کد خبر: 3498143
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۱
وزیر آموزش و پرورش:

بدون وجود نیروی انسانی توانمند و با انگیزه توقعی برای تحول نداریم

گروه جامعه: فانی تحول در آموزش و پرورش را در گرو تحول در نیروی انسانی این سازمان دانست و تصریح کرد: بدون وجود نیروی انسانی توانمند و با انگیزه توقعی برای تحول در آموزش و پرورش نیست.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش امروز 26 اردیبهشت ماه، با حضور در گردهمایی مشترک معاونین پرورشی و فرهنگی ادارات آموزش و پرورش و مدیران کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: وقتی می‌توانیم ادعا کنیم از آموزش و پرورش اسلامی برخوردار هستیم که در مقوله تربیت موفق عمل کرده باشیم.

وی تربیت را ایجاد رفتار نسبتا پایدار در متربی خواند و گفت: وقتی امام خمینی(ره) خطاب به شاه فرمودند «آموزش و پرورش را به ما تحویل بدهید اگر نتوانستیم اداره کنیم پس بگیرید» واضح است که هدفی جز تربیت نداشته است.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه اصلی کشور 13 میلیون دانش آموز هستند نه صرفا نفت، گاز و منابع زیر زمینی تصریح کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز بر تربیت متوازن دانش آموزان تاکید شده است.

وی با اشاره به 6 ساحت تربیتی که در سند تحول به آن اشاره شده است گفت: تحقق تربیت منوط به حرکت متوازن در 6 ساحت تربیتی سند تحول است. تربیت تک ساحتی و یک بعدی مشکلی را درمان نمی‌کند.

وی ساحت اول را تربیت اعتقادی و اخلاقی و دومین ساحت را تربیت اجتماعی و سیاسی بیان و اظهار کرد: دانش آموزان باید نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی توجیه شوند تا بتوانند قدرت تشخیص داشته و در تعامل با سایرین درست رفتار کنند.

وی یکی از خلأهای جامعه امروز را تربیت اجتماعی دانش آموزان خواند و گفت: دانش آموزان امروزه کمتر می‌توانند با دیگران تعامل داشته باشند و نظر مخالف را تحمل کنند. فعالیت‌های سازمان دانش آموزی، شوراها و برپایی اردوها با هدف تربیت سیاسی و اجتماعی طراحی شده است.

وی تربیت زیبا شناختی و هنری و همچنین تربیت بدنی را از دیگر ساحت‌های شش گانه برشمرد که در جریان تربیت دانش آموزان باید مورد توجه قرار گیرد.

فانی با اشاره به ساحت تربیتی حرفه‌ای و اقتصای گفت: در صدد هستیم دانش آموزان در کنار درس‌های نظری یک مهارت حرفه‌ای را نیز بیاموزند. این مهم یکی از لوازم احیای اقتصاد مقاومتی در آموزش و پرورش محسوب می‌شود.

وی آخرین ساحت را تربیت علم و فناورانه به منظور رشد علمی کشور دانست و اظهار کرد: اگر در این 6 ساحت به طور متوازن حرکت کنیم می‌توانیم به آموزش و پرورشی که مد نظر امام خمینی(ره) بود برسیم.

وی در ادامه سخنان خود بر حرکت برنامه‌ای و هدفمند در آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: برنامه ریزی شالوده مدیریت است، فرایند برنامه ریزی باید تلاش ذهن پیش از تلاش دست باشد. مدعیان تربیت همه جانبه باید برای تربیت 13 میلیون دانش آموز که آینده کشور به آنان وابسته است تامل و برنامه ریزی دقیقتری داشته باشند.

ضرورت پیاده سازی دقیق طرح تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت پیاده سازی دقیق طرح تقویت و تعمیق فرهنگ اقامه نماز گفت: فرهنگ نماز باید از کودکی در افراد نهادینه و به عادت تبدیل شود این طرح به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده و یک قانون است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در 55 هزار مدرسه اقامه نماز جماعت با حضور 13 هزار امام جماعت و 37 هزار همکار فرهنگی صورت می‌گیرد. البته مدارسی که امام جماعت ندارند از جمعیت کمتر از 5 نفر برخوردارند.

فانی در بخش دیگری از سخنان خود تحول در آموزش و پرورش را در گرو تحول در نیروی انسانی دانست و اظهار کرد: توانمند سازی نیروی انسانی آموزش و پرورش در تمام رده‌های سازمانی و افزایش انگیزه در میان آنان لازمه ایجاد تحول محسوب می‌شود؛ بدون نیروی انسانی توانمند و با انگیزه، هیچ توقعی برای تحول در آموزش و پرورش وجود ندارد. بنابراین آموزش مستمر و ارزیابی باید در دستور کار همه بخش‌های آموزش و پرورش باشد در حالی که عدم وجود منابع مالی کافی سرعت این حرکت را کند کرده است.

تعریف جدیدی از اوقات فراغت و غنی سازی آن داشته باشیم

وی در ادامه با بیان اینکه شرایط جامعه امروز بسیار متفاوت با 30 سال گذشته است، عنوان کرد: امروزه برخی روش‌ها پاسخگوی نیاز جوانان و نوجوانان نیستند تحولات محیطی اطراف دانش آموزان، روابط بین جوانان، شبکه‌های اجتماعی و الکترونیکی و وجود رسانه‌های متنوع و متعدد ایجاب می‌کند که تعریف جدیدی از اوقات فراغت و غنی سازی آن داشته باشیم.

یک علامت سوال بگذارید

وی از مربیان و معلمان خواست تا یک بار بر روی همه فعالیت‌های خود یک علامت سوال بگذارند و با ایجاد بازنگری در احصای نیازها، به خلق روش‌های جدید و متناسب با مسئله بپردازند در غیر این صورت زمان می‌گذرد و هزینه‌های زیادی نیز صرف می‌شود اما نه تنها مشکلات حل نمی‌شوند بلکه عمیقتر نیز می‌گردنند.

فانی توسعه مشارکت‌ را سیاست جدی آموزش و پرورش در این دولت خواند و گفت: گستردگی موضوع کار آموزش و پرورش به لحاظ کمی و حساسیت موضوع به لحاظ کیفی ایجاب می‌کند که همگان در فرایند تعلیم و تربیت کمک کنند.

وی در پایان یاد آور شد: هر معلمی می‌تواند در حوزه کاری خود به عنوان یک عنصر موثر در زمینه تربیت و پرورش مطرح باشد. همچنین واگذاری امور مدرسه به دانش آموزان سبب تقویت روحیه مدیریت در آنان می‌شود.

ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
0
0
برای تحول باید نیروی انسانی توانمند و با انگیزه داشته باشیم
captcha