کد خبر: 3495436
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵

جلد دوم «زبان وحی» منتشر شد

کانون خبرنگاران نبأ: جلد دوم از سلسله کتب زبان وحی به بحث جمله‌شناسی یا نحو با کاربرد فهم عمومی قرآن پرداخته است، این اثر در غرفه دفتر نشر معارف واقع در نمایشگاه کتاب امسال عرضه می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، جلد دوم از سلسله کتب زبان وحی با نام «جمله‌شناسی» توسط دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها چاپ و منتشر شد. در این کتاب، با شیوه ابتکاری و شیوا به مباحث مربوط به جمله، به منظور فهم تدبری قرآن پرداخته شده است.
از مباحث بسیار مهم مطرح‌شده در این کتاب بحث ارتباط بین جملات است که از یک سو برای تدبر در قرآن امری بسیار مهم است و از سوی دیگر به طور معمول در کتب ادبیات عرب توجه چندانی به آن نشده است.
این کتاب کاری از اساتید دوره‌های تدبر در قرآن دانشگاه‌ها، محمد برزگر و احسان شریفیان است و حاصل سال‌ها تجربه برگزاری دوره‌های تدبر در قرآن و ساعت‌ها تلاش پژوهشی و آموزشی است.
علاقه‌مندان می‌توانند این کتاب را از مؤسسه قرآن و عترت رهپویان امام‌رضا(ع) واقع در سه راه طالقانی، خیابان خواجه نصیرالدین طوسی، نرسیده به میدان سپاه، کوچه مفیدی، پلاک دو تهیه کنند. همچنین این کتب در نمایشگاه کتاب و در غرفه انتشارات دفتر نشر معارف، واقع در راهرو هفت، غرفه۵۲۲ نیز عرضه می‌شود.


گفتنی است با آنکه آموزش زبان عربی، یک امر راهبردی در زمینه گسترش فهم عمومی قرآن است، اما کتب موجود ادبیات عرب، رغبت لازم برای مخاطبان عمومی جهت یادگیری زبان قرآن را ایجاد نکرده و حتی گاه آن‌ها را مأیوس و یا دلزده می‌کنند. ریشه امر در این است که ساختار کتب موجود و چینش مباحث آن عمدتاً جهت فهم اجتهادی زبان عربی آن هم همراه با ساختار و چینشی پیچیده طراحی شده است.
کتاب حاضر با این مبنا که اولاً آموزش عربی برای تدبر عمومی قرآن، غیر از آموزش عربی به عنوان یک علم تخصصی است و ثانیاً اینکه «زبان مبین قرآن» بسیار والاتر اما ساده‌تر از «زبان عربی» است، سعی کرده مباحث را به مقدار و کیفیتی بیان کند که یادگیری عربی را از یک سو برای عموم مخاطبان هرچه آسان‌تر و از سوی دیگر مباحث هرچه متناسب‌تر با مفاهیم بلند قرآن ویژگی‌های عربیِ مبین قرآن باشد.


یادآور می‌شود جلد اول مجموعه کتاب‌های زبان وحی با نام «واژه‌شناسی»، سال گذشته به چاپ رسیده بود.
*شهریار شریعت
captcha