر مسابقات بین‌المللی قرآن گفت: آن مرحوم با متسابقین به نرمی رفتار و آنها را نصیحت می‌کرد و نقاط ضعف و قوتشان را به آنها تذکر می‌داد.

وی افزود: معمولاً با متسابقین می‌نشست و ایرادها و اشکالات آنان را رفع می‌کرد و با احساس مسئولیت بالایی سؤالات آنان را پاسخ می‌داد. وی شخصیتی بسیار محبوب و نرمی داشت که همه با شنیدن خبر درگذشت وی، دلتنگ آن مرحوم شدند.

العامری درباره مهم‌ترین ویژگی‌های قرائت شیخ حمید مراد اشکنانی، قاری درگذشته کویتی گفت: وی طبقه صوتی ویژه‌ای داشت در ادای «قرار» و «جواب»(از مفاهیم مورد استفاده در لحن قرائت) بسیار توانا بود و در ادای این دو مقطع به خوبی صوت خود را کنترل می‌کرد.

استفاده از مقام‌های حجاز، صبا و نهاوند

مدیر مرکز ملی علوم قرآن وابسته به اداره اوقاف شیعیان عراق گفت: مرحوم اشکنانی از مقامات موسیقی قرائت قرآن به خوبی استفاده می‌کرد، به گونه‌ای که متناسب با معنای آیات باشد و در فهم معنا و مفهوم به مستمع کمک کند. وی مقام‌های «حجاز»، «صبا» و «نهاوند» را بیشتر از دیگر مقام‌ها استفاده و در ادای آنها به خوبی و زیبایی عمل می‌کرد.

العامری درباره ثبت اسم شیخ حمید مراد اشکنانی در فهرست مشایخ قاریان کویتی نیز گفت: این ثبت نام مسئله تشریفاتی با هدف تجلیل از مقام وی نبوده است، بلکه مرحوم اشکنانی با تلاش فراوان توانست نام خود را وارد فهرست قاریان برجسته کویت کند.

«حمید مراد اشکنانی»، استاد برجسته قرآن کویت و عضو کمیته داوران سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه، در سن ۶۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.

captcha