کد خبر: 3496435
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۶

پیشگیری از افزایش هزینه‌های پرداختی در طرح تحول سلامت/ اختصاص تعرفه دولتی به درمان ناباروری

گروه سلامت: در نشست خبری سالگرد طرح تحول سلامت پیشگیری از افزایش پرداختی از جیب مردم به عنوان یکی از موقفیت‌های طرح تحول سلامت یاد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) همزمان با دومین سالگرد طرح تحول سلامت نشست صبح امروز 20 اردیبهشت‌ماه نشست خبری با حضور ایرج حریرچی قائم مقام و محمد آقاجانی معاون درمان و علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت برگزار شد.

حریرچی در این نشست با بیان اینکه مشکلات متعدد اقتصادی موجب شد تا اجرایی شدن بسته‌های جدید طرح تحول با تأخیر مواجه شوند اظهار کرد: اجرایی شدن بسته‌های جدید در طرح تحول با توجه به کاهش قیمت نفت به یک چهارم و طولانی شدن تحریم‌های ناجوانمردانه انجام نگرفت و مجبور شدیم در این مسئله دست به عصا پیش‌ برویم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: برخی از دوستان اظهارات متعددی داشته که هزینه کردن در حوزه سلامت در واقع پول ریختن در یک چاه بوده و راه به جایی نمی‌رود این موضوع در نظر برخی از سیاست‌مداران رده میانی تغییر ایجاد کرد و ما در این زمینه از دوستان ضربه خوردیم.

حریرچی در پاسخ به اینکه چقدر نقدهای وارد شده به وزارت بهداشت را واقعی می‌دانید، اظهار کرد: ما گوش شنوا برای نقد داریم ولی ادعا نکردیم کارمان کامل است برنامه طرح تحول سلامت اگر به صورت جامع اجرا شود 10 سال زمان می‌برد.

وی عنوان کرد: اکنون بخش‌های دیگر این طرح را در زمان‌های خاص به پیش‌ می‌ببریم ولی با این حال برخی از دوستان فرمایشاتی دارند و هر کاری که انجام بدهیم گلایه می‌کنند.

وقت پاسخ به ادعاهای غیر منطقی را نداریم

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: من واقعاً نمی‌توانم با این افراد مذاکره کنم چرا که حرف‌های آنها غیر منطقی بوده مثلاً ادعا می‌کنند که با زبان کره‌ای یا تایوانی علیه شما به سازمان بهداشت جهانی شکایت می‌کنیم ما قسمت عمده وقت‌مان را اختصاص به کار داده و وقت پاسخ به هر مطلبی را نداریم.

حریرچی یادآور شد: منابع ما رشد خوبی نداشت و بیمه‌ها که می‌توانستند نقش مؤثری داشته باشند برنامه‌های مربوط به آنها کاملاً حاصل نشد و این در حالی بود که وزیر بهداشت از آن به عنوان پاشنه آشیل طرح تحول نام برد.

وی در رابطه با افزایش تعرفه‌های پزشکی در مطب‌ها نیز اظهار کرد: ‌در بخش خدمات سرپایی مداخله‌ای که داریم از طریق تأمین خدمات است و بیشترین مداخله ما در بخش بستری است.

حریرچی در مورد برنامه پزشک خانواده نیز عنوان کرد: ‌بیش از هر زمان دیگری اکنون پزشک خانواده داریم تعداد پزشک خانواده به نسبت دوره‌های قبلی که اولویتشان بود اکنون بیشتر شده قبلا 4300 نفر بود اکنون به 6700 نفر رسیده است.

وی ادامه داد: در زمان اوج پزشک خانواده در سال 91 و 92 مراجعه به پزشک عمومی و متخصص به صورت یکنواخت کم شده و اکنون با راه‌اندازی کلینیک‌های ویژه مراجعه به متخصص بیشتر نشده و همان آمار یکنواخت را نشان می‌دهد.

سخنگوی وزیر بهداشت تصریح‌کرد: طبق آمار رسمی بیمه سلامت ایرانیان در بررسی وضعیت 35 میلیون فرد بیمه شده نشان داده شده که در سال‌های 91 تا 93 مراجعه به پزشک عمومی از 0.94 به 0.95 رسیده است و مراجعه به متخصص از 1.01 به 0.95 کاهش یافته است بنابر این این آمار نشان می‌دهد با اجرای طرح تحول سلامت در کلینیک‌های ویژه آمار مراجعه به پزشک عمومی افزایش و به پزشک متخصص کاهش یافته است.

پرداخت 85 درصدی تعرفه دولتی برای خدمات درمان ناباروری

آقاجانی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر پوشش بیمه‌ای درمان ناباروری عنوان کرد: وی در رابطه با خدمات مربوط به ناباروری گفت: متاسفانه هنوز عمده خدمات مربوط به این حوزه پوشش بیمه‌ای ندارند ولی ضمن پیشنهاد به شورای عالی بیمه در این حوزه نیز ما معطل نماند‌ه‌ایم و گام‌هایی را در قالب برنامه‌های درمان ناباروری برداشته‌ایم.

آقاجانی عنوان کرد: براساس این برنامه 85 درصد تعرفه دولتی را برای اقشار نیازمند پرداخت می‌کنیم و امسال نیز این موضوع به صورت جدی‌تر اجرا خواهد شد.

به گفته وی معیار تشخیص افراد نیازمند ارائه خدمات ناباروری در این حوزه بر عهده نهاد‌های حمایتی با تعرفه‌های دولتی است.

معاون درمان وزیر بهداشت اظهار داشت: اورژانس‌های اصلی تهران پس از بازدیدهای وزیر بهداشت در ماه رمضان سال گذشته بهبود وضعیت آنها در دستور رسیدگی قرار گرفت و 11 ماه به صورت مستمر اقدامات موثری در این زمینه انجام دادیم.

وی در ادامه با بیان اینکه 15 سرفصل مهم برای اصلاح وضعیت فیزیکی و تکمیل نیروی انسانی اورژانس در نظر گرفته شده است، افزود: حضور پزشکان متخصص مقیم در طب اورژانس، افزایش پرداختی پرسنل اورژانس و کاهش مدت زمان تعیین تکلیف بیمار و رسیدن به استاندارد 12 ساعت برای زمان خروج از اورژانس از جمله اقداماتی بوده که انجام شده و اکنون نیز در دست اجرا است.

معاون درمان وزیر بهداشت عنوان کرد: در این مدت 60 بازرسی میدانی از 15 اورژانس اصلی تهران صورت گرفته و به طور کلی 15 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به این منظور اختصاص یافت و 30 میلیارد تومان هم اعتبار برای بازسازی و توسعه آن در نظر گرفته شد.

آقاجانی افزود: 1000 نفر نیروی انسانی نیز برای تکمیل کادر اورژانس مجوزهای لازم برایشان ارائه شد و در حال حاضر وضعیت نیروی انسانی به ویژه نیروی پرستاری در 15 اورژانس تهران استاندارد است.

وی با بیان اینکه در بحث فرایندهای داخلی اورژانس دستورالعمل‌های جدی در حال انجام است، تصریح کرد: امروز نیز در شورای معاونین آخرین وضعیت این موضوع ارائه شد ولی آنچه مشخص است کمبود تخت بیمارستانی در تهران جدی بوده و با مضیقه زیادی در این رابطه مواجهیم، این مسئله سبب شده تخت‌های اورژانس نیز به موقع تخلیه نشود.

آقاجانی همچنین عنوان کرد: حق بیمه‌ای متناسب با سیستم بیمه و تعرفه خدمات درمانی متناسب با قیمت تمام شده دو حلقه مفقوده در کشور بوده که اگر این دو مسئله حل شود بسیاری از مشکلات نیز از سر راه برداشته می‌شود.

وی در مورد موضوع تعرفه‌ها عنوان کرد: در این دوره عزم وزارت بهداشت این بوده که پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد ولی در رابطه با تعرفه‌ها باید توجه داشت. اگر تعرفه‌ها مناسب نباشد این موضوع تأخیر در پرداختی‌ها را به همراه داشته و بدان معنی است که پزشک و پرستار در بیمارستان دولتی فعالیت نکنند.

معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: تعرفه و پرداخت غیر واقعی یعنی کوچک شدن ارائه خدمات بیمارستان‌های دولتی و فشار بر جیب مردم که باید این موضوع مد نظر قرار گیرد.

وی اظهار کرد: یک شب اقامت در بیمارستان‌های وزارت بهداشت براساس محاسبات شورای عالی بیمه در سال 95 مبلغ 200 هزار تومان است ولی تعرفه آن 180 هزار تومان بوده یعنی تعرفه نصف قیمت تمام شده محسوب شده است.

آقاجانی تاکید کرد: این مسئله یعنی کسری اعتبار و مگر می‌شود کالایی را 2 تومان تمام کرد و یک تومان آن را فروخت البته ما نمی‌خواهیم این موضوع را متوجه مردم کنیم.

افزایش مبتلایان به سرطان

وی از افزایش آمار سرطان در کشور خبر داد و عنوان کرد: به این منظور طرح آمایش سرزمینی تدوین شده و 200 مرکز راه‌اندازی می‌شود، 150 مرکز در سطح یک که وزارت بهداشت می‌سازد، 36 مرکز در سطح دو و 14 مرکز در سطح 3 خواهد بود که به دنبال جذب اعتبار آن هستیم درواقع با راه‌اندازی 50 مرکز تخصصی 2 هزار میلیارد تومان بودجه می‌خواهیم که گشایش‌های آن انجام شده است.

وی افزود بر اساس نظرسنجی‌ها 83 درصد از مردم از خدمات بیمارستانی رضایت دارند البته این به معنای عدم کمبود نیروی انسانی نیست. ما بیمارستان فرسوده داریم و در تعامل با بیمه‌ها و کسب درآمد اقتصادی مشکل داریم.

نظارت کاریکاتوری بر بیمارستان

آقاجانی درمورد اعتباربخشی در بخش درمان عنوان کرد: با توجه به گستردگی مراکز درمانی و محدودیت نیروی انسانی در واقع نظارت بر این مراکز تبدیل به کاریکاتور شده،. در 10 هزار مطب زیرمجموعه یک دانشگاه 10 کارشناس ناظر نداریم هرچند سال یکبار نظارتی نمی‌شود و این کمبود نیرو باعث می‌‌شود نتوانیم اعتبار را به سایر بیمارستان‌ها تعمیم دهیم.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌سنجی هم برای 900 بیمارستان حتی سالی یکبار هم سخت است تصریح کرد: مجبوریم از بخش غیردولتی خرید خدمت کنیم این به معنی عدم نظارت وزارت بهداشت نیست بلکه مدل اعتبارسنجی تغییر می‌کند همچنین تعرفه‌ای در سال 95 برای این موسسات تعیین می‌شود تا خودشان هزینه‌های اعتباربخشی را برای نظارت فنی بپردازند.

معاون درمان وزارت بهداشت در رابطه با عدم اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع توضیح داد: نظام ارجاع یعنی خدمات را از سطح یک به دو و سه برسانیم در حالی که دو و سه تعریف نشده بود و ظرفیت خدمات سرپایی تخصصی را ما از 20 به کمتر از 50 درصد می‌خواهیم برسانیم یعنی دسترسی به خدمات تخصصی دولتی و خصوصی برای تمام سلیقه‌ها و درآمدها باشد این در حالی است که خدمات سرپایی دولتی در بسیاری از شهرها و جود ندارد درنتیجه باید پزشک خانواده ایجاد شود.

وی در انتقاد به ایجاد سطح دو خدمات در کلینیک‌های تخصصی عنوان کرد: ما این را تعریف کردیم تا پزشک خانواده اجرا شود. باید نیروی انسانی تامین شود و تشکیل پرونده الکترونیک یک کار زیربنایی است که پس از آن می‌توانیم پزشک خانواده را اجرا کنیم.

آقاجانی ادامه داد: بهره‌مندی از خدمات تخصصی مردم بسیار کم اما مراجعه به بیمارستان‌ها زیاد است و این آمار در مقایسه با سایر کشورها مشخص است چون زیرساخت، بیمارستان و کلینیک ویژه نداریم و مراجعه محدود تراکم ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: هر سال 4.25 شاخص مراجعه مردم به پزشکی عمومی و متخصص است در حالی که در بسیاری از کشورها این شاخص بالای 6.5 است.

captcha