به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جعفر سبحانی امروز پنجم خرداد ماه در درس خارج خود با قرائت آیه شریفه «وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى»(124 طه) به تشریح معنای ضنک و سختی پرداخت.
وی ادامه داد: طلبهای نزد یکی از بزرگان حوزه آمده بود که میخواهم دنبال کار اداری بروم زیرا شهریه طلبگی زندگیم را اداره نمیکند که ایشان این آیه را
خواند؛ گاهی به ما میگویند افرادی که طلبه نیستند زندگی بهتری دارند ولی
چطور قرآن این آیه را فرموده است؟
این مفسر قرآن اظهار کرد: اینها به زندگی ظاهری بقیه و به ماشین و درآمد و خانه و... نگاه میکنند اما آیا آن افراد، آرامش فکری و دل آرامی دارند؟ یا اینکه هر روز دنبال قدم بالا و بالاتر هستند؟
آیت الله سبحانی با بیان اینکه اگر طلبه در زندگی خود به خدا و رسول الله و ائمه تکیه و به شهریه
اکتفا کند آرامش روحی دارد، عنوان کرد: معیشت غیر ضنک، آرامش فکری و قلبی است و در زندگی دنیا خلاصه نیست؛ شیخ بهایی
وقتی شیخ الاسلام شد، گفت که خوشا آن خرقه و کشک؛ یعنی خوشا آن زندگی طلبگی.
وی به طلاب توصیه کرد که مصمم باشید به زندگی طلبگی اکتفا کنید تا روح و فکر آرامتر و زندگی شیرینتری داشته باشید و افزود: اگر فکر این باشید که هر روز زندگی بهتری باشد این مسئله حد یقفی ندارد و ذهن را مشوش میکند و زندگی آرامشبخش را از انسان میگیرد.
این مرجع تقلید تصریح کرد: گاهی از قلت شهریه گلایه دارند که درست است ولی ما هم باید مقداری خواهشهای نفسانی و تقاضاها را کم کنیم و اگر دستمان به بالا نمیرسد باید بتوانیم این بخش را تقویت کنیم.
وی ادامه داد: در زمان آیت الله حایری شهریه کم وجود داشت که دور حجره می گرداندند و هر کس به مقدار نیازش برمیداشت و کسانی بودند که اصلا برنمی داشتند بنابراین وقتی روح قناعت حاکم باشد زندگی انسان بهتر و آرامتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: دو چیز را در زندگی خود الگو قرار دهید یکی با علاقه درس خواندن و دیگری اینکه قناعت در زندگی را فراموش نکنید.