محمد انصاریپور دبیر انجمن علمی طب سنتی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به توصیههای دین اسلام مبنی بر انجام حجامت برای حفظ الصحه اظهار کرد: حجامت یک نوع دفع مواد زائد از بدن است اما باید توجه کرد برای انجام آن پیششرطهایی وجود دارد.
وی تصریح کرد: خون یک ماده ضروری برای بدن است خروج آن ۱۰ شرط دارد که باید متناسب با سن، جنس، شغل، فصل، عادت و زیاد بودن حجم و غلظت خون است.
انصاریپور بیان کرد: اینگونه و به همین آسانی نیست که هر فردی وارد مطبی میشود بلافاصله مورد حجامت قرار گیرد.انجام حجامت در هرفصلی باید تحت نظر یک پزشک و بر اساس نیاز انجام شود. اگر کسی نیازمند حجامت باشد حجامت در فصل بهار برای او خوب مناسبت است اگر نیاز نباشد برای او مضر است.
وی با بیان اینکه هر پزشکی نمیتواند حجامت را تجویز کند عنوان کرد: تجویز حجامت تنها در صلاحیت پزشکی است که در زمینه طبهای مکمل، سنتی و اسلامی همچنین خود مقوله حجامت تجربه داشته باشند.
این رزیدنت طب سنتی دانشگاهعلوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: وقتی بیماری به یک پزشک طب سنتی یا اسلامی و مکمل مراجعه میکند آن پزشک بیمار را معاینه، بررسی و در صورت نیاز برای او حجامت تجویز میکند. این پزشک باید ببیند که آیا بدن فرد مراجعه کننده با پری ماده مواجه است یا خلأ آن و الا یک فردی که بدن او سوخت و ساز مناسبی دارد و سموم از بدن او به آسانی دفع میشود نیاز به حجامت ندارد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی فردی به حجامت نیاز پیدا میکند خلط خون زیاد میشود بدن او مانند وسیله نقلیهای میشود که با بار اضافی حرکت میکند این مسأله به موتور فشار آورده و حرکت آن را با مشکل مواجه میکند، خلط خون هم در صورت افزایش بدن انسان را از حرکت نگهمیدارد و سیستمهای حرکتی را کند میکند این فرد نیازمند حجامت است و پس از انجام آن خلط خون از بدن او خارج شده و متابولیسمهای بدن او درست کار میکند.