به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)
مرضیه محصص، استاد علوم قرآن و حدیث جامعه الزهراء امروز 15 اردیبهشت ماه
در همایش بانو امین گفت: قرآن کریم با رویکردی هنجارگرا به تربیت انسان
پرداخته و بر
ضرورت تجدید نظر در رفتارها و تنظیم آن منطبق بر این آموزهها پرداخته است.
وی که با موضوع خویشتنداری سخن میگفت افزود: خویشتنداری در طیف رفتارهای دینی و حقوقی از جایگاهی بنیادین برخوردار است و حسن معاشرت و تحکیم خانواده از این رهگذر محقق خواهد شد.
این محقق قرآنی، رسیدن به آرامش را هدف قرآن کریم از تشکیل خانواده برشمرد و بیان کرد: مجموع تعالیم قرآن ما را به نظامی رهنمون میکند که پاسخگویی نیازهای مادی و معنوی انسان است.
عضو هیئت علمی جامعه الزهراء با اشاره به بنیادهای نگرشی و رفتاری در انسان تصریح کرد: بنیادهای نگرشی همان باورهای ما در باره موضوعات است که هدف از طرح آن تبیین و بیان چرایی رفتارهای اجتماعی انسان است .
وی ادامه داد: نکته حایز اهمیت این است که ارتباط نزدیکی میان نگرش و رفتار وجود دارد و مجموعه افکار فرد در برداشت و تفسیر او از عوامل تنشزا در فضای خانواده و نحوه رویارویی با آن تاثیر زیای دارد و با تغییر نگرش می توان تعامل خانوادگی را نیز تغییر داد.
پیروی از قرآن؛ ارتقاء مدیریت برخانوادهوی تاکید کرد: پیروی از تعالیم قرآنی موجب ارتقاء تسلط افراد بر امور خود میشود از این رو تثبیت گذرابودن حیات دنیا و باور به آخرت، توان شناخت در برخورد با خانواده را افزوده میکند.
محصص بیان کرد: پایبندی به اصول اخلاقی و برقراری ارتباط موثر با خانواده از جمله راهکارهای قرآن برای زندگی سعادتمند است و بدین سان نگرش قرآن به خانواده، عرصه تجلی ماهرانهترین اندیشه در تحکیم خانواده است.
محصص با اشاره به آیه «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى
این محقق با بیان اینکه انسجام شخصیتی و اراده برآمده از نگرش
قرآنی افراد را از ناهنجاری صیانت میبخشد به بنیان رفتاری پرداخت و با اشاره به اینکه این رفتارها، منعکس کننده بازتاب امواج روحی وروانی است و
معیار تعالی ارزشی محسوب میشود گفت: خویشتنداری خود الگویی رفتاری محسوب میشود و مولفه هوش
هیجانی است.
تاثیر تقوا
وی با بیان اینکه روانشناسان معتقدند سازمانهای مذهبی میتوانند در این امر یعنی ارتقاء خویشتنداری
موثر باشند عنوان کرد: در قرآن تقوا بیانگر مفهوم خویشتنداری و به عنوان
فضیلت اخلاقی است که تاثیر مضاعفی بر رفتارهای فردی و اجتماعی دارد، همچنین
صبر نیز در موضوعات خانواده بسامد ذکر در قرآن داشته و معنای آن حفط
از امور نهی شده توسط عقل و شرع است.