کد خبر: 3502199
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
بررسی چرایی چاپ قرآن‌های بدون مجوز/5

افزایش سخت‌گیری‌های دارالقرآن در صدور مجوز چاپ/ ناشران قرآن که به قوانین متعهد نیستند

گروه ادب: مدیر انتشارات دارالفکر با اشاره به ناشران قرآن که به قوانین متعهد نیستند، گفت: هر چه سخت‌گیری‌های دارالقرآن در صدور مجوز بیشتر باشد بهتر است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چاپ قرآن‌های بدون مجوز معضلی است که صدای برخی از مسئولان حوزه قرآن را نیز درآورده است و آنها اذعان به وجود چنین معضلی دارند، معضلی که می‌تواند پیامدهای بسیاری در پی داشته باشد، اما اینکه به چه دلیل ناشران اقدام به این تخلف آشکار می‌کنند، در مصاحبه پیش رو مورد بررسی قرار گرفته است. مصاحبه با سیدمهدی مولانا، مدیر انتشارات دارالفکر که ناشر کتاب‌های دینی و قرآن بوده و سابقه فعالیت آن به بیش از 60 سال می‌رسد، را در ادامه می‌خوانید:

سیدمهدی مولانا، مدیر انتشارات دارالفکر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره چاپ قرآن‌های بدون مجوز از سوی برخی ناشران متخلف گفت: متأسفانه برخی ناشران به قوانینی که در حوزه چاپ و نشر قرآن وجود دارد، متعهد نیستند و برای آنها تفاوتی نمی‌کند که قرآن دارای غلط یا بدون غلط به چاپ برسد.
وی افزود: با وجود اینکه از عدم صدور مجوز دارالقرآن به قرآنی که چند سال پیش درخواست مجوز چاپ کرده بودم، وارد شده است، اقدام دارالقرآن در رابطه با صدور مجوز چاپ و نشر به قرآن‌ها صحیح است.
با چاپ قرآن بدون مجوز نخواستم اعتبارم خدشه‌دار شود
مولانا ادامه داد: چند سال پیش یکی از اعضای دارالقرآن، قرآنی به شکل «L» (قرآنی که متن عربی ریزتر از متن فارسی بوده و در گوشه آن قرار دارد) به من داد تا به چاپ برسانم، 5 میلیون تومان برای این فیلم و زینک قرآن هزینه کردم تا مجوز لازم را از سازمان دارالقرآن دریافت کنیم، اما وزارت ارشاد به دلیل اینکه ترجمه فارسی بر متن عربی آن غلبه داشت، به آن مجوز نداد.
این ناشر تصریح کرد: با توجه به صادر نشدن مجوز و از طرفی هم هزینه‌ای که برای این قرآن کرده بودم، اما آن را به چاپ نرساندم؛ چرا که انتشارات دارالفکر سابقه طولانی و اعتبار بالایی دارد و نخواستم این اعتبار را خدشه‌دار کنم، در حالی که ناشرانی هستند که با وجود این مشکلات، قرآن را بدون مجوز چاپ می‌کنند.
سخت‌گیری‌های سازمان دارالقرآن بیشتر باشد، بهتر است
وی با اشاره به سخت‌گیری‌های سازمان دارالقرآن در صدور مجوز چاپ و نشر قرآن عنوان کرد: هر چه این سخت‌گیری‌ها از سوی سازمان دارالقرآن بیشتر باشد بهتر است؛ چرا که چاپ قرآن حساسیت‌های بالایی در داخل و خارج از کشور دارد.
مولانا در پاسخ به اینکه آیا ادعای برخی ناشران مبنی بر زمان‌بر بودن صدور مجوز چاپ قرآن از سوی دارالقرآن درست است، اظهار کرد: نه این موضوع صحت ندارد؛ چرا که برخی ناشران می‌خواهند امروز به سازمان دارالقرآن مراجعه کنند و فردا مجوز چاپ قرآنشان را دریافت کنند و طبیعی است که 2 – 3 هفته زمان می‌برد تا قرآن‌ها تصحیح شود و کسی از این زمان متضرر نخواهد شد.
ابزارهای نظارتی چاپ و نشر قرآن باید قوی‌تر شود
وی با اشاره به خلاءهای نظارتی در این حوزه عنوان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ناشران بسیار فعالی وجود داشتند، اما متأسفانه پس از پیروزی انقلاب به ناشران متعددی مجوز فعالیت داده شد که برای برخی از همین ناشران اعتبار و سابقه اهمیت چندانی ندارد و اغلب همین ناشران هستند که قرآن‌های بدون مجوز چاپ می‌کنند.
مدیر انتشارات دارالفکر در ادامه درباره انحصاری شدن صدور مجوز فعالیت به برخی ناشران در حوزه چاپ قرآن گفت: با این موضوع مخالفم و نباید موضوع چاپ کتاب‌های تخصصی دینی و یا قرآن در انحصار تعدادی از ناشران حتی ناشران باسابقه باشد، اما معتقدم که باید ابزارهای نظارتی در حوزه چاپ و نشر قرآن قوی‌تر شود و برخورد قاطعانه‌ای با ناشران متخلف صورت گیرد.
captcha