کد خبر: 3498173
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲
کفراشی:

نوه‌های شهدا می‌توانند به مدارس شاهد بروند

گروه جامعه: مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وازرت آموزش و پرورش گفت: امسال بنا به درخواست خانواده‌های جامعه هدف‌مان، نوه‌های شهدا را هم اضافه کرده‌ایم. همچنین امتیاز رزمندگان را دو برابر و از 15 امتیاز به 30 امتیاز افزایش داده‌ایم یعنی برای هر روز حضور رزمندگان در جبهه‌ امتیاز‌شان ارتقا خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری محمدحسین کفراشی، مشاور وزیر و مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وازرت آموزش و پرورش، پیش از ظهر امروز یکشنبه 26 اردیبهشت ماه در این اداره‌کل برگزار شد. وی با اشاره به فعالیت مدارش شاهد و ایثارگر گفت: این مدارس از 27 سال پیش راه‌اندازی شده است و ثبت‌نام الکترونیکی آن را از سال گذشته آغاز کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به مرور زمان شاهد کاهش تعداد دانش‌آموزان در مدارس شاهد بودیم به همین دلیل فشارهایی برما وراد می‌کردند که مدارس را تعطیل کنیم، اما با توجه به اساسنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مدارس باید به عنوان نماد ترویج فرهنگ و ایثار فعالیت کنند حتی اگر ایثارگری در مدارس نباشد.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: با توجه به اینکه در شرایط جنگ نیابتی در حمایت از لبنان، سوریه و عراق هستیم و هر روز شهیدی در کشور تشییع می‌شود، ضروری است که این مدارس شاهد و ایثارگر باید تحت پوشش قرار بگیرد.

افزایش 15 هزار دانش‌آموز در مدارس شاهد و ایثارگر

وی بیان کرد: سال گذشته 68 درصد ورودی به مدارس شاهد و ایثارگر در مقطع ابتدایی و متوسطه اول بودند. همچنین 15 هزار دانش‌آموز نسبت به سال گذشته بیشتر ثبت نام شده است و امسال که شاهد اضافه شدن مقطع متوسطه دوم درمدارس هستیم، وضعیت ویژه‌تری خواهیم بود.

کفراشی اظهار کرد: یک هزار و 147 مدرسه شاهد داریم که از این تعداد 556 مدرسه در مقطع ابتدایی، 392 مدرسه در مقطع متوسطه اول و 399 مدرسه در مقطع متوسطه دوم هستند.

وی یادآور شد: در سال گذشته دوهزار و 130 کلاس درس در مقطع ابتدایی و متوسطه اول تشکیل شد که از این تعداد 911 کلاس با دو هزار و 524 دانش‌آموز در مقطع ابتدایی و یک هزار و 219 کلاس در مقطع متوسطه اول با 33 هزار و 934 دانش‌آموز بودند.

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: سال گذشته 59 هزار و 138 هزار دانش‌آموزش در مقطع ابتدایی و متوسطه اول ظرفیت ثبت نام داشتیم و امسال هم همان ظرفیت خالی داریم و با اضافه شدن مقطع متوسطه دوم یک هزار و 384 کلاس درس و 45 هزار و 236 دانش‌آموز ظرفیت خواهیم داشت.

وی بیان کرد: در مجموع دانش‌آموزان سه مقطع 97 هزار و 661 نفر ظرفیت خالی داریم. همچنین سال گذشته 140 هزار نفر پیش‌ثبت نام کردند و امسال پیش‌بینی‌مان این است که تعداد پیش‌ثبت‌نام‌مان بالغ بر 250 هزار نفر باشد.

کفراشی با اشاره به تعداد نیروی انسانی در مدارس شاهد گفت: 48 هزار نیرو در بخش‌های مختلف مدارس شاهد و ایثارگر همچون اجرایی، مدیریت، معاونت، خدمات، دبیر، آموزگار و مشاور فعالیت می‌کنند.

وی به طرح پراکنده شاهد اشاره کرد و گفت: براساس این طرح دانش‌آموزان خانواده شاهد و ایثارگر که در محل منطقه‌شان مدرسه شاهد و ایثارگر نیست، می‌توانند در مدارس دیگر تحصیل کنند و بر این اساس آموزش و پرورش موظف است به ازای هر دانش‌آموز دو ساعت دبیر در هفته به آنها اختصاص دهد تا دبیر بخش‌های مختلف را پیگیری و در صورت نیاز کلاس‌های تقویتی بگذارد.

اشتغال به تحصیل 30 هزار دانش‌آموز در طرح پراکنده شاهد

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: سال گذشته 30 هزار دانش‌آموز در مدارس دیگر و در قالب طرح پراکنده شاهد مشغول به تحصیل بودند. همچنین 70 درصد این تعداد در مدارس عادی تحصیل کردند.

وی با اشاره به زمان ثبت‌نام مدارس شاهد گفت: 20 اردیبهشت ماه دستورالعمل ثبت‌نام به استان‌ها ارسال شد که بر این اساس ثبت نام ورودی پایه اول از یکم خردادماه تا 15 خردادماه خواهد بود که اسامی در سیستم سجا(سامانه ایثارگران وزارت آموزش و پرورش) ثبت خواهد شد و در پایان(ابتدای تیرماه) در سیستم نهایی قطعی می‌شود.

کفراشی اظهار کرد: ثبت‌نام مقطع متوسط اول و دوم از یکم تیرماه تا 15 تیرماه به مدت دو هفته خواهد بود که نتایج قطعی ثبت نام در 16 تیرماه اعلام خواهد شد.

وی افزود: از آنجا که بنیاد شهید و امور ایثارگران هزینه‌های کمک سرانه فرزندان شهدا و ایثارگر بالای 70 درصد را پرداخت می‌کرد از این پس بنیاد 75 درصد هزینه مدارس برای فرزندان جانباز 25 تا 50 درصد و 20 درصد هزینه مدارس برای فرزندان جانباز زیر 25 درصد را پرداخت خواهد کرد.

اعلام هزینه‌های مدارس شاهد و ایثارگر

مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش به هزینه‌های مدارس شاهد و ایثارگر اشاره کرد و گفت: حداقل هزینه‌های مدارس مقطع ابتدایی 350 هزار تومان و حداکثر 530 هزار تومان، حداقل هزینه‌های مدارس مقطع متوسطه اول 400 هزار و حداکثر 600 هزار تومان، حداقل هزینه‌های مدارس مقطع متوسطه دوم حداقل 480 هزار تومان و حداکثر 780 هزار تومان خواهد بود.

وی افزود: امسال بنا به درخواست خانواده‌های جامعه هدف‌مان، نوه‌های شهدا را هم اضافه کرده‌ایم. همچنین امتیاز رزمندگان را دو برابر و از 15 امتیاز به 30 امتیاز افزایش داده‌ایم یعنی برای هر روز حضور رزمندگان در جبهه‌ امتیاز‌شان ارتقا خواهد یافت.

کفراشی اظهار کرد: براساس ماده 67 قانون جامعه ایثارگری، آئین‌نامه‌ای را چهارماه پیش به تصویب رساندیم مبنی بر اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمک سرانه آموزشی فرزندان ایثارگر و جانبازان بالای 25 درصد را پرداخت کند. بنیاد اعتباراتی را برای سال 95 پیش‌بینی کرده که امیدواریم به تصویب برسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های خالی در مدارس برای خانوادهایی که نقل و انتقال و شرایط جابجایی داشته باشند، وجود دارد و آنها تا 20 شهریور فرصت دارند اما تأکیدمان این است که در زمان‌های اعلام شده خانواده‌ها اقدام به ثبت نام کنند.

captcha