این مسئول عنوان کرد: اصلیترین مشکل ناشران قرآنی مرتبط با حوزه تولید نیست، بلکه به توزیع و مشکلات عرضه و بازگشت سرمایه مربوط میشود. با این حال بیشتر حمایتهای دولتی در سالهای اخیر در حوزه تولید بوده، نه توزیع که اقدامات صورت گرفته در این حوزه نیز نتیجه مفیدی به دنبال نداشته است.
داوودیپور افزود: از سوی دیگر حمایتهای اندکی از حوزه توزیع کتاب توسط دولت طی سالهای اخیر انجام شده است که از جمله آنها میتوان به خرید کتاب از ناشران اشاره کرد که تاثیری در افزایش سرانه مطالعه و رغبت به کتابخوانی نداشته است. عمدهترین مشکل در حوزه توزیع، پایین بودن سرانه مطالعه در کشور است که رفع آن به عزم ملی و ارائه راهکارهای کارشناسی نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران با اشار ه به این موضوع که مطالعه آثار قرآنی و دینی یکی از ارکان ارتقای سطح اطلاعات و آگاهیهای افراد جامعه به شمار میآید، تاکید کرد: تا زمانی که کتاب در سبد خرید خانوار جای نداشته باشد و به یک نیاز مردمی مبدل نشود، مشکل توزیع همچنان پا برجاست. برای رفع این مشکل باید نسبت به برگزاری نشستهای کارشناسانه برای بررسی ریشهای و عمیق دلایل پایین بودن سطح مطالعه اقدام و به این موضوع به طور جدی پرداخته شود.
مدیرعامل شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران تاکید کرد: در این راستا باید تصمیمگیری مداوم و نه مقطعی صورت گیرد. متاسفانه در کشور ما به بیشتر مسائل فرهنگی نگاهی گذرا میشود و تصمیمگیریها مقطعی و ناپایدار هستند. پس از رفع موانع کتابخوانی و مشکلات توزیع میتوان به سایر مقولات و مسائل مختلف نشر در حوزه کتابهای قرآنی و دینی پرداخت.
داوودیپور تصریح کرد: ضعف سیستم توزیع و عدم دسترسی صحیح و یکنواخت به کتاب و ضعف در برنامهریزی صحیح برای تشویق انس با کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه مشکلی جدی است که غفلت از آن رکود نشر را به دنبال دارد.