کد خبر: 3499343
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۴:۱۵
با بهره‌گیری از تجربه موفق واحد همدان؛

اجرای طرح چهارساله حفظ کل قرآن کریم در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

گروه دانشگاه: مدیر کل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به تجربه موفق اجرای طرح چهار ساله حفظ کل قرآن کریم در دانشگاه آزاد همدان، از ابلاغ بخشنامه این طرح به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور خبر داد.

عبدالرضا صادقی، مدیر کل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به دغدغه و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص تربیت حافظان قرآن کریم، از ابلاغ بخشنامه طرح چهار ساله حفظ کل قرآن کریم در روزهای گذشته به تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

وی گفت: طرح چهارساله حفظ کل قرآن کریم، نخستین بار در دانشگاه آزاد همدان به اجرا گذاشته شد و در پی موفقیت این طرح بر آن شدیم تا این طرح را در تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار کنیم. در این طرح دانشجویان در ابتدای ورود به دانشگاه مورد سنجش و ارزیابی در خصوص میزان توانایی و علاقمندی به حفظ قرآن قرار می‌گیرند، سپس ثبت‌نام و دسته‌بندی می‌شوند و در گروه‌های پانزده نفره، هر هفته یک جلسه زیر نظر اساتید مربوط، سه صفحه از قرآن را حفظ می‌کنند و بدین ترتیب تا پایان تحصیلات مقطع کارشناسی موفق به حفظ کل قرآن کریم می‌شوند.

صادقی با بیان اینکه تمرکز اصلی این طرح بر دانشجویان مقطع کارشناسی است، اظهار کرد، مبنای طرح بر اساس تشکیل جلسات محوری و دائمی حفظ در دانشگاه برای خواهران و برادران است. این جلسات با نظارت دائمی کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه برگزار می‌شود و به صورت دوره‌ای در ابتدای هر ترم و یا سال تحصیلی اقدام به ثبت‌نام و آموزش مجدد می‌شود.

وی عنوان کرد: این طرح قابل انجام در مقاطع مختلف تحصیلی است و با تغییر زمان‌بندی حفظ، مدت زمان حفظ کل قرآن نیز تغییر می‌یابد.

مدیر کل فعالیت‌های قرآن دانشگاه آزاد در پایان، اهداف این طرح را به سه بخش کوتاه، میان و بلند مدت تقسیم کرد و گفت: تربیت حافظان قرآن در رشته‌های 10، 20 و کل از میان دانشجویان و اساتید، تشکیل جلسات حفظ‌ محوری و دائمی در دانشگاه برای برادران و خواهران، همکاری گسترده با نهادها و موسسات و ادرات قرآنی کشور، حمایت از پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌های مختلف قرآنی و به ویژه رشته حفظ قرآن و تولید و حمایت از آثار مکتوب و چند رسانه‌ای در زمینه حفظ و دیگر رشته‌ها از مهم‌ترین اهداف کوتاه مدت این طرح است، ضمن آن‌که بهره‌گیری از حافظان تربیت شده در دوره‌های ابتدایی برای آموزش و تربیت علاقه‌مندان دوره‌های جدید، برگزاری دوره‌های کاربردی و کارگاهی قرآن کریم در اکثر رشته‌های قرآنی کشور، گسترش برنامه حفظ قرآن به تمام واحدهای دانشگاهی و همکاری با حوزه‌های علمیه در جهت ارائه تفاسیر نوین و برداشت‌های به روز از قرآن کریم بر اساس تفکر ناب شیعی از بارزترین اهداف میان مدت این طرح است؛ از میان مهم‌ترین اهداف بلند‌مدت این طرح نیز می‌توان به تربیت پر تعداد حافظان قرآن کریم، برگزاری مسابقات بین‌المللی با اهداف و تعاریف نوین، تاسیس واحدهای دانشگاهی خاص قرآنی متناسب با رویکردهای قرآنی، تالیف آثار و تفاسیر قرآن و معرفی یکی از واحدهای دانشگاه آزاد به دنیای اسلام به عنوان دانشگاه خاص قرآنی، اشاره کرد.

captcha