به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ماهنامه فرهنگی و اجتماعی شاهد نوجوان در تازهترین شماره خود که مربوط به اردیبهشتماه است، عناوینی چون حکایت، لحظههای زندگی، لبخندهای پشت خاکریز، پرواز در قفس، از چشمهسار جماران، سبز و آسمانی، آسمانیها و تا جویبار خراسان را دربرگرفته است.
صاحب امتیاز این نشریه فرهنگی، بنیاد شهید و امور ایثارگران است و در سرمقاله آن آمده: «انقلاب شکوهمند اسلامی مسیرهای جوانمردی و ایثار و اخلاق و از خودگذشتگی را بیش از پیش برای این مردم غیور باز کرد. در دامان این انقلاب زیبا، جوانان و نوجوانانی تربیت شدند که هر کدام نمونه و الگوی خوبی و مهربانی هستند.»
«پرواز در قفس» بخشی از خاطرات آزادگان هشت سال دفاع مقدس را شامل میشود، در بخشی از این خاطرات که مربوط به مجتبی جعفری است، میخوانیم: «حفظ و نگهداری دعاها و قرآن خیلی مهم بود، به همین دلیل بچهها برای اینکه بعثیها دفاترهای دعا و قرآن را پیدا نکنند، هر جایی که ممکن بود، آنها را پنهان میکردند. مغزی خودکار و مدادها را داخل خمیر دندان. سوراخ دیوارها، درون تشکها و یا لباسهای ضخیم، از دید دشمن مخفی نگه میداشتیم.»
سردار جعفر جهروتیزاده از فرماندهان دفاع مقدس و سالها فرمانده یکی از یگانهای پارتیزانی بود و چندین عملیات مهم و خطرناک را در عمق خاک عراق رهبری کرده است، وی در یکی از خاطرات خود میگوید: «در مقر انرژی اتمی، حاج احمد(متوسلیان) سوار ماشین شد و گفت: امشب عملیات است و اصلاً فرصت نداد که من حرف بزنم. از همان طرف رفتم و مشغول آماده کردن نیروها شدم. هر چقدر توانستیم امکانات فراهم کردیم، ولی با این همه فرصت آن قدر اندک بود که نتوانستیم خیلی از وسایل و تجهیزات مورد نیازمان را تهیه کنیم. بچههای تخریب برای قطع کردن سیم تله و باز کردن معابر، سیمچین احتیاج داشتند که ما فرصت تهیه آن را نداشتیم. رفتم سراغ حاج احمد. گفتم حاجی ما تعدادی اسلحه میخواهیم. اسلحه کم داریم. در گردانهای عملیاتی هم خیلی از نیروها اسلحه نداشتند. آرپیجی و تیربار که دیگر جای خودش. حاج احمد گفت ما هیچ سلاحی نداریم، هر کس اسلحه میخواهد از دشمن بگیرد.»
در صفحه سبز و آسمانی «درس اخلاق از پیامبر رحمت» آمده است که در بخشی از آن با عنوان «بهشت برای جوانان» میخوانیم: «صفیه دختر عبدالمطلب و عمه پیغمبر(ص) بود. یک روز در خانه پیغمبر صحبت از بهشت بود. صفیه از پیغمبر خواست دعا کند که او به بهشت برود. پیغمبر فرمود: «من دعا میکنم ولی بهشت جای پیرزنان نیست»، صفیه اعتراض کرد که مگر پیر بودن گناه است. پیغمبر فرمود: «نه گناه نیست، اما پیران را اول جوان میکنند و بعد به بهشت میبرند»، از این فرموده پیامبر(ص) حاضران خندیدند.»
مشاهیر در این شماره از شاهد نوجوان به زندگی علامه ابوعلی فضل بن حسن طبرسی پرداخته است. اندیشه خدمت به قرآن از دوران جوانی در ذهن علامه جای داشت. زندگیاش آمیخته با آن کتاب الهی بود. احیای معارف آن معجزه بیبدیل و یگانه و نوشتن تفسیر از آرزوهای اصلی او به شمار میرفت. در حالی که سن علامه از 60 تجاوز کرده و موهای سرش به سپیدی گراییده بود، سه کتاب تفسیر قرآن را به سبکهای مختلف به رشته تحریر درآورد. او چنان ابتکاری را در تفسیر قرآن به کار بست که تا قرن حاضر، مفسران از خرمن بیپایانش استفاده کردند.»