داوود فرج زاده، عضو مرکز قرآن، طب و حدیث دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله(عج) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه یکی از دلایل فراهم شدن زمینههای سوءاستفاده از طبهای اسلامی، سنتی و مکمل عدم آماده کردن زیر ساختهای لازم از سوی وزارت بهداشت است، اظهار کرد: برای اینکه مانع سوء استفاده از این طبها شد باید آنها را به پزشکان خود بشناسانیم با کسانی که بدون تخصص علمی با هر عنوان وارد درمان و تجویز دارو به این شیوهها میشوند برخورد کرد.
وی افزود: طبیبان اسلامی و سنتی و مکمل باید مانند دیگر تخصصها شماره نظام پزشکی و مجوز قانونی داشته باشند و بتوانند در مطبها بیماران را ویزیت کنند وقتی چنین چیزی رخ داد دیگر هرکسی نمی تواند با ادعای این طبها به ارائه خدمات درمانی بپردازد.
فرج زاده عنوان کرد: زمانی در کنار دندانپزشکان مدرن، دندانپزشکان تجربی کار میکردند تعداد آنها بیشمار بوده و بسیار بیبرنامه عمل میکردند. این افراد ساماندهی شده و در دانشگاهها برای آنها دورههای کوتاه مدت علمی برگزار شد و در پایان به آنها گواهی نامه و مدرک علمی داده شد، پس از این کار احدی بدون داشتن این مدرک نتواست کار کند.
عضو مرکز قرآن، حدیث و طب تأکید کرد: شیوهای که برای ساماندهی دندانپزشکان تجربی به کار گرفته شد باید برای علاقمندان به طب اسلامی و سنتی نیز به کار برده شود، این کار نیاز به ارادهای قوی از سوی متولیان نظام سلامت دارد.
وی با اشاره به تعطیلی مراکزی مانند مرکز حجامت ایران اظهار کرد: وزارت بهداشت با تعطیلی این مراکز به جای اینکه مسئله را حل کند صورت مسئله را پاک کرده است؛ ما به طبهای اسلامی، سنتی و مکمل و شیوههای آنها نیاز داریم، این یک موضوع استراتژیک است؛ اگر از روش این طبها استفاده کنیم نیازمان به واردات دارو کم میشود.
فرج زاده یادآور شد: در غرب میزان مصرف داروهای گیاهی افزایش یافته و داروهای شیمیایی به دلیل عوارض آنها کاهش پیدا میکند اما در ایران برای ما مجوز واردات داروهای شیمیایی فراهم میشود و گرایش به سمت مصرف آنها افزایش پیدا میکند.
این محقق طب سنتی با بیان اینکه کشورهای ژاپن، کره، چین و هند طبهای بومی خود را ساماندهی کردهاند خاطر نشان کرد: هر روش درمانی برای خود کارکردهایی دارند نمی توانیم این روشها را منکوب کنیم بلکه باید آنها را آموزش داده و بر گستره فعالیت آنها بیافزاییم.